Menu

Χαρουτιούν Μπετελιάν (βιολί) και Λόρνα Γκρίφιτ (πιάνο) στο αμφιθέατρο του Προεδρικού Μεγάρου

Γράφει ο Αλέξανδρος-Μιχαήλ Χατζηλύρας

Είναι με μεγάλη χαρά που σας ενημερώνω ότι την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010, θα λάβει χώρα μια βραδιά κλασσικής μουσικής με το Χαρουτιούν Μπετελιάν (βιολί) και τη Λόρνα Γκρίφιτ (πιάνο) στο αμφιθέατρο του Προεδρικού Μεγάρου. Η βραδιά, υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας, κας Έλσης Χριστόφια, θα ξεκινήσει με κοκτέιλ στις 7:30 μμ και θα συνεχίσει με το κονσέρτο από τις 8:15-9:30 μμ. Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Αρμενικό Σύνδεσμο Μέριμνας Κύπρου (HOM) με ευκαιρία την 100η επέτειο ίδρυσης του διεθνούς HOM. Εισιτήρια είναι διαθέσιμα από το Βιβλιοπωλείο Μούφλον και το περίπτερο Αρμενίας στη Λευκωσία και τα καταστήματα Bidi σε Λάρνακα και Λεμεσό. Θα σας δούμε εκεί!

Δείτε σε μορφή PDF, το άρθρο για την κονσέρτο εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Για τα παιδιά από την Αρμενία

Ο Όμιλος Rotaract Ερμουπόλεως και ο Ροταριανός Όμιλος Ερμουπόλεως, παρέθεσαν δείπνο σε τοπικό εστιατόριο για τα παιδιά από Nagorno Karabakh Αρμενίας που βρίσκοταν στην Σύρο, στα πλαίσια της καθιερωμένης ετήσιας φιλοξενίας τους στη Σύρο, την οποία έχει αναλάβει ο Δήμος Άνω Σύρου σε συνεργασία με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας, του επίσημου πολιτικού φορέα που εκπροσωπεί την Αρμενική Διασπορά στη χώρα μας. Τα παιδιά παρέλαβαν αναμνηστικά δώρα και πέρασαν κάποιες ώρες χαράς παρέα με τους εκπροσώπους των δύο ομίλων.
Αξίζει αν σημειωθεί ότι τα τελευταία 15 περίπου χρόνια ο Δήμος Άνω Σύρου αναλαμβάνει την πρωτοβουλία αυτή, έχοντας πάντα στο πλευρό του τη συμπαράσταση της συριανής κοινωνίας και πλήθους φορέων της. Τα παιδιά φιλοξενούνται στο κτίριο των Αδελφών Χριστιανικών Σχολών (ΦΡΕΡ) στο Κίνι από την 1-10 Σεπτεμβρίου 2010.
Πρόκειται για 8 αγόρια και 14 κορίτσια ηλικίας 10-15 ετών, παιδιά πολύτεκνων οικογενειών και παιδιά αγωνιστών που χάθηκαν στις απελευθερωτικές μάχες με τους Αζέρους στον πόλεμο Καραμπάχ-Αζερμπαϊτζάν. Σήμερα, αρκετά χρόνια μετά τη λήξη του πολέμου τα παιδιά αυτά ζουν στο ορεινό αυτό κομμάτι γης του Νοτίου Καυκάσου, μία περιοχή η οποία στο σύνολό της παρουσιάζει μεγάλη πολιτική αστάθεια, προσπαθώντας σε δύσκολες ακόμη συνθήκες να επιβιώσουν με τις μανάδες και τ’ αδέλφια τους.

Πηγή: Rotaractsyrou.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι