Menu

Aznavour Urges Sarkozy to Support Bill on Criminalizing Genocide Denial

PARIS—More than 3,000 French-Armenian Portal members were joined by French Parliament members, human rights activists and singer turned Armenian Ambassador to Switzerland, Charles Aznavour, at a demonstration Saturday demanding that the French Senate adopt a bill that criminalizes the denial of the Armenian Genocide.

Nouvelle D’Armenie’s Jean Eckian reported that during the protest, which took place in front of the French Senate and was organized by the Coordination Council of Armenian Organizations of France, Aznavour sent a strong message to French President Nicolas Sakozy that Armenian community’s support for his 2012 re-election bid would be in question if he did not honor his pledge to support passage of the law against Armenian Genocide denial.

A number of elected officials, members of civil society and clergy were present and urged support for the law, among them, François Pupponi, Rene Rouquet, Philippe Kaltenbach, Patrick Devedjian, and noted attorney Serge Klarsfeld and many others. 

CCAF Co-Chairs Alexis Govciyan and Mourad Papazian offered impassioned remarks urging the legislators to take immediate action in support of the law.  The lower house of the French National Assembly adopted the measure in October, 2006.  The French Senate has not taken up the measure since. Opportunities may be made available for Senate consideration of the law on May 4 or June 30.

As a presidential candidate, Sarkozy had pledged his support for the law criminalizing Armenian Genocide denial. However, documents released by Wikileaks cite a presidential aide stating that Sarkozy would not support consideration of the law and that it would die in the French Senate.

 

 

Source: asbarez.com

Διαβάστε περισσότερα...

Μόνο η …σκληρή Μέρκελ κάνει πίσω στα πυρηνικά

Έντονη ανησυχία έχει κυριεύσει πολλές ευρωπαϊκές χώρες, που μετά το σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία βλέπουν μια νέα πυρηνική απειλή προ των πυλών. Οι 11 από τους 52 αντιδραστήρες της χώρας έχουν ήδη τεθεί εκτός λειτουργίας, ενώ υπάρχει έντονος ο κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα.

Ενόψει των εξελίξεων η Ευρώπη κάνει «τεστ αντοχής» στις πυρηνικές της εγκαταστάσεις προκειμένου να ελεγχθεί η τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας. Ο κίνδυνος ενδεχόμενης πυρηνικής μόλυνσης έχει ταρακουνήσει του ευρωπαίους ηγέτες οι οποίοι αρχίζουν να βλέπουν με άλλο μάτι την εν λόγω πηγή ενέργειας.

Πρώτη- πρώτη η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ανακοίνωσε το προσωρινό κλείσιμο επτά πυρηνικών σταθμών στη Γερμανία που τέθηκαν σε λειτουργία πριν το 1980, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει πότε ακριβώς θα γίνει αυτό, ενώ τόνισε πως θα πραγματοποιηθεί έλεγχος ασφαλείας σε όλους τους αντιδραστήρες της χώρας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Γαλλία, η οποία βασίζεται κατά 75% στην πυρηνική ενέργεια, με τον πρωθυπουργό της χώρας Φρανσουά Φιγιόν να δηλώνει πως η γαλλική κυβέρνηση αναμένεται να διεξάγει ελέγχους και στα 58 εργοστάσια που λειτουργούν στη χώρα, και οι πληροφορίες που θα προκύψουν αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για να ενισχυθούν περαιτέρω τα μέτρα ασφαλείας.

Από την απέναντι πλευρά βρίσκονται Αλβανία, Βουλγαρία και Τουρκία, οι οποίες συνεχίζουν ακάθεκτες με την κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων. Ο Αλβανός πρωθυπουργός Σάλι Μπερίσα είχε θέσει ως βασικό στόχο την κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων από το 2007 και μόλις τον περασμένο Ιανουάριο κατατέθηκαν από την κυβέρνηση τα πρώτα σχέδια, που μιλούν για την κατασκευή τέταρτης γενιάς πυρηνικών αντιδραστήρων το 2020.

Παρά τον σοβαρό προβληματισμό που έχουν προκαλέσει τα τελευταία γεγονότα στην Ιαπωνία, οι Βούλγαροι μοιάζουν ανένδοτοι στην απόφασή τους για την αγορά νέου πυρηνικού αντιδραστήρα. Ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της χώρας Τράιτσο Τράικοφ μίλησε την Τρίτη σε βουλγαρικά μέσα και τους διαβεβαίωσε ότι συνεχίζεται κανονικά η αγορά πυρηνικού αντιδραστήρα από τη Ρωσία, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αυτός να τοποθετηθεί στο Κοζλοντούι και όχι στο Μπέλενε. Τους γείτονες απασχολεί αυτή τη στιγμή, πέρα από το ακριβές μέρος τοποθέτησής του, είναι η ασφάλεια των όσων υπάρχουν ήδη στη γειτονική μας χώρα στο Κοζλοντούι.

Απτόητη προχωρά και η Τουρκία με τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δηλώνει πως «δεν σκέφτεται να αναστείλει το σχέδιο σχετικά με τον πυρηνικό σταθμό».
Ο τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι «δεν υπάρχει επένδυση χωρίς κίνδυνο» και διαβεβαίωσε ότι το σχετικό χρονοδιάγραμμα που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη θα συνεχιστεί κανονικά, καθώς δεν τίθεται κανένα θέμα αναστολής.

Στην ευρύτερη γειτονιά μας, επίσης, η Αίγυπτος δήλωσε μια μέρα πριν τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία ότι παρά τις πρόσφατες πολιτικές αναταραχές η χώρα σκοπεύει να συνεχίσει κανονικά τη δημιουργία του πρώτου πυρηνικού αντιδραστήρα στη χώρα, όπως υποστηρίζει ο άραβας υπουργός Ενέργειας Χασάν Γιουνές σύμφωνα με το Arab News. Όπως τονίζει, η Αίγυπτος θέλει αν ξεφύγει από τις υπάρχουσες μορφές ενέργειας και να επικεντρωθεί σε μια νέα. Στόχος είναι να έχουν κατασκευαστεί 4 πυρηνικά εργοστάσια μέχρι το 2025, με το πρώτο να ανοίγει τις πόρτες του το 2019.

Και ακόμη, οι κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Κίνας δήλωσαν ότι δεν αλλάζουν τα σχέδιά τους για κατασκευή νέων αντιδραστήρων, η Χιλή, με ιδιαίτερα αυξημένη σεισμική δραστηριότητα διαχρονικά, συνεχίζει να εξετάζει την πυρηνική ενέργεια ως λύση, ενώ η Ισπανία θεωρεί ότι η απόφαση για το θέμα δεν πρέπει να ληφθεί βιαστικά.

Στην Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνι δήλωσε ότι η χρήση πυρηνικής ενέργειας «παραμένει μέρος της ευρύτερης ενεργειακής στρατηγικής του προέδρου».

Η πυρηνική ενέργεια αποτελεί βασική μορφή ενέργειας κυρίως στον ευρωπαϊκό χώρο.
Ουγγαρία, Σλοβενία, Ελβετία, Σουηδία, Ουκρανία, Βέλγιο και Σλοβακία, μεταξύ άλλων, στηρίζουν την ηλεκτροδότηση της χώρας του σε πολύ μεγάλο ποσοστό στα πυρηνικά εργοστάσια. Αρκετά ψηλά στη λίστα με τις χώρες που χρησιμοποιούν περισσότερο αυτή την πηγή ενέργειας, βρίσκονται ακόμα η Αρμενία και η Νότιος Κορέα.
Πηγή: protothema.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυστρία: Η Τουρκία επιδιώκει να διαδραματίσει ρόλο στην ευρωπαική δομή ασφάλειας.

Στα κίνητρα της χώρας του να διεκδικήσει τη θέση του γενικού γραμματέα του εδρεύοντα στη Βιέννη ΟΑΣΕ (Οργανισμός για Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη), επιδιώκοντας να διαδραματίσει ρόλο στην ευρωπαϊκή δομή ασφάλειας, όπως και στη γενικότερη πρόθεσή της να καλύψει ηγετικές θέσεις σε διεθνείς οργανισμούς, αναφέρεται σε σημερινές, σχεδόν ταυτόσημες, συνεντεύξεις του στις αυστριακές εφημερίδες Κουρίρ και Ντι Πρέσε, ο υποψήφιος της Τουρκίας για επικεφαλής της γενικής γραμματείας του ΟΑΣΕ, διπλωμάτης Ερσίν Ερτσίν.
Ο κ. Ερτσίν έχει διατελέσει υπαρχηγός της μόνιμης αντιπροσωπείας της Τουρκίας στον ΟΑΣΕ στη Βιέννη, σήμερα είναι πρέσβης της 'Αγκυρας στη Βραζιλία και συγχρόνως "ειδικός πρέσβης" για Ευρωπαϊκά Θέματα Ασφάλειας του προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος και τον είχε παρουσιάσει ως υποψήφιο γενικό γραμματέα του διεθνούς οργανισμού, ήδη στη Συνάντηση Κορυφής του ΟΑΣΕ στην πρωτεύουσα του Καζακστάν Αστάνα τον περασμένο Δεκέμβριο.
Αιτιολογώντας την επιδίωξη της χώρας του να καλύψει τη θέση του Γ.Γ.
του ΟΑΣΕ, ο Τούρκος διπλωμάτης παραπέμπει στις προσπάθειες της χώρας του για δημιουργία μιας νέας φιλοσοφίας ειρήνης στην περιοχή αλλά και ευρύτερα -- όπως αμοιβαία κατάργηση της βίζας με Συρία, ελπίδα για εξομάλυνση σχέσεων με Αρμενία και συνέχιση των συζητήσεων για το Κυπριακό -- αλλά και να θέσει στη διάθεση των χωρών του ΟΑΣΕ τις εμπειρίες της.
Προσθέτει δε πως για πολύ χρόνο η Τουρκία περιμένει στο "κατώφλι" της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μπορεί γεωγραφικά να βρίσκεται αρκετά ανατολικά, πολιτικά όμως τοποθετείται στη Δύση και θέλει να διαδραματίσει ρόλο στην ευρωπαϊκή δομή ασφάλειας, ο ίδιος ως Τούρκος μπορεί να λειτουργήσει (στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ) ως γέφυρα ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή.
Αναφερόμενος στην επίσης υποψήφια για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΑΣΕ, πρώην υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας, Ούρσουλα Πλάσνικ -- η οποία, διατηρώντας αυτή την υποψηφιότητά της τοποθετείται τώρα "προσωρινά" πρέσβης της Βιέννης στη Γαλλία -- ο Τούρκος διπλωμάτης διατείνεται στις συνεντεύξεις του πως η Αυστρία ως έδρα του ΟΑΣΕ δεν θα πρέπει να διεκδικεί ηγετικές θέσεις στον οργανισμό, από τον οποίο, όπως επισημαίνει, έχει επωφεληθεί σημαντικά, οικονομικά και πολιτικά.
Ο ίδιος καταφέρεται κατά της κ. Πλάσνικ τονίζοντας πως είναι γνωστό στην Τουρκία ότι αυτή μπλοκάρει την τουρκική ένταξη στην ΕΕ και τώρα επιδιώκει να μπλοκάρει έναν Τούρκο υποψήφιο σε έναν άλλο ευρωπαϊκό οργανισμό (τον ΟΑΣΕ) στον οποίο η χώρα του είναι ιδρυτικό μέλος, και πολλές χώρες ανατολικά της Βιέννης εκφράζουν ανησυχίες έχοντας την εντύπωση ότι οι κοινοτικές χώρες θέλουν να καταστήσουν τον ΟΑΣΕ προέκταση της ΕΕ.
Με τις τοποθετήσεις του ο Ερτσίν επιβεβαιώνει την άποψη που επικρατεί στη Βιέννη ότι πολιτικοί και Μέσα Ενημέρωσης στην Τουρκία δεν έχουν ξεχάσει ότι στις 3 Οκτωβρίου 2005 η Ούρσουλα Πλάσνικ, ως τότε υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, είχε προσπαθήσει με πολλή δυναμικότητα, να εμποδίσει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, η οποία φέρεται πως σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της κ. Πλάσνικ.
Το αυστριακό υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (από το οποίο προέρχεται η κ. Πλάσνικ), έχει προτείνει επίσημα την 54χρονη πρώην επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας, για τη διαδοχή του Μαρκ Περέν ντε Μπρισαμπό, του οποίου η θητεία λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο και για την εκλογή του νέου γενικού γραμματέα του διεθνούς οργανισμού απαιτείται η συναίνεση και των 56 χωρών-μελών του.
Πάντως κυβερνητικοί κύκλοι στη Βιέννη θεωρούν πως το γεγονός ότι ο ΟΑΣΕ έχει την έδρα του στη Βιέννη, δεν μειώνει τις πιθανότητες εκλογής της Αυστριακής υποψήφιας και παραπέμπουν στην περίπτωση της Γαλλίας, η οποία επανειλημμένα έχει καλύψει με πολίτη της τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης που εδρεύει στο γαλλικό Στρασβούργο.
Οι ίδιοι προσθέτουν, πως και ο Βέλγος Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, παρά το γεγονός ότι η έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα, όπως και η έδρα του ΝΑΤΟ, το οποίο επίσης είχε ήδη Βέλγους ως Γενικούς Γραμματείς του.
Η Ούρσουλα Πλάσνικ, μετά την αποχώρησή της τον Δεκέμβριο του 2008 από το αυστριακό Υπουργείο Εξωτερικών, του οποίου προΐστατο επί 4χρόνια -- αρχικά στην κυβέρνηση συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματός της με το ακροδεξιό και εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων του Γιεργκ Χάιντερ και αργότερα στο "μεγάλο συνασπισμό" Σοσιαλδημοκρατών και Λαϊκού Κόμματος -- εργάζεται ως διπλωμάτης στο υπουργείο είναι συγχρόνως και βουλευτής, ενώ χθες ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση η τοποθέτησή της ως πρέσβης της Αυστρίας στη Γαλλία.
Δ.Δ.
Πηγή: express.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ρόλο στην ευρωπαϊκή δομή ασφάλειας διεκδικεί η Τουρκία

Στα κίνητρα της χώρας του να διεκδικήσει τη θέση του γενικού γραμματέα του εδρεύοντα στη Βιέννη ΟΑΣΕ (Οργανισμός για Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη), επιδιώκοντας να διαδραματίσει ρόλο στην ευρωπαϊκή δομή ασφάλειας, όπως και στη γενικότερη πρόθεσή της να καλύψει ηγετικές θέσεις σε διεθνείς οργανισμούς, αναφέρεται σε σημερινές, σχεδόν ταυτόσημες, συνεντεύξεις του στις αυστριακές εφημερίδες Κουρίρ και Ντι Πρέσε, ο υποψήφιος της Τουρκίας για επικεφαλής της γενικής γραμματείας του ΟΑΣΕ, διπλωμάτης Ερσίν Ερτσίν.

Ο κ. Ερτσίν έχει διατελέσει υπαρχηγός της μόνιμης αντιπροσωπείας της Τουρκίας στον ΟΑΣΕ στη Βιέννη, σήμερα είναι πρέσβης της Άγκυρας στη Βραζιλία και συγχρόνως «ειδικός πρέσβης» για Ευρωπαϊκά Θέματα Ασφάλειας του προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος και τον είχε παρουσιάσει ως υποψήφιο γενικό γραμματέα του διεθνούς οργανισμού, ήδη στη Συνάντηση Κορυφής του ΟΑΣΕ στην πρωτεύουσα του Καζακστάν Αστάνα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Αιτιολογώντας την επιδίωξη της χώρας του να καλύψει τη θέση του Γ.Γ. του ΟΑΣΕ, ο Τούρκος διπλωμάτης παραπέμπει στις προσπάθειες της χώρας του για δημιουργία μιας νέας φιλοσοφίας ειρήνης στην περιοχή αλλά και ευρύτερα -- όπως αμοιβαία κατάργηση της βίζας με Συρία, ελπίδα για εξομάλυνση σχέσεων με Αρμενία και συνέχιση των συζητήσεων για το Κυπριακό -- αλλά και να θέσει στη διάθεση των χωρών του ΟΑΣΕ τις εμπειρίες της.

Προσθέτει δε πως για πολύ χρόνο η Τουρκία περιμένει στο «κατώφλι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μπορεί γεωγραφικά να βρίσκεται αρκετά ανατολικά, πολιτικά όμως τοποθετείται στη Δύση και θέλει να διαδραματίσει ρόλο στην ευρωπαϊκή δομή ασφάλειας, ο ίδιος ως Τούρκος μπορεί να λειτουργήσει (στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ) ως γέφυρα ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή.

Αναφερόμενος στην επίσης υποψήφια για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΑΣΕ, πρώην υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας, Ούρσουλα Πλάσνικ -- η οποία, διατηρώντας αυτή την υποψηφιότητά της τοποθετείται τώρα «προσωρινά» πρέσβης της Βιέννης στη Γαλλία -- ο Τούρκος διπλωμάτης διατείνεται στις συνεντεύξεις του πως η Αυστρία ως έδρα του ΟΑΣΕ δεν θα πρέπει να διεκδικεί ηγετικές θέσεις στον οργανισμό, από τον οποίο, όπως επισημαίνει, έχει επωφεληθεί σημαντικά, οικονομικά και πολιτικά.

Ο ίδιος καταφέρεται κατά της κ. Πλάσνικ τονίζοντας πως είναι γνωστό στην Τουρκία ότι αυτή μπλοκάρει την τουρκική ένταξη στην ΕΕ και τώρα επιδιώκει να μπλοκάρει έναν Τούρκο υποψήφιο σε έναν άλλο ευρωπαϊκό οργανισμό (τον ΟΑΣΕ) στον οποίο η χώρα του είναι ιδρυτικό μέλος, και πολλές χώρες ανατολικά της Βιέννης εκφράζουν ανησυχίες έχοντας την εντύπωση ότι οι κοινοτικές χώρες θέλουν να καταστήσουν τον ΟΑΣΕ προέκταση της ΕΕ.

Με τις τοποθετήσεις του ο Ερτσίν επιβεβαιώνει την άποψη που επικρατεί στη Βιέννη ότι πολιτικοί και Μέσα Ενημέρωσης στην Τουρκία δεν έχουν ξεχάσει ότι στις 3 Οκτωβρίου 2005 η Ούρσουλα Πλάσνικ, ως τότε υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, είχε προσπαθήσει με πολλή δυναμικότητα, να εμποδίσει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, η οποία φέρεται πως σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της κ. Πλάσνικ.

Το αυστριακό υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (από το οποίο προέρχεται η κ. Πλάσνικ), έχει προτείνει επίσημα την 54χρονη πρώην επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας, για τη διαδοχή του Μαρκ Περέν ντε Μπρισαμπό, του οποίου η θητεία λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο και για την εκλογή του νέου γενικού γραμματέα του διεθνούς οργανισμού απαιτείται η συναίνεση και των 56 χωρών-μελών του.

Πάντως κυβερνητικοί κύκλοι στη Βιέννη θεωρούν πως το γεγονός ότι ο ΟΑΣΕ έχει την έδρα του στη Βιέννη, δεν μειώνει τις πιθανότητες εκλογής της Αυστριακής υποψήφιας και παραπέμπουν στην περίπτωση της Γαλλίας, η οποία επανειλημμένα έχει καλύψει με πολίτη της τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης που εδρεύει στο γαλλικό Στρασβούργο.

Οι ίδιοι προσθέτουν, πως και ο Βέλγος Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, παρά το γεγονός ότι η έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα, όπως και η έδρα του ΝΑΤΟ, το οποίο επίσης είχε ήδη Βέλγους ως Γενικούς Γραμματείς του.

Η Ούρσουλα Πλάσνικ, μετά την αποχώρησή της τον Δεκέμβριο του 2008 από το αυστριακό Υπουργείο Εξωτερικών, του οποίου προΐστατο επί 4χρόνια -- αρχικά στην κυβέρνηση συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματός της με το ακροδεξιό και εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων του Γιεργκ Χάιντερ και αργότερα στο «μεγάλο συνασπισμό» Σοσιαλδημοκρατών και Λαϊκού Κόμματος -- εργάζεται ως διπλωμάτης στο υπουργείο είναι συγχρόνως και βουλευτής, ενώ χθες ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση η τοποθέτησή της ως πρέσβης της Αυστρίας στη Γαλλία.

 

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε περισσότερα...

O Τούρκος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός : Πρέπει να λύσουμε τα προβλήματά μας με την Αρμενία

Ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός κ. Μπουλέντ Arinc, πρότεινε σε ομιλία του στους "Ηγέτες των επαναστάσεων της συνόδου ", η οποία ξεκίνησε στην Κωνσταντινούπολη, και αναφέρθηκε στην σημασία της ομαλοποίησης των Αρμενο-Τουρκικών σχέσεων. Σύμφωνα με την τουρκική έκδοση "Habergec", ο Τούρκος πολιτικός τόνισε ότι η Άγκυρα είναι πιστή στην αρχή της πολιτικής «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες» και στηρίζει την ειρήνη περιφερειακά και γενικότερα την παγκόσμια.
"Έχουμε προβλήματα με την Αρμενία. Θέλουμε και πρέπει να επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα. Η Αρμενία έχει την ακόλουθη σημασία για εμάς – κάποτε οι Αρμένιοι έζησαν σε αυτά τα εδάφη, και μάλιστα, πολλοί από αυτούς. Υπήρχαν Αρμένιοι υπουργοί στην κυβέρνηση. Είχαμε Αρμενίους μουσικούς. Υπήρχαν Αρμένιοι αρχιτέκτονες που έχτισαν τα παλάτια μας. Όλοι τους ήταν ο πλούτος αυτής της χώρας. Έφυγαν και έχουμε στερηθεί του πλούτου », είπε ο κ. Μπουλέντ Arinc. Και δήλωσε, ανεξάρτητα από τις ενοχές , η Τουρκία θα πρέπει να προσπαθεί να εξομαλύνει τις σχέσεις με την Αρμενία.
Αξίζει να υπομιμνηστεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Barsamian των ΗΠΑ, της Ανατολικής Επισκοπή της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας επίσης παρακολουθεί την σύνοδο κορυφής.
Πηγή: armenians.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φόρο τιμής στα θύματα των Γενοκτονιών των Ελληνων, Αρμενίων και Ασσυρίων θα αποδοθούν στη Νέα Υόρκη στις 6 Απριλίου 2011

Φόρο τιμής στα θύματα των Γενοκτονιών των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων θα αποδοθούν στη Νέα Υόρκη στις 6 Απριλίου 2011, ανακοινώσε η Ελληνική Ένωση Αμερικής (Hellenic League of America ) στα μέσα ενημέρωσης. Η εκδήλωση του φόρου τιμής αυτής της χρονιάς διοργανώνετε απο την Πανθρακική Ένωση της Αμερικής «Ορφέας» ( Panthracian Union of America ‘Orpheus’ ) και υποστηρίζεται από την Ελληνική Ένωση Αμερικής, HLA, και θα έχει προσκεκλημένους ομιλητές όπως ο επί δύο συναπτά χρόνια συγγραφέας και διευθυντής των New York Times bestselling της Jihad Watch.org, ο Ρόμπερτ Σπένσερ καθώς επίσης η συγγραφέας συντάκτης και εκδότρια της ATLAS Shrugs και εκτελεστική διευθυντρια της Πρωτοβουλίας για την Ελευθερίας της Άμυνας και του Stop εξισλαμισμού της Αμερικής, Geller Pamela. Επίσης ο πρώτος αντιπρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου Μελετητών της Γενοκτονίας, ο καθηγητής Alex Hinton, και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης , Ηλίας Τσεκερίδης και Πρόεδρος της ΠανΠοντιακής Ομοσπονδίας των ΗΠΑ και Καναδά, Δημήτρης Μολοχίδης.
Πηγή: armenians.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι