Menu

Αβακιάν «Ο Γιώργος» Παστουρμάς – Σουτζούκι Προβεβλημένη

Στο κατάστημα του κυρίου Αβακιάν «Ο Γιώργος» στον Πειραιά θα βρείτε αρμένικο παστουρμά και σουτζούκι φτιαγμένο με την παραδοσιακή συνταγή. Είμαστε μία οικογενειακή επιχείρηση 4 γενεών, αφοσιωμένοι στην τέχνη του αρμένικου παστουρμά. Οι ρίζες μας κρατάνε από την Καισαρεία της Μ. Ασίας με τον ερχομό του «παππού» Αβακιάν το 1922. Τον παππού τον φωνάζανε Γιώργο εξ’ ου και το όνομα του μαγαζιού το οποίο έχουμε κρατήσει μέχρι και σήμερα.
Μέχρι το 1967 το μαγαζί βρισκόταν στην «Παλιά Αγορά» του Πειραιά και μετά την κατεδάφισή της μεταφερθήκαμε στη «Στοά Πολίτου» στην οδό Γούναρη, όπου συνεχίζουμε την παράδοση του καλού αρμένικου παστουρμά. Ο παστουρμάς είναι χειροποίητος και το μυστικό του βρίσκεται στην ιδανική αναλογία των μπαχαρικών. Το βασικό του συστατικό είναι το μοσχοσίταρο, ένα πολύ παλιό αρωματικό από την οικογένεια της φάβας, το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία – τα τελευταία χρόνια ελέγχεται και ως αντιδιαβητικό.
Το πρώτο εργαστήρι μας στήθηκε πάνω από το σπίτι της οικογένειας από τον «παππού», ενώ σήμερα η παραγωγική δραστηριότητά μας στεγάζεται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις ευρωπαϊκών προδιαγραφών στο Μενίδι. Η επιτυχία μας στηρίζεται στις άριστες πρώτες ύλες και στον τρόπο παραγωγής, την ευγένεια και το σεβασμό απέναντι στους καταναλωτές που μας προτιμούν και μας εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια. Τα προϊόντα μας έχουν ξεπεράσει τα Ελληνικά σύνορα και σήμερα εξάγουμε σε χώρες όπως την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ιταλία και το Βέλγιο.

Ξεκινήσαμε με την παραγωγή του παραδοσιακού αρμένικου παστουρμά και του σουτζουκιού, αλλά παράλληλα παράγουμε και άλλα παρεμφερή προϊόντα.

Στο μαγαζί μας θα ανακαλύψετε ιδιαίτερες γεύσεις όπως:

  • Παστουρμά μπούτι
  • Παστουρμά κόντρα ράχη
  • Σουτζούκι πέταλο
  • Σουτζούκι πλεξίδα
  • Λουκάνικα μοσχαρίσια
  • Λουκάνικα χοιρινά
  • Λαχματζούν
  • Καβουρμά μοσχαρίσιο
  • Καβουρμά χοιρινό
  • Παστουρμαδοπιτάκια (πίτα Καισαρείας)
  • Πιτάκια με σουτζούκι

Η πίτα Καισαρείας φτιάχνεται με φύλλο, παστουρμά, κασέρι και ντομάτα. Αλλά τον παστουρμά μπορείς να τον φας και ωμό σε σάντουιτς, σαγανάκι, ως συνοδευτικό αλλά και ως ένα από τους καλύτερους μεζέδες για το ούζο. Δεν έχει καθόλου πρόσθετα και είναι φτιαγμένος από καθαρό κρέας, οπότε και η κατανάλωσή του γίνεται άφοβα. Ο καλός παστουρμάς πρέπει να είναι τρυφερός γι’ αυτό τον κάνουμε από διαλεχτό μοσχαρίσιο κρέας. Κόβεται σε λεπτές φέτες ώστε να αναδειχθεί η γεύση του. Το καλύτερο κομμάτι κρέατος θεωρείται το «κόντρα φιλέτο» το οποίο το ξεχωρίζουμε από το ενδομυϊκό λίπος που φαίνεται στη μεγάλη πλευρά μιας φέτας. Φθηνότερος είναι ο παστουρμάς από μπούτι στον οποίο απουσιάζει αυτό το λίπος.
Το σουτζούκι φτιάχνεται από αλεσμένο κρέας μοσχαριού και μπαχαρικά. Τρώγεται ωμό ή ελάχιστα ζεσταμένο στο τηγάνι. Ο καβουρμάς φτιάχνεται με άπαχο χοιρινό κρέας καβουρδισμένο με μείγμα μπαχαρικών και αποτελεί τη χαρά του μερακλή ως συνοδευτικό μεζεδάκι για το ούζο.
Στο μαγαζί μας «Ο Γιώργος» θα βρείτε ακόμη εκλεκτά αλλαντικά και τυροκομικά προϊόντα Ελλήνων και ξένων παραγωγών.

Πληροφορίες

  • Διεύθυνση: Δημητρίου Γούναρη 21-23 - Στοά Πολίτου
  • Περιοχή: Πειραιάς
  • Τ.Κ.: 18531
  • Τηλέφωνο: 210 41 12 881
  • Κινητό: 697 45 57 558
  • Fax: 210 41 22 604
  • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Latitude: 37.946435
  • Longtitude: 23.644270
Show Street View
επιστροφή στην κορυφή

Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου, μερικές φορές τοποθετούμε μικρά αρχεία δεδομένων στον υπολογιστή σας, τα λεγόμενα «cookies». Οι περισσότεροι μεγάλοι ιστότοποι κάνουν το ίδιο. Περισσότερα...

Δέχομαι

Newsletter