Menu

Θέλει διάσκεψη για το Κυπριακό η Τουρκία

Το 2011 μπορεί να διεξαχθεί διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλλάχ Γκιούλ, σε δημοσιογράφους επιστρέφοντας από την Ελβετία, όπου είχε πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Βατάν, ο κ. Γκιουλ υπενθύμισε ότι η Ελβετία παραδοσιακά χαρακτηρίζεται ως χώρα που μεσολαβεί για το Κυπριακό και το Αρμενικό. Η Τουρκία, πρόσθεσε, υποστηρίζει τη διεξαγωγή διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό, προσθέτοντας ότι «προσβλέπουμε στη συνάντηση που θα φιλοξενήσει ξανά η Γενεύη στις αρχές του 2011 για το Κυπριακό. Ελπίζουμε να υπάρχει σύγκλιση μεταξύ των δύο πλευρών και να γίνει διάσκεψη».

Πηγή: Sigmalive

Διαβάστε περισσότερα...

Χαϊαστάν Χαμαχαϊγκάγκαν Χιμνατράμ: Τηλεμαραθώνιος 2010

Στο εντυπωσιακό ποσό των 50.000€ ανήλθαν οι δωρεές, κατά τον τηλεφωνικό μαραθώνιο, που διοργάνωσε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Ελληνικό Τμήμα του «ΧΑΪΑΣΤΑΝ ΧΑΜΑΧΑΪΓΚΑΓΚΑΝ ΧΙΜΝΑΤΡΑΜ» (ΠΑΝΑΡΜΕΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ).

Την Κυριακή, 21 Νοεμβρίου, 40 νέες και νέοι εθελοντές, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους συμπατριώτες μας σ’ολόκληρη την Ελλάδα, για να καταγράψουν τις υποσχέσεις δωρεάς τους – μικρές ή μεγάλες –, ως συμβολή στην παναρμενική αυτή πρωτοβουλία, την οποία έχει αγκαλιάσει με αγάπη και εμπιστοσύνη ολόκληρος ο Αρμενισμός.

Η τελική συμμετοχή της Αρμενικής παροικίας Ελλάδος στη φετινή παναρμενική εκστρατεία θα αγγίξει τις 90.000€, καθώς στο ποσό του τηλεμαραθωνίου προστίθενται η δωρεά των 30.000€ των αδελφών Αντρανίκ και Περούζ Γιολτζιάν, και οι 6.000€ που συγκεντρώθηκαν στο δείπνο της 25 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, ενώ οι δωρεές συνεχίζονται.

Το ποσό-ρεκόρ, των 20.800.000$, εξάλλου, συγκεντρώθηκε στο κύριο 13ο Διεθνή Τηλεμαραθώνιο, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου - Ημέρα των Ευχαριστιών για την Αμερική - και μεταδόθηκε ζωντανά σ’όλο τον κόσμο, απ’όλα τα αρμενικά δορυφορικά κανάλια! Για την ακρίβεια, φέτος και μέχρι στιγμής, δεδομένου ότι η καμπάνια συνεχίζεται μέχρι το τέλος του έτους, συγκεντρώθηκαν 20.862.733$, έναντι 15.875.043$ πέρσι.

Στα ειδικά διαμορφωμένα KCET Studios του Χόλυγουντ, δεκάδες νέοι εθελοντές κατέγραφαν τις τηλεφωνικές και on-line δωρεές!

Το ψυχαγωγικό μέρος του 12ωρου προγράμματος περιλάμβανε χορούς και τραγούδια από πολλούς γνωστούς Αρμένιους καλλιτέχνες. Παράλληλα με δηλώσεις και μηνύματά τους εξήραν την σπουδαιότητα της εκδήλωσης οι Πρόεδροι της Αρμενίας και του Καραμπάγ, οι δύο Καθολικοί Πατριάρχες, οι επικεφαλής της Αρμενικής Καθολικής Εκκλησίας και της Ευαγγελικής Εκκλησίας, εκπρόσωποι πολιτικών φορέων, προσωπικότητες των κοινοτήτων, δωρητές, υποστηρικτές και χορηγοί του «ΧΙΜΝΑΤΡΑΜ».

Εντυπωσιακή ήταν η προβολή των έργων που έχουν υλοποιηθεί με χρηματοδότηση του «ΧΙΜΝΑΤΡΑΜ» και άλλαξαν ήδη τη ζωή χιλιάδων συμπατριωτών μας, στην Αρμενία και το Καραμπάγ.

Συγκινητική η παρουσία ομάδων μαθητών από πολλά αρμενικά σχολεία της πολυπληθούς κοινότητας του Λος Άντζελες, που με χαρά και υπερηφάνεια ανακοίνωναν τα ποσά που οι ίδιοι είχαν συγκεντρώσει για τον ιερό σκοπό. Να σημειωθεί, επίσης, ότι τα ονόματα και τα ποσά όλων ανεξαιρέτως των δωρητών από όλες τις χώρες – συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος - προβάλλονταν σε τρέιλερ, με μικρά γράμματα, στο κάτω μέρος της οθόνης.

Τα έσοδα της φετινής καμπάνιας, που είχε ως σύνθημα «Το Νερό Είναι Ζωή», θα διατεθούν για την κατασκευή δικτύων υδροδότησης και άρδευσης σε χωριά του Καραμπάγ και ενός νοσοκομείου στο Μαρντουνί, όλα απολύτως απαραίτητα για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων!

Ο Τηλεμαραθώνιος αποτελεί την κορύφωση της παναρμενικής εκστρατείας του «ΧΑΪΑΣΤΑΝ ΧΑΜΑΧΑΪΓΚΑΓΚΑΝ ΧΙΜΝΑΤΡΑΜ», που εκτείνεται σε όλες τις αρμενικές κοινότητες της διασποράς, όπου δραστηριοποιούνται οι 20 τοπικές επιτροπές του, όπως και στην Αρμενία και το Καραμπάγ. Η εκστρατεία περιλαμβάνει συναυλίες, άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, το καθιερωμένο ετήσιο δείπνο-γκαλά που διοργανώνεται στη Μόσχα, παρουσία του Προέδρου της Αρμενίας, όπου φέτος συγκεντρώθηκαν 8,6 εκατομμύρια δολάρια, τον 11ο τηλεφωνικό μαραθώνιο Ευρώπης, που διοργανώθηκε στο Παρίσι, τον 1ο τηλεφωνικό μαραθώνιο της Ελλάδος, όπως και δωρεές από επιχειρήσεις και ταχυδρομικές καταθέσεις και SMS πολιτών σε Αρμενία και Καραμπάγ!

Ο λεπτομερής απολογισμός με πλήρη στοιχεία των αποτελεσμάτων της εκστρατείας θα δημοσιοποιηθεί με σχετική ανακοίνωση του «ΧΑΪΑΣΤΑΝ ΧΑΜΑΧΑΪΓΚΑΓΚΑΝ ΧΙΜΝΑΤΡΑΜ». Ενδιαφέροντα στοιχεία, με τα ποσά των παρελθόντων ετών, τα έργα που κατασκευάστηκαν και το κόστος υλοποίησής τους, ανευρίσκονται στην ιστοσελίδα του Ταμείου www.armeniafund.org.

Στην Ελλάδα συνεισφορές μπορούν να γίνουν καθ’όλη τη διάρκεια του έτους

-είτε με κατάθεση στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό όψεως της Τράπεζας Πειραιώς: GR410172195000 5195050350189

-είτε καλώντας τον ειδικό αριθμό 901-11-157-157 του ΟΤΕ και μόνο μέσω δικτύου ΟΤΕ. Κάθε κλήση στοιχίζει 1,20€ συν ΦΠΑ και πιστώνεται στο «ΧΙΜΝΑΤΡΑΜ».

Αραξή Απελιάν - Κολανιάν

Πηγή: Αρμενικά

Διαβάστε περισσότερα...

Children's Friends

Հունաստանում

 Հայաստանի Հանրապետության դեսպանություն

 ՄԱՄԼՈ ՀԱՂՈՐԴԱԳՐՈՒԹՅՈՒՆ

29 նոյեմբերի, 2010թ.

Սույն թվականի նոյեմբերի 27-28-ը Աթենքի «Հելեքսպո» ցուցասրահում տեղի ունեցավ «Երեխաների բարեկամներ» բարեգործական կազմակերպության նախաձեռնած միջազգային 11-րդ ամանորյա տոնավաճառը /բազարը/, որին մասնակցեցին Հունաստանի մայրաքաղաքում հավատարմագրված մի քանի տասնյակ դեսպանություններ և հյուպատոսարաններ:

Տոնավաճառում բացվել էր նաև Հայաստանի Հանրապետության դեսպանության տաղավարը, որտեղ ներկայացված էին Հայաստանից բերված, ինչպես նաև Հունաստանի հայ համայնքի ներկայացուցիչների կողմից տրամադրված և մեր երկիրն ու հունահայ համայնքը ներկայացնող բազմազան ապրանքատեսակներ` այդ թվում հայկական կոնյակ և գինիներ, ժամացույցներ, գեղարվեստական աշխատանքներ, ուտեստներ, հուշանվերներ: Հունաստանի Համազգային հայ կրթական և մշակութային միության երիտասարդական պարախմբի շնորհիվ տոնավաճառում ներկայացվեց նաև հայ պարարվեստը:

Հայաստանի և հայկական ապրանքների արժանավայել ներկայացումը այս միջոցառմանը հնարավոր դարձավ նաև հունահայ համայնքի բոլոր կազմակերպությունների ու կառույցների, կանանց միությունների, նաև առանձին անհատների օժանդակության շնորհիվ:

Հունաստանում Հայաստանի Հանրապետության դեսպանությունն իր ջերմ երախտագիտությունն է հայտնում բոլոր աջակիցներին ու մասնակիցներին:

- 000 -

Διαβάστε περισσότερα...

Εγκαίνια της Έκθεσης του Νίκου Λυγερού

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΛΥΓΕΡΟΥ

 «Μετά το έργο του Vincent»

ΑΝΑΦΟΡΑ στον Vincent van Gogh ΣΤΗΝ ΓΚΑΛΕΡΙ «ΚΙΒΩΤΟΣ-ΝΑΤΑΣΑ ΛΑΒΔΑ»

Παρουσία πολλών προσκεκλημένων πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της πρώτης έκθεσης στην Αθήνα του Νίκου Λυγερού τη Δευτέρα το βράδυ στην γκαλερί «Κιβωτός-Νατάσσα Λάβδα».  Πολυδιάστατη προσωπικότητα ο Νίκος Λυγερός, ο οποίος μοιράζει τη ζωή του μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας, καθηγητής μαθηματικών, αλλά και συνάμα άνθρωπος που διοχετεύει την ενέργεια του και στην ζωγραφική, όπως και σε άλλους τομείς του πολιτισμού, έδωσε στη νέα του εικαστική δουλειά τον εύγλωττο τίτλο «Μετά το έργο του Vincent», καθώς είναι αφιερωμένη στον Ολλανδό ζωγράφο Vincent Van Gogh. Ως σήμερα ο Νίκος Λυγερός έχει πραγματοποιήσει 13 εκθέσεις στην Ελλάδα και στη Γαλλία. 

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο Νίκος Λυγερός υποδέχτηκε τους προσκεκλημένους που θαύμασαν από κοντά τα έργα του και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί του. Ζεστός, φιλικός και προσηνής ο «οικοδεσπότης» της έκθεσης παρουσίασε εικαστικές μελέτες με λάδια, όπου ο θεατής μπορεί να διαβάσει τα νοητικά σχήματα της αλληλογραφίας του Vincent με τον αδερφό του Théo και να καταλάβει, μέσω της απεικόνισης, τον τρόπο λειτουργίας ενός σπάνιου ντουέτου της σιωπής. Οι μελέτες του Νίκου Λυγερού είναι δείγματα αγάπης και πάθους για έναν άνθρωπο που δεν γνώρισε παρά μόνον αυτά. Αυτό που συνδέει αδιάρρηκτα τον Νίκο Λυγερό με τον Vincent van Gogh, είναι ότι μοιράζονται το ίδιο πάθος για προσφορά στην ανθρωπότητα. 

Ανάμεσα σε εκείνους που παραβρέθηκαν στην έκθεση ήταν και η  Πάολα Βαγιωνή και η Μάιρα Βαγιωνή-Στασινοπούλου, οι οποίες εκπροσώπησαν την χορηγό εταιρία της έκθεσης Fresh Line, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Πέτρος Δούκας, η Ειρήνη Παπά, ο Τάκης Εμμανουήλ,  ο επιχειρηματίας Πάκης Βαφειαδάκης, η Ιωάννα Γκελεστάθη κόρη του τέως υπουργού Νικόλαου Γκελεστάθη, ο ιατρός-συγγραφέας Κώστας Παναγιώτου, ο Νίκος Πατσέας με τη σύζυγο του Ελένη Σαραντίτη, η Σούλα Μαρινάκη, η Έλενα Μαντζαβίνου, η Έβελυν Τρύφων, η γκαλερίστα Νατάσσα Λάβδα, η art dealer Λιάνα Σκουρλή, η Χρυσάνθη Ρουτζούνη, η Ελένη Σοτοβίκη, η Μαρία Χαραλαμποπούλου, η σοπράνο Μαρία Κιόρογλου, η Ελένη Κομνηνού-Κασιώτη, ο Πάρις Αμοργινός, οι εικαστικοί καλλιτέχνες Πέτρος Ζουμπουλάκης, Άγγελος Παναγιωτίδης,  Άγγελος Ραζής, Γιάννης Κούτρικας, Απόστολος Λάβδας, Μαρία Αναστασιάδου και πολλοί άλλοι. 

Η έκθεση «Μετά το έργο του Vincent» θα διαρκέσει ως τις 8 Δεκεμβρίου.
Γκαλερί Κιβωτός-Νατάσσα Λάβδα: Παπαδιαμαντοπούλου 10, τηλ. 2107290177, 
Ώρες λειτουργίας : Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.00π.μ.-2.00 μ.μ και 6.00-9.00 μ.μ. Τετάρτη και Σάββατο 10.00 π.μ.-2.00 μ.μ.  Κυριακή και Δευτέρα κλειστά. 

Νίκος Λυγερός, Πάολα Βαγιωνή, Νατάσα Λάβδα(Γκαλερίστα)

 

Πέτρος Δούκας, Ειρήνη Παππά, Νίκος Λυγερός

 

 Πέτρος Δούκας, ,  Μάυρα Βαγιωνή, Ειρήνη Παππά

 

 Πάολα Βαγιωνή  , Σούλα Μαρινάκη

 

Ιωάννα Γκελεστάθη, Στέφανος Βασιλάκης, Λιάνα Σκουρλή

 

Πάρις Αμοργινός , Χρυσάνθη Ρουτζούνη 

 

Πέτρος Στεργίου, Δέσποινα Σαββοπούλου

 

 Πάκης Βαφειαδάκης, Κώστας Παναγιώτου

 

 Μάυρα Βαγιωνή , Ελένη Κασιώτη

 

 Μ.Βαγιωνή, Στάντια Λιάσκου, Πέτρος Στεργίου

 

Νίκος Πατσέας

 

Ράνια Μπερτσάτου, Νατάσα Λάβδα, Ράνια Φακιώλη

 

Mαρία Χαραλαμποπούλου, Ελένη Σοτοβίκη

 

Ελένη Σαραντίτη

 

Έλενα Μαντζαβίνου, Έβελυν Τρύφωνα

 

Μανουέλα Στεφανίδη, Στάντια Λιάσκου

ΦΩΤΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι