Menu

Η ολοκλήρωση της Γενοκτονίας

Μετά την ήττα του Αυγούστου του '22 και την αναχώρηση του ελληνικού στρατού από τη Μικρά Ασία, η Ιωνία ολόκληρη παραδόθηκε συνειδητά στη σφαγή από τους νικητές.

Μετά την κατάκτηση της Σμύρνης, διοικητής ανέλαβε ο Νουρεντίν πασά, ο οποίος εγκαταστάθηκε στο σπίτι του Στεργιάδη. Με την πρώτη επίσημη διαταγή του, ο Νουρεντίν διέταζε την αναχώρηση του άμαχου πληθυσμού από τις περιοχές της Μικράς Ασίας που είχε καταλάβει ο τουρκικός στρατός:

«Α. Ολοι οι Ελληνες και οι Αρμένιοι από του 18ου έτους μέχρι του 45ου, οι ευρισκόμενοι εις τα απελευθερωθέντα εδάφη από τον στρατόν μας, καθώς και οι Ελληνες και οι Αρμένιοι οι μεταφερθέντες από τον ελληνικόν στρατόν εις τα παράλια προς επιβίβασιν και εγκαταλειφθέντες κατόπιν της ακατασχέτου καταδιώξεως του στρατού μας πρέπει να παραδοθούν πάραυτα. Θα κρατηθούν ως αιχμάλωτοι μέχρι πέρατος των εχθροπραξιών. Το μέτρον τούτο λαμβάνεται εναντίον των διότι έλαβον επισήμως τα όπλα εναντίον της πατρίδος, διότι κατετάγησαν εις τον εχθρικό στρατόν, διότι τελευταίως ακόμη επυρπόλησαν πόλεις και χωριά και διέπραξαν ανηκούστους ωμότητας εναντίον του ειρηνικού πληθυσμού και διά να μην προσέλθουν, εάν αφεθούν ελεύθεροι, να ενισχύσουν τον εχθρικόν στρατόν.

Β. Ολοι εκείνοι τους οποίους δεν αφορά το πρώτον άρθρον και γενικώς όλαι αι σμυρναίικαι οικογένειαι ή Ελληνες ή Αρμένιοι πρόσφυγες, δύνανται να μεταναστεύσουν μέχρι της 30ής Σεπτεμβρίου 1338 (σ.σ. τουρκική ημερομηνία). Οσοι, παρελθούσης της προθεσμίας ταύτης, δεν έχουν εγκαταλείψει την χώραν και θα κριθούν ύποπτοι απειλής κατά της ασφαλείας του στρατού και της δημοσίας τάξεως, θα οδηγηθούν εκτός της πολεμικής ζώνης.

**Η υποχρεωτική έξοδος των Ελλήνων από τη Μικρά Ασία συνέβη πολύ πριν από τη διακρατική συμφωνία για ανταλλαγή των πληθυσμών. Εντασσόταν στα σχέδια που είχαν εκπονήσει μια δεκαετία πριν οι Νεότουρκοι, κάτι που ομολογήθηκε ένα χρόνο αργότερα, όταν ο Μουσταφά Κεμάλ πασά κάνοντας έναν απολογισμό τον Αύγουστο του 1923 δήλωσε «Επιτέλους τους ξεριζώσαμε!»

 

Πηγή: enet.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Πλεόνασμα σε δολάρια στην αρμενική αγορά

Ερεβάν. – Οι Αρμενικές εμπορικές τράπεζες αγόρασαν 79.5 εκατομμύρια δολάρια και πούλησαν $ 78.6 εκατομμύρια από τις 12 εως 17 Σεπτεμβρίου 2011. Αυτή είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις, όταν οι εμπορικές τράπεζες αγόρασαν περισσότερα δολάρια από ό, τι πούλησαν.
Η αρχή της εβδομάδας έδειξε την τάση της ανατίμησης του δολαρίου, όμως τις τελευταίες δύο ημέρες έχει υποτιμηθεί. Πιθανότατα η υψηλή τιμή του ήταν αντι κίνητρο για τους πολίτες να απόσχουν από να αγοράσουν δολάρια.
Η πιστωτική αγορά δεν σηματοδότησε την αύξηση της ζήτησης του δολαρίου . Τα χορηγηθέντα δάνεια με Αρμενικό DRAM, ανήλθαν σε 29.200 εκατομμύρια AMD (περίπου $ 80 εκατ. ευρώ). Τα χορηγούμενα δάνεια σε δολάρια ΗΠΑ ήταν $ 38.800.000.

 

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Το Αρμενικό μέλι είναι από τα καλύτερα στον κόσμο

Ερεβάν. - Η μελισσοκομία είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένες στην Αρμενία, και το Αρμενικό μέλι είναι από τα καλύτερα του κόσμου, αναφέρει η πρόεδρος της γαλακτοκομικής εταιρείας Multi Agro κα. Roza Tsarukyan. Σύμφωνα με την κ. Tsarukyan, η οποία προεδρεύει, επίσης, της Ένωσης Μελισσοκόμων Αρμενίας, με ιδιωτικά αγροκτήματα στην Αρμενία έχουν 500 χιλιάδες οικογένειες μελισσών, οι οποίες περίπου παράγουν 5.000 τόνους προϊόντων μελιού.
Σύμφωνα με την κα. Roza Tsarukyan, παρότι η παραγωγή του μελιού ήταν πολύ επιτυχής το τρέχον έτος, το μέλι δεν έχει εξαχθεί, και αυτό σχετίζεται με τη λήψη ενός ειδικού αριθμού καταχώρησης από τις Βρυξέλλες. Παρ 'όλα αυτά, οι πωλήσεις από το αρμενικό μέλι αυξήθηκαν ξαφνικά. "Στο παρελθόν, ήμουν σε θέση να πουλήσω εως 3 τόνους ανά έτος, αλλά τώρα ακόμη και 30 τόνοι δεν είναι αρκετά" τόνισε η Tsarukyan.
Η Πρόεδρος της Ένωσης των μελισσοκόμων Αρμενίας, επίσης, ενημέρωσε ότι το βουνίσιο αρμενικό μέλι είναι από τα καλύτερα του κόσμου, διότι είναι από διαφοροποιημένα λουλούδια του βουνού, και όσο πιο ξηρή είναι η βλάστηση, το νέκταρ που λαμβάνετε από τα λουλούδια αυτά είναι πολύ καλύτερης ποιότητας και έχει περισσότερές φαρμακευτικές ιδιότητες.
Η κ. Roza Tsarukyan δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία εταιρείας Multi Agro πωλεί το μέλι σε μια τιμή των 3.000 DRAM (8 δολάρια ΗΠΑ) το κιλό."Πολλοί μας ρωτούν γιατί δεν αυξήσαμε την τιμή του μελιού, αλλά ο Αρμένιος επιχειρηματίας και μέλος της αρμενικής βουλής γιος της κ. Roza Tsarukyan, ο Gagik Tsarukyan δεν το επιτρέπει, αφού αγοραστική ικανότητα του λαού δεν είναι ακόμα ικανή για υψηλότερες τιμές ," συμπλήρωσε η κ. Tsarukyanι.

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Η Τουρκία θέλει να αναβιώσει Οθωμανική Αυτοκρατορία και η "Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα - Αιγαίο ασπίδα»

Εκατό χρόνια μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Τουρκία κάνει εκ νέου την εμφάνισή της στην διεθνή σκηνή.
Επιδιώκει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος του 19ου-20ου αιώνα, η οποία είναι μια άμεση απειλή για τα συμφέροντα όλων των γειτονικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Δείτε τις ενέργειες της τουρκικής ηγεσίας κατά τις τελευταίες εβδομάδες που έχουν προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες στο Ισραήλ, τη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 Ιδιαίτερα αξιοσημείωτες είναι οι τριβές της Άγκυρας με το Τελ Αβίβ, η οποίες εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τη διατήρηση της συμμαχίας μεταξύ των δύο. Η τουρκική ηγεσία παρέχει μια....
ισχυρή υποστήριξη προς τους Παλαιστινίους, και απείλησε να απευθύνει έκκληση προς τις διεθνείς αρχές με το αίτημα, την παρακολούθηση του ισραηλινού πυρηνικού προγράμματος και απειλεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των ισραηλινών για την εξόρυξη των πλούσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Μεσόγειο συμφερόντων Ισραήλ.
Τέλος, σοβαρή ανησυχία στο Ισραήλ προκλήθηκε από το γεγονός ότι στις 7 Σεπτεμβρίου, η Τουρκία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να υπογράψει μια σημαντική στρατιωτική συμφωνία με την Αίγυπτο κατά την αντίστοιχη επίσκεψη της τουρκικής κυβέρνησης. Φυσικά, αυτό είναι μια ιστορική μέρα για την ιστορία ολόκληρης της Μέσης Ανατολής. Με δεδομένη την έντονη αύξηση του αντι-Ισραήλ αίσθηματος στην Τουρκία και στην Αίγυπτο, καθώς και τη συνεχιζόμενη διαδικασία της εξέλιξης της εξουσίας σε αρκετές χώρες της Βόρειας Αφρικής, τις ανησυχίες των Ισραηλινών για τη δραστηριότητα της Άγκυρας στην αιγυπτιακή κατεύθυνση είναι αρκετά κατανοητό.

Σενάρια για την χειρότερη περίπτωση για το μέλλον της Τουρκικής ανάπτυξης στη Μέση Ανατολή είναι, η επιστροφή του Ισραήλ στις ημέρες της δεκαετίας του 1960 και του 1970, όταν η χώρα ήταν σχεδόν στην πολιορκία των εχθρικών γειτόνων. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή η κατάσταση στο Τελ Αβίβ θα είναι πολύ χειρότερα, γιατί η Άγκυρα μπορεί να γυρίσει από σύμμαχος σε εχθρός και μάλιστα σε πιο επικίνδυνο από όλες τις αραβικές χώρες μαζί.
Η Τουρκία απειλεί το Ισραήλ για να στείλετε ένα νέο "στολίσκο ελευθερίας" στη Γάζα υπό την προστασία των τουρκικών πολεμικών πλοίων του Ναυτικού, καθώς και τα εφόδια εκείνα που η μοίρα που θα βρίσκονται σε υπηρεσία στην Ερυθρά Θάλασσα. Αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι ο Ερντογάν έστειλε μια άλλη μοίρα με την ισραηλινή ακτές της Μεσογείου, φαίνεται ότι οι Τούρκοι απειλούν το Ισραήλ με πλήρη ναυτικό αποκλεισμό.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ισραηλινό-τουρκικές επιπλοκές που συνέβησαν το 2010. Η σταδιακή ψύχρανση των σχέσεων τους έχει παρατηρηθεί από το 2008, παράλληλα με την ενίσχυση της εξωτερικής πολιτικής δραστηριότητας των τουρκικών ισλαμιστών στην εξουσία. Τους τελευταίους έξι μήνες η προσπάθεια του Ερντογάν στον τομέα αυτό να ήταν πιο εμφανής. Ωστόσο, η αντι-Ισραήλ ρητορική της τουρκικής ηγεσίας δεν μπορεί να κρύψει τις πραγματικές προθέσεις του, που εκτείνονται πολύ πέρα ​​από την επιθυμία να αψηφά το Ισραήλ. Πρώτον, η εμφάνιση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα είναι σε μεγάλο βαθμό μια αντίδραση στην εμφάνιση της ιρανικής στόλου στην περιοχή. Επιπλέον, η Τουρκία σκοπεύει να αποδείξει την επιθυμία για την εξουσία της στην περιοχή στρατηγικής σημασίας για τη Δύση. Δεύτερον, πρέπει να δοθεί προσοχή στην πολιτική της Τουρκίας σε σχέση με όλες τις αραβικές χώρες. Η Τουρκία απείλησε ανοιχτά την Συρία να στείλει στρατεύματα στο βόρειο Ιράκ, και να συμμετείχε στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ κατά της Λιβύης.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι ισλαμιστές του Ερντογάν και του Γκιουλ υποστήριξαν την Συρία και την Αίγυπτο ως "Αδελφοί Μουσουλμάνοι". Αυτό είναι ως μια ιδεολογική συγγένεια, αλλά κατά βάθος δείχνει την πρόθεση να τοποθετήσετε στο παγκόσμιο παιχνίδι. Όσο για το ίδιο το Ισραήλ, τη στάση του για τη συμπεριφορά της Τουρκίας είναι μάλλον απαθής. Η ισραηλινή ηγεσία γνωρίζει πολύ καλά ότι οι δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας γίνονται στην πραγματικότητα περισσότερο για να κερδίσουν τη συμπάθεια μεταξύ των Αράβων. Ωστόσο, Η "Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα - Αιγαίο ασπίδα» στήνεται για «μια νέα ναυτική στρατηγική» που θέλει τα Τουρκικά πολεμικά πλοία να τοποθετούνται μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ. Αυτό θα επιτρέψει στην Τουρκία να έχει επιρροή όχι μόνο στο Τελ-Αβίβ, αλλά και στη Λευκωσία και την Αθήνα.

Τους τελευταίους έξι μήνες, η Άγκυρα έχει ακολουθήσει επιθετική πολιτική έναντι της Κύπρου και προσπαθεί να εμποδίσει την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου. Επιπλέον, ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Bagysh δηλώσει ανοιχτά τη δυνατότητα χρήσης στρατιωτικής βίας για να αποτρέψει ένα τέτοιο σενάριο.

Αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο σε αυτό. Η Τουρκία ανακοίνωσε επίσης τα σχέδιά της να αυξήσει την παρουσία του Ναυτικού της στην Αδριατική. Με αυτό τον τρόπο η Άγκυρα σκοπεύει να ενισχύσει την επιρροή του μεταξύ των μουσουλμάνων της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης (Β-Ε), δηλώνοντας ανοιχτά αυτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που είχε τα δικά της σχέδια για το μέλλον της Β-Ε.
Στα μέσα του 18ου αιώνα η οθωμανική αυτοκρατορία έχει σταθερά αποδυναμωθεί και χάσει την επιρροή της στον κόσμο σε όλα τα μέτωπα, αρχής γενομένης με τις χώρες του Μαγκρέμπ και τελειώνοντας με τα Βαλκάνια και τον Καύκασο. Προσκόμισαν στοιχεία που αποδεικνύουν έχασε τους πολέμους με τους γείτονές της, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Τέλος, στα μέσα του 19ου αιώνα, η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε την περιφρονητικά το όνομα ενός «ασθενής της Ευρώπης». Ένας τέτοιος χαρακτηρισμός ήταν απόλυτα δικαιολογημένη λαμβάνοντας υπόψη τις απώλειες σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία (1877-1878), συγκρούσεις με τα βαλκανικά κράτη, και την απώλεια των ιταλικών κτήσεις της στην Libya1912-1913. Η ήττα στον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο την καταστροφή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία είχε χάσει σχεδόν όλα τα αραβικά εδάφη. Η ύπαρξη της Τουρκίας σε γενικές γραμμές ως ανεξάρτητο κράτος ήταν σε κίνδυνο.
Μετά από 100 χρόνια η Τουρκία φαίνεται να έχει τονωθεί και να πηγαίνει πίσω να διεκδικήσει τα χαμένα. Αναπόφευκτα, η τουρκική δραστηριότητα θα είναι προς όλες τις κατευθύνσεις συμπεριλαμβανομένου τον Καύκασο και την Κριμαία κατευθύνσεις, η οποίες δεν μπορεί παρά να ανησυχούν τη Ρωσία.
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι