Menu

Αμερικανικές θωπείες προς την Άγκυρα

Η Τουρκία αποτελεί έναν από τους κυριότερους συμμάχους των ΗΠΑ, δήλωσε ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα Francis Ricciardone, προσθέτοντας ότι η Τουρκία έχει αναβαθμίσει τα επίπεδα δημοκρατίας της.

Ο Αμερικανός Πρεσβευτής, σε ομιλία του σε γεύμα που παρέθεσε ο Τουρκοαμερικανικός Σύνδεσμος Επιχειρηματιών στην Τουρκία, εξέφρασε το θαυμασμό του για το δυναμισμό του ιδιωτικού τομέα στην Τουρκία, λέγοντας ότι πολλές μικρές τουρκικές επιχειρήσεις έχουν δραστηριοποιηθεί στην Αφρική, την Κεντρική Ασία και τη Ρωσία, κτίζοντας σχολεία, νοσοκομεία, από την Κένυα μέχρι το Καζακστάν.

Μίλησε, παράλληλα, για το επιτυχημένο οικονομικό μοντέλο της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι αυτό αποβαίνει προς όφελος των αμερικανοτουρκικών σχέσεων.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης είπε, επιπρόσθετα, ότι η χώρα του στηρίζει τις προσπάθειες να αναλάβει η Τουρκία έναν πιο σημαντικό ρόλο στους G-20, ενώ αποκάλυψε ότι ζήτησε από την Ουάσιγκτον να υποστηρίξει τη σύσταση επιτροπής ιστορικών για τη διερεύνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων, με στόχο τη βελτίωση των τουρκοαρμενικών σχέσεων.

Όπως αναφέρει, ωστόσο, σε δημοσίευμά της η «Ηurriyet», η Τουρκία αντιτίθεται στη σύσταση της επιτροπής ιστορικών, ισχυριζόμενη ότι δεν υπάρχει τίποτε προς διερεύνηση.

 

 

Πηγή: sigmalive.com

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι