Menu

Στην αντεπίθεση το ΥΠΕΞ για την «απαράδεκτη» τουρκική δήλωση

Η Τουρκία «να εγκαταλείψει τις εμμονές και να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν»

Απάντηση στην απαράδεκτη, όπως τη χαρακτηρίζει, δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δίνει ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «η Τουρκική Δημοκρατία πρέπει να εγκαταλείψει τις εμμονές της και να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τους χθεσινούς χαρακτηρισμούς του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφορικά με δηλώσεις της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας, ο κ. Κούτρας ανέφερε τα εξής:

«Φαίνεται πως η Τουρκία πιστεύει ότι αν η Ιστορία δεν συμφωνεί με όσα αυτή υποστηρίζει, τόσο το χειρότερο για την Ιστορία. Οι στιγμές όμως είναι πολύ κρίσιμες για ανέξοδη και υποκριτική ρητορική.

Η Τουρκική Δημοκρατία πρέπει, προφανώς, να εγκαταλείψει τις εμμονές της και να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν. Στο δύσκολο αυτό έργο η Ελλάδα θα είναι στο πλάι της».

Τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την επίσκεψη του προέδρου της Αρμενίας στην Ελλάδα κατήγγειλε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας πως «παρεμβάσεις στον τρόπο που η Ελλάδα διαμορφώνει τις εξωτερικές της σχέσεις, είναι απολύτως απαράδεκτες».

«Τα κράτη φτάνουν στην ωριμότητα, όταν μπορούν να πετύχουν αυτογνωσία. Όταν αναγνωρίζουν μεγάλα λάθη και απαράδεκτες πράξεις που διέπραξαν στην ιστορική τους πορεία», σημειώνει ο κ. Κουμουτσάκος και συμπληρώνει: «Είναι καιρός να το πράξει και η Τουρκιά, όπως ήδη έκαναν μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη για την πρόσφατη ιστορία τους». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, «όσο η Τουρκία δεν το κάνει, η Γενοκτονία των Αρμενίων θα τη στοιχειώνει».

Σημειώνεται πως το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξαπέλυσε χθες σφοδρή επίθεση σε Ελλάδα και Αρμενία για τις δηλώσεις που έγιναν την Τρίτη στην Αθήνα σχετικά με τη Γενοκτονία των Αρμενίων κατά τις συναντήσεις του προέδρου Σαρκισιάν με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ σημείωνε ότι «οι επίμαχες δηλώσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά το προϊόν μίας αξιοθρήνητης νοοτροπίας, η οποία αποδεικνύει ότι οι σχέσεις και η αλληλεγγύη μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας είναι οικοδομημένη πάνω σε κοινή έχθρα εναντίον της τουρκικής ταυτότητας».

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι