Menu

«Καμπάνα» 170.000 δολαρίων στην Τουρκία για τη δολοφονία Ντινκ

Καταδικαστική απόφαση με την οποία η Τουρκία καλείται να πληρώσει 170.000 δολάρια(131.350) εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, γιατί δεν προστάτεψε , παρά τις απειλές, τον αρμενικής καταγωγής τούρκο δημοσιογράφο Χραντ Ντινκ, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2007.Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η αποζημίωση στην οικογένεια του Ντινκ αποφασίστηκε λόγω της έλλειψης σεβασμού στην ελευθερία της έκφρασης στην Τουρκία και εξαιτίας της αποτυχίας της 'Αγκυρας να πραγματοποιήσει μια εμπεριστατωμένη έρευνα για τη διαλεύκανση της δολοφονίας.
Ο Ντινκ, ενθάρρυνε την συμφιλίωση Τουρκίας-Αρμενίας αλλά προκάλεσε τους τούρκους εθνικιστές με τις απόψεις του ότι οι μαζικές δολοφονίες των Αρμενίων κατά τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο συνιστούν γενοκτονία. Ο Ντινκ έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης από εθνικιστή έξω από τα γραφεία της εφημερίδας του Agos στις 19 Ιανουαρίου του 2007.
Η δολοφονία του προκάλεσε αντιδράσεις διεθνώς καθώς και δημόσια συζήτηση στην Τουρκία για την ελευθερία της έκφρασης.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με σημερινή ανακοίνωσή του, τονίζει ότι η χώρα θα σεβαστεί την απόφαση του Δικαστηρίου και θα λάβει μέτρα για την πρόληψη παρόμοιων παραβιάσεων.

Πηγή: Τα Νέα on-line

Διαβάστε περισσότερα...

Ιωνικές Γιορτές 2010 - 10 Χρόνια Αδελφοποίησης Σισιάν - Ν. Σμύρνη

Εκδήλωση Αδελφοποίησης                                               
Νέας Σμύρνης-Σισιάν Αρμενίας

Στα πλαίσια της αδερφοποίησης των δυο πόλεων Νεας Σμύρνης......και Σισιάν, η αρμενική κοινότητα συμμετέχει στις Ιωνικές Γιορτές του Δήμου Νέας Σμύρνης στο Άλσος Νέας Σμύρνης (Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου,ώρα 20:30) με παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα από την Αρμενία..

Επιπλέον, για τον εορτασμό 10 χρόνων από την αδελφοποίηση θα ακολουθήσει  εκδήλωση την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στο προαύλιο χώρο του Αρμενικού Δημοτικού
Σχολείου (Σαρκουδίνου 120) και ώρα 20:00.

 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι