Menu

Ρωσία - Ουκρανία: Οι Αρμένιοι της Κριμαίας καλούνται να ψηφίσουν για την προσάρτηση της περιοχής στη Ρωσία

«Οι Αρμένιοι, Βούλγαροι, Έλληνες και Γερμανοί της Κριμαίας,  μαζευτήκαμε σε μια ενιαία οργάνωση και ζητάμε να εφαρμοστούν οι ίδιες αρχές που ισχύουν για τους Τατάρους»

Ο VagharchagMelkonian, πρόεδρος της αρμενικής κοινότητας της Κριμαίας ανακοίνωσε ότι το Εθνικό Συμβούλιο της αρμενικής κοινότητας της Κριμαίας εξέδωσε ανακοίνωση η οποία καλεί τους Αρμένιους της Κριμαίας να ψηφίσουν για την προσάρτηση στη Ρωσία της περιοχής αυτής της Ουκρανίας. 
Οι Τάταροι είναι ήδη κατοχυρωμένοι από το Σύνταγμα της Κριμαίας ότι θα έχουν το 20% των θέσεων στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης και των πολιτικών και κρατικών θεσμικών οργάνων σε περίπτωση της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία μετά τις εκλογές της Κυριακής. 
«Οι Αρμένιοι, Βούλγαροι, Έλληνες και Γερμανοί της Κριμαίας, μαζευτήκαμε σε μια ενιαία οργάνωση και ζητάμε να εφαρμοστούν οι ίδιες αρχές που ισχύουν για τους Τατάρους» δήλωσε ο VagharchagMelkonianπρος τον αρμενικό τύπο. 
Εκμυστηρεύτηκε επίσης ότι το Αρμένικο Εθνικό Συμβούλιο της Κριμαίας έχει συστήσει μια επιτροπή για την ανέγερση ενός μνημείου στην Κριμαία με την ευκαιρία της 100ης επετείου της γενοκτονίας των Αρμενίων.
 
Krikor Amirzayan στο περιοδικό armenews.com    
(μτφ. Κριστιάν)

 

 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι