Menu

Έκθεση με πορτρέτα φιλοξενεί το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Σειρά πορτρέτων παρουσιάζει η έκθεση φωτογραφίας «Facing Mirrors/Απέναντι στον καθρέφτη», η οποία περιλαμβάνει έργα των Γιάσερ Αλγουάν, Γκίλμπερτ Χέιγκ, Γιουσέφ Ναμπίλ, Χρερ Σαρκισιάν, Ραέντ Γιασίν. Η έκθεση παρουσιάζεται έως τις 3 Νοεμβρίου στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Θεσσαλονίκη: Σταυροδρόμι Πολιτισμών» και των φιλοξενούμενων δράσεων της 3 Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης.
Την ανωνυμία της θρησκείας επιχειρεί να προσεγγίσει ο Χρερ Σαρκισιάν στη σειρά Zebiba (2007). Όπως λέει ο ίδιος ο δημιουργός, τα έργα του απεικονίζουν πορτρέτα θεοσεβούμενων ανθρώπων στην Αίγυπτο, που έχουν όλοι το «Zebiba» ή αλλιώς το σημάδι της προσευχής στο μέτωπό τους. Το σημάδι αυτό προκαλείται καθώς κάποιος γονατίζει στο χαλάκι της προσευχής, το λεγόμενο και «Mussallah» (Πέτρα του Θεού) και αγγίζει με το μέτωπό του το έδαφος. Κατά κάποιον τρόπο, ο προσκυνητής φιλοδοξεί να αποσυνδέσει τον εαυτό του από τον επίγειο πολιτισμό. Παραδόξως όμως, η επιθυμία του να γίνει αόρατος όταν αντικρίζει τον Θεό, τον καθιστά περισσότερο ορατό στο κοινωνικό του περιβάλλον, αφού έχει ένα ολοφάνερο σημάδι στο πρόσωπό του.

 

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Τεμαχίζουν την Ελλάδα οι Τούρκοι!

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Εκμεταλλευόμενη την πλήρη αδυναμία και ανυποληψία της Ελλάδας διεθνώς αυτή την εποχή, η Τουρκία βάζει σε εφαρμογή το «σχέδιο τεμαχισμού της Ελλάδας στο Αιγαίο βήμα-βήμα» με το πρόσχημα θαλάσσιων ερευνών για υδρογονάνθρακες...

Πρώτος στόχος το Καστελλόριζο. Δεύτερος στόχος η περιοχή μεταξύ Κω-Ρόδου. Τρίτος στόχος ο δίαυλος Σάμου-Τουρκίας. Τέταρτος στόχος το σημείο όπου συναντώνται η ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) Ελλάδας και Κύπρου. Πέμπτος στόχος η περιοχή του Ιονίου βόρεια της Κέρκυρας - αυτός σε συνεργασία με την αλβανική κυβέρνηση.

Το σχέδιο έχει εκπονηθεί από το 2006 από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, παρέμενε σε αδράνεια όσο η Τουρκία έπαιζε το «ευρωπαϊκό χαρτί» της στη Ε.Ε. και τώρα μπαίνει σε εφαρμογή με τρεις βασικούς στόχους:

1. Επικύρωση της τουρκικής ηγεμονίας στην περιοχή και με τις τουρκικές κανονιοφόρους στο Αιγαίο.
2. Μοιρασιά πετρελαίων και φυσικού αερίου όπου υπάρχει σε ελληνική και κυπριακή θάλασσα και υφαλοκρηπίδα με την ένδειξη «μοιρασιά του ορυκτού πλούτου χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει».
3. Να συρθεί η αδύναμη σήμερα Ελλάδα σε μία συνολική ad hoc συμφωνία για μοιρασιά του Αιγαίου.

Τις επόμενες ημέρες, το μισθωμένο από την Τουρκία γαλλικό πλοίο ερευνών Ile de Brehat, με τη συνοδεία οκτώ πολεμικών πλοίων, αρχίζει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελόριζου, δηλαδή σε καθαρά ελληνική περιοχή, όπου θα ποντίζει από 20 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου ειδικά καλώδια για σεισμικές έρευνες.

Η Τουρκία έχει εκδώσει ήδη και την ανάλογη διεθνή αγγελία (naftex) με νούμερο 614/11.

Το ελληνικό αρχηγείο Ναυτικού με δύο αντιτορπιλικά θα παρακολουθεί όλο το 24ωρο τις κινήσεις του τουρκικού στόλου κοντά στο Καστελόριζο, αναμένοντας εντολές για όποια επέμβαση χρειαστεί να γίνει.
Πηγή: on-news.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Τούρκοι παίζουν με τη φωτιά στη Μεσόγειο - Έκαναν παράνομη αεροναυτική άσκηση μόλις 50 μίλια απο το γεωτρύπανο

Οι λεονταρισμοί Ερντογάν συνεχίζονται! Μετά από το νέο αμερικανικό χαστούκι χθες στη Νέα Υόρκη η εκνευρισμένη Αγκυρα προχώρησε σε μία ακόμη πρόκληση.Εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία ενημέρωνε ότι θα έκανε αεροναυτική άσκηση νότια της Κύπρου και εντός του FIR Λευκωσίας. Η ΝΟΤΑΜ απορρίφθηκε αλλά η Άγκυρα αγνοώντας κάθε έννοια νομιμότητας ,εστειλε μια κορβέτα,μία φρεγάτα και οκτώ F-16 στη περιοχή...

Επί δύο ώρες εκτελούσαν ασκήσεις και μετά αποχώρησαν. Πόσο κοντά έφθασαν στην εξέδρα της Noble Energy; 50 ναυτικά μίλια! Δεν τόλμησαν να κάνουν τίποτα παραπάνω. Για αυτό και μιλάμε για λεονταρισμούς.

“Εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά κάνει έρευνες μέσω κάποιων συμμαχιών, τότε και η Τουρκία οπωσδήποτε θα δώσει την απάντησή της”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, σχολιάζοντας τη δήλωση της Χίλαρι Κλίντον μετά τη χθεσινή συνάντησή της στη Νέα Υόρκη με τον Τούρκο ομόλογό της Αχμέτ Νταβούτογλου, ότι είναι λογική η αρμοδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

“Σημασία έχει τι κάνουμε εμείς”, παρατήρησε ο κ. Αρίντς, υπενθυμίζοντας τη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού ότι η απάντηση της Αγκυρας μπορεί να δοθεί και εντός της εβδομάδας.
Πηγή: on-news.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι