Menu

Και ο Ολάντ υπέρ της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να προτείνει ένα νέο νομοσχέδιο, που ποινικοποιεί την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
Οι δηλώσεις Ολάντ έγιναν προς εκπροσώπους της κοινότητας αυτής, οι οποίοι φοβούνταν μια μεταστροφή, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών κ. Λοράν Φαμπιούς σχετικά με τις γαλλοτουρκικές σχέσεις.
"Ο πρόεδρος είχε εκφράσει τις δεσμεύσεις του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.
Θα τις τηρήσει" δήλωσε η γαλλική Προεδρία στο Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαιώνοντας μια τηλεφωνική συνομιλία που έγινε κατά τη διάρκεια της ημέρας ανάμεσα στον Φρανσουά Ολάντ και έναν εκπρόσωπο του Συμβουλίου Συντονισμού των αρμενικών οργανώσεων στη Γαλλία (CCΑF).
Ο αρχηγός του κράτους έχει "πάντα τη βούληση να προτείνει ένα νομοσχέδιο για την καταστολή της άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων" αναφέρεται σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε από το CCΑF, το απόγευμα του Σαββάτου, και αφορά σε αυτή τη συνομιλία.
Πηγή: on-news.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι