Menu

Αφιέρωμα για την γενοκτονία των Αρμενίων στο Κέντρο δημιουργικού ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ διοργανώνει ένα διήμερο αφιέρωμα στη Γενοκτονία των Αρμενίων στις 19 και 20 Οκτωβρίου, θέλοντας να τιμήσει την επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, προσκάλει στην Καλαμάτα από τις Η.Π.Α τον Αρμένιο σκηνοθέτη Bared Maronian και  σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, την συμμετοχή της Αρμενικής Κοινότητας Καλαμάτας, της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδας και της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδας και τη στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας.

Ο Αμερικανοαρμένης σκηνοθέτης Bared Maronian, θα παρουσιάσει τα δύο ντοκιμαντέρ του, «Τα Ορφανά της Γενοκτονίας» (OrphansoftheGenocide) και «Γυναίκες του 1915» (Women of 1915), δυο ταινίες που σκιαγραφούν απόλυτα το ιστορικό πλαίσιο και ρίχνουν φως σε άγνωστες πτυχές της Γενοκτονίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 7.30 το απόγευμα, στο Στέκι του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας (Μπενάκη 11), προβολή του ντοκιμαντέρ «Orphans of the Genocide» παρουσία του σκηνοθέτη. Θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση και γνωριμία με το δημιουργό. Παράλληλα, στο χώρο, θα λειτουργεί φωτογραφική έκθεση.

Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στο Αμφιθέατρο «Θεόδ. Αγγελόπουλος» στο Εργατικό Κέντρο, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

6 μ.μ. Αναδρομή στο ιστορικό και πολιτικό πλαίσιο της Γενοκτονίας. Μεταξύ άλλων, θα μιλήσουν: ο Αϊβαζιάν Αλίν μέλος της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδας,  Varsenik Galstian, αντιπροέδρος της Αρμένικης Κοινότητα Καλαμάτας.

6:30 μ.μ. Προβολή του ντοκιμαντέρ «Women of 1915» του Bared Maronian
8:00 μ.μ. Συζήτηση με το σκηνοθέτη
8:30 μ.μ. Συναυλία από το μουσικό σχήμα του Haig Yazdjian* (Χάιγκ Γιαζιτζιάν)

Ο Χάιγκ Γιαζιτζιάν γεννήθηκε το 1959 στο Χαλέπι της Συρίας από Αρμένιους γονείς, ενώ ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1980. Παίζει ούτι και συνθέτει. Ο Γιαζιτζιάν έχει εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές της Αθήνας και έχει συνεργαστεί με μεγάλους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, ενώ είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην αρμένικη ελληνική κοινότητα – και όχι μόνο. Ο καλλιτέχνης συμμετάσχει σε συναυλίες σε όλο τον κόσμο με διάσημους σολίστες – ενδεικτικά, το 2006 συμμετείχε στην ευρωπαϊκή περιοδεία της Loreena McKennitt.

 

 

Πηγή: eforigi.com.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι