Menu

Ομιλία κ. Νίκου Λυγερού: Σύγχρονες Στρατηγικές Διπλωματικής Πολιτικής της Αρμενικής Κοινότητας προς τον Ελληνικό Λαό

Η Κεντρική Επιτροπή της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδος διοργανώνει μία παρουσίαση με κεντρικό ομιλητή τον κ. Νίκο Λυγερό.
Το θέμα της ομιλίας είναι "Σύγχρονες Στρατηγικές Διπλωματικής Πολιτικής της Αρμενικής Κοινότητας προς τον Ελληνικό Λαό".
Η παρουσίαση είναι ανοιχτή για όλη την Αρμενική Κοινότητα, καθώς είναι ένα επίκαιρο και ενδιαφέρον θέμα, που μας αφορά όλους. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 στο Πολιτιστικό Κέντρο "Ζαβαριάν'' και ώρα έναρξης 20:00.

Διαβάστε περισσότερα...

Τα πρώην ανάκτορα στο Τατόι ανάμεσα στα μνημεία της Ευρώπης που διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο

Το ρωμαϊκό αμφιθέατρο στο Δυρράχιο, ένα μοναστήρι στην Πορτογαλία ή τα πρώην βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι δεν έχουν ιδιαίτερα κοινά σε πρώτη ανάγνωση. Πέρα από ένα. Είναι τα ιστορικά ή πολιτιστικά μνημεία της Ευρώπης που διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο.

Η Europa Nostra θα επιλέξει φέτος τα 7 σχετικά μνημεία για τα οποία θα γίνουν προσπάθειες διάσωσης. Πρόκειται για την πανευρωπαϊκή ομοσπονδία οργανώσεων πολιτιστικής κληρονομιάς, η οποία θα κάνει τη σχετική της ανακοίνωση στο συνέδριό της τον Ιούνιο, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα.

Από τις 40 αρχικές υποψηφιότητες έγινε επιλογή 14 μνημείων, τα οποία θεωρούνται πως διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο και επιβάλλεται να διασωθούν. Από αυτά θα καταλήξουν στα 7 για τα οποία θα οργανωθούν ενέργειες προκειμένου να διασωθούν.

Στη... δεύτερη φάση πέρασαν τα πρώην βασιλικά ανάκτορα του Τατοΐου για τα οποία η εφημερίδα «Guardian» σε σχετικό δημοσίευμα αναφέρει πως «αυτή η τεράστια έκταση αποκτήθηκε από την ελληνική βασιλική οικογένεια το 1981 ως θερινά ανάκτορα και με την πάροδο των χρόνων άλλαξε πολλές φορές χέρια ανάμεσα σε αυτή και την πολιτεία, κερδίζοντας την ιδιαίτερη θέση της στην ιστορία της χώρας. Τον περασμένο Σεπτέμβριο γράφτηκε πως η κυβέρνηση θα τα συμπεριλάβει στο «ξεπούλημα» πολύτιμων κτιρίων σε μία προσπάθεια να σώσει την κατεστραμμένη οικονομία».

Πέρα από τα πρώην βασιλικά ανάκτορα του Τατοΐου, στη λίστα των 14 μνημείων μεταξύ άλλων «προκρίθηκαν» ο ναός Αγ. Πέτρου και Παύλου στην Αρμενία, που είναι από τα πρώτα χριστιανικά κτίσματα στον κόσμο, και το ρωμαϊκό αμφιθέατρο στο Δυρράχιο το οποίο ανακαλύφθηκε το 1960 και παραμένει κατά το ήμισυ κρυμμένο.

Ακόμη στη λίστα περιλαμβάνονται οι οχυρώσεις του Βομπάν στη Γαλλία - μία σειρά από 12 οχυρά στα σύνορα της Γαλλίας - οι λάμπες αερίου που κοσμούν στους δρόμους του Βερολίνου τα τελευταία 200 χρόνια όπως και το μοναστήρι και η εκκλησία του Ιησού στο Σετουμπάλ της Πορτογαλίας, όπου υπογράφηκε η συνθήκη μεταξύ της Ισπανίας και της Πορτογαλίας με την οποία oi δύο χώρες... μοίραζαν το Νέο κόσμο.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι