Menu

Συντονισμό με Αρμένιους και Ασσυριους για αναγνώριση ενιαίας γενοκτονίας των χριστιανών της ανατολής προτείνει ο Μάξιμος Χαρακοπουλος στον υπουργό εξωτερικών

Να υπάρξει συντονισμός με τους Αρμένιους και τους Ασσύριους για την αναγνώριση της ενιαίας γενοκτονίας των χριστιανών της Ανατολής από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ζητά με ερώτησή του προς τον...

υπουργό εξωτερικών, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, βουλευτής Λαρίσης, Μάξιμος Χαρακόπουλος. Με αφορμή πρόσφατη απόφαση της Αρμενικής Εθνοσυνέλευσης και σχετικών δηλώσεων του καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Σουμελά π. Σεραφείμ, ο κ. Χαρακόπουλος τονίζει στην ερώτησή του ότι το αίτημα για την αναγνώριση της γενοκτονίας των χριστιανών της ανατολής διατυπώνεται από όλο και περισσότερα κράτη, φορείς και προσωπικότητες και πρέπει το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών να δράσει με στόχο το συντονισμό τους.

Η ερώτηση του κ. Χαρακόπουλου έχει ως εξής:

«Η γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (Έλληνες, Αρμένιοι, Ασσύριοι) αποτελεί μια αδιάψευστη ιστορική πραγματικότητα των πρώτων δεκαετιών του 20ου αιώνα. Πρόκειται για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, το οποίο η Τουρκία συνεχίζει να αρνείται να αναγνωρίσει, προβάλλοντας έωλα επιχειρήματα.

Το αίτημα της ενιαίας αναγνώρισης της γενοκτονίας των χριστιανικών λαών της Ανατολής, διατυπώνεται όλο και περισσότερο από κράτη, φορείς και προσωπικότητες.

Με αφορμή την 96η επέτειο μνήμης της Αρμένικης Γενοκτονίας, η Αρμενική Εθνοσυνέλευση, με απόφασή της, έκανε έκκληση για καθολική αναγνώριση της ενιαίας Γενοκτονίας Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων, που διαπράχτηκε από την Τουρκία στις αρχές του 20ου αιώνα. Καλεί την κυβέρνηση και την εθνοσυνέλευση της Τουρκίας να απομακρύνουν κάθε νομικό και πολιτικό κώλυμα που εμποδίζει την τουρκική κοινωνία να ερευνήσει το παρελθόν της. Τέλος, αναφέρει ότι η αναγνώριση του εγκλήματος της γενοκτονίας εκ μέρους της Τουρκίας θα συμβάλει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και καλών γειτονικών σχέσεων μεταξύ των εμπλεκομένων κρατών.

Ανάλογη άποψη εξέφρασε και ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο π. Σεραφείμ Ατματζίδης. Η πρόταση αυτή εντάσσεται και προεκτείνει το σκεπτικό του σχεδίου νόμου που είχαμε καταθέσει επτά βουλευτές της ελληνικής βουλής, στις 25 Ιουλίου 2006, για την «καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως ημέρας εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής, Πόντου, Μικράς Ασίας και Θράκης από το Τουρκικό Κράτος», ως προϋπόθεση για ενδυνάμωση της δυνατότητας διεθνοποίησης και διεκδίκησης της αναγνώρισής της από την παγκόσμια κοινότητα».

Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό αν εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας και συντονισμού με την Αρμενική Εθνοσυνέλευση, οργανώσεις της διασποράς των Αρμενίων και Ασσυρίων για τη θεσμοθέτηση της ενιαίας αναγνώρισης της γενοκτονίας των χριστιανικών λαών της Ανατολής.

 

 

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

Αρμένισα μεταξύ των θυμάτων στην κατάρρευση του στάδιου στην Indianapolis

Ένα από τα θύματα στην κατάρρευση του στάδιο στην Ινδιανάπολη ήταν μια Αρμένια όπως αναφέρει η εφημερίδα The Daily Sentinel .
«Η Alina Bigjohny ήταν η κόρη Αρμενίων μεταναστών. Είχε μόλις κλείσει τα 23 της, και η οικογένειά της σχεδίαζαν να γιορτάσουν τα γενέθλιά της εκπρόθεσμα , τα οποία μετατράπηκαν σε αγρυπνία για προσευχή». Ήταν Πτυχιούχος του κολλεγίου του Μάντσεστερ το 2011 και πρόσφατα είχε προσληφθεί για να διδάξει την έβδομη τάξη Αγγλικά σε Muncie. «Υπήρχε πάντα ένα χαμόγελο στο πρόσωπο της. Ποτέ δεν ήταν θυμωμένη ή οτιδήποτε. Αν κάτι κακό της συνέβαινε , εκείνη το αποτίναζε μακριά της . Αυτό ήταν το είδος της προσωπικότητας της. "είπε ο κ. Arturo Pena. Η Danielle Stoy, είπε ότι αυτή και η Bigjohny έγιναν οι καλύτερες φίλες όταν συναντήθηκαν πρώτη μέρα στη Μάντσεστερ. "Ήταν ένα αστεία, και αυθόρμητη. Ήταν απλά εκπληκτική Είχε πάντα ένα χαμόγελο και δεν η είχε τίποτα εναντίον κανενός. Αγαπούσε την οικογένειά της, σαν να μην υπήρχε αύριο και ήταν η πρώτη της προτεραιότητα", ειπε Stoy. Όπως αναφέρθηκε, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε το στάδιο στο Indiana State Fairgrounds την περασμένη Κυριακή.

 

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Οι ξένοι τουρίστες δείχνουν ενδιαφέρον για την Αρμενία

266 000 τουρίστες επισκέφθηκαν την Αρμενία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, αυτό είναι 15% περισσότερο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010, ανάφερε ο εκπρόσωπος του Αρμενικού Υπουργείου Οικονομίας.
Σύμφωνα με τον κ. Mekhak Apresyan, είπε ότι, ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν την Αρμενία μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο. «Σε ετήσια προοπτική, ο αριθμός των τουριστών αναμένεται να αυξηθεί κατά 20%», προσθέτοντας ότι τα ειδικά σχέδια αναπτύσσονται για να προσελκύσουν μεγαλύτερο τουριστικό ρεύματα προς τη χώρα.

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι

Newsletter