Menu

«Οι Αρμένιοι ελεύθεροι σκοπευτές είναι ακριβώς όπως έχουμε δει στις ταινίες», αναφέρει ο μισθοφόρος του Συριακού Εθνικού Στρατού

Η ελεύθερη δημοσιογράφος Λίντσεϊ Σνελ, η οποία ήταν από τις πρώτες που πληροφόρησε τον κόσμο για τους Σύρους τρομοκράτες που μάχονται στο Αρτσάχ, δημοσίευσε νέα στοιχεία.

«Ο μαχητής του Συριακού Εθνικού Στρατού, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα από το Αζερμπαϊτζάν», λέει:

«Ο αδελφός μου και εγώ πολεμήσαμε στη Συρία καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου, αλλά δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο. Κατά τις μάχες, 45 άνθρωποι βρεθήκαμε σε ένα μικρό λόφο. Ένας ελεύθερος σκοπευτής από την αρμενική πλευρά σκότωσε οκτώ μαχητές από την ομάδα «Σουλτάν Μουράντ» και δύο από το «Χάμζα». Οι ελεύθεροι σκοπευτές τους είναι ακριβώς όπως έχουμε δει στις ταινίες», αναφέρει τα λόγια του μισθοφόρου η  Λίντσεϊ Σνελ στι tweeter της.

 

 

Πηγή: el.armradio.am

Διαβάστε περισσότερα...

Οι Ισπανοί βουλευτές και γερουσιαστές τάχτηκαν υπέρ της διεθνούς αναγνώρισης του Αρτσάχ

21 Ισπανοί βουλευτές και 15 γερουσιαστές εξέδωσαν κοινή δήλωση καταδικάζοντας την επίθεση Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Αρμενίας και του Αρτσάχ, όπως αναφέρεται από κοινή δήλωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Γερουσίας.

“Τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποίησαν απαγορευμένες βόμβες διασποράς και άλλα όπλα διαφόρων διαμετρημάτων, γεγονός που αποτελεί σοβαρή παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου”, αναφέρει η δήλωση.

Σημειώνεται ότι το Μπακού αγνοεί τις εκκλήσεις των συμπροέδρων της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ και της διεθνούς κοινότητας για άμεση κατάπαυση του πυρός, ότι η Τουρκία συμβάλλει σε αυτή την επίθεση.

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει το δικαίωμα του λαού του Αρτσάχ στην αυτοδιάθεση», αναφέρεται στο έγγραφο.

Σημειώνεται ότι στην υφιστάμενη κατάσταση, η διεθνής αναγνώριση του Αρτσάχ είναι η μόνη προϋπόθεση για την αποκατάσταση της ειρήνης στην περιοχή.

 

 

Πηγή: el.armradio.am

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα...

Η Τουρκία απαγορεύει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας από τις ΗΠΑ στην Αρμενία μέσω του εναέριου χώρου της

Η Τουρκία απαγόρευσε την παράδοση 100 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας από τις ΗΠΑ στην Αρμενία μέσω του εναέριου χώρου της.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, περίπου 700 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν παραδοθεί στην Αρμενία από διάφορα μέρη του πλανήτη (Ρωσία, ΗΠΑ, Γαλλία, Ουκρανία, ευρωπαϊκές χώρες, Γεωργία) και αυτή η βοήθεια συνεχίζεται… Τώρα 100 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από τις ΗΠΑ περιμένουν, αλλά η Τουρκία έχει απαγορεύσει την παράδοση μέσω του εναέριου χώρου της.

Στόχος είναι η καθυστέρηση, αφού εκτός από την πολιτική υποστήριξη στο Αζερμπαϊτζάν, η Τουρκία υποστηρίζει τους Αζέρους και στο πεδίο της μάχης.Τα αεροπλάνα της στέλνουν χιλιάδες τρομοκράτες για να πολεμήσουν εναντίων των Αρμενίων.

 

 

Πηγή: el.armradio.am

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι