Menu

Γαβριήλ Αβραμίδης: Έλληνες της Μικράς Ασίας, Αρμένιοι, Ασσύριοι 3 λαοί με πολλά κοινά χαρακτηριστικά

Την αμέριστη συμπαράστασή του, εξέφρασε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Γαβριήλ Αβραμίδης στον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων κ. Κυριάκο Μπατσάρα, στο  πλαίσιο της χθεσινής τους συνάντησης για τα θέματα που απασχολούν τις 300 και πλέον οικογένειες Ελληνοασσυρίων που ζουν στη χώρα μας.

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία, που βιώνει ο ελληνικός λαός βρίσκει του Ασσύριους της Ελλάδας στην ίδια δυσάρεστη θέση, εξήγησε ο κ. Μπατσάρας γεγονός που υποχρεώνει όπως είπε στην ενίσχυση των προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης και μέριμνας σε τροφή, στέγη, ρουχισμό και φάρμακα των ασθενέστερων αλλά και των πολιτικών προσφύγων ασσυριακής καταγωγής από τη Συρία και το Ιράκ. 
 
Στα κοινά χαρακτηριστικά των δύο λαών αφιερώθηκε μεγάλο μέρος της συζήτησης, με δεδομένη τη χριστιανική ορθόδοξη ταυτότητα των Ασσυρίων, τους διωγμούς, τις πυρπολήσεις και τις εκτελέσεις που υπέστησαν προκειμένου να αλλαξοπιστήσουν, από τους Οθωμανούς τον 20ο αιώνα (1913-14), ιστορικά γεγονότα που έζησαν από κοινού με τους Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας, αλλά και τους Αρμένιους της περιοχής, καθώς και την παράλληλη προσφυγική πορεία προς τη Ρωσία και την Ελλάδα.

Σήμερα και με υπόβαθρο τόσο την αναγνώριση της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη Γενοκτονιών (International Association of Genocide Scholars) από το 2007, του ενιαίου εγκλήματος κατά των Χριστιανικών λαών της Ανατολής (Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων), όσο και την επίσημη αναγνώριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (2006), αλλά και το Σουηδικό (2010), το Ελληνικό κοινοβούλιο έχει καθυστερήσει δραματικά στην υποχρέωσή του να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ασσυρίων, επεσήμανε ο κ. Αβραμίδης, ενώ δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση όλων των κοινοβουλευτικών μέσων προκειμένου να επιτευχθεί η επικαιροποίηση του θέματος στη Βουλή των Ελλήνων.

Από το γραφείο τύπου

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι