Menu

CNN Slams Obama for Breaking Armenian Genocide Pledge

  • Κατηγορία VIDEOS

On April 24, 2014, CNN anchor and chief Washington correspondent Jake Tapper reports on President Obama's dramatic retreat from his pledge - for the sixth year in a row - to properly characterize the murder of 1.5 million Armenians as 'genocide.'
Using video of then Senator Obama, shared by the ANCA, and Samantha Power's campaign pitch for the President in 2008, Tapper concludes that the facts once characterized by Obama as undeniable, are in fact, for the President "quite deniable."

 

 

Source: youtube.com

Διαβάστε περισσότερα...

Αιμοδοσία πραγματοποίησε η Κυπριακή Επιτροπή Μνήμης της Αρμενικής Γενοκτονίας

H Κυπριακή Επιτροπή Μνήμης της Αρμενικής Γενοκτονίας πραγματοποίησε χθες αιμοδοσία στο Αρμενικό Σχολείο Ναρέκ στη Λευκωσία με αφορμή την επέτειο της 24ης Απριλίου, η οποία  έμεινε στην ιστορία ως η επίσημη έναρξη της Αρμενικής Γενοκτονίας, της πρώτης μεγάλης γενοκτονίας του πολυτάραχου 20ου αιώνα, ενός από τα λίγα μαζικά εγκλήματα στον κόσμο που παραμένουν ακόμη ατιμώρητα.

Ανακοίνωση της Επιτροπής  αναφέρει ότι οι Αρμενοκύπριοι και οι απανταχού Αρμένιοι δεν επιζητούν εκδίκηση, αλλά δικαίωση.

"Η ανθρωπότητα οφείλει τουλάχιστον να αναγνωρίσει την Αρμενική Γενοκτονία, όπως την κατέθεσαν εκατοντάδες ανεξάρτητοι αυτόπτες μάρτυρες και αρχεία που φυλάσσονται σε όλο τον κόσμο. Η αναγνώριση της Γενοκτονίας, ιδιαίτερα από την Τουρκία, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για εξαγνισμό της διαδόχου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και αποκατάσταση του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", προστίθεται.

Σημειώνεται ότι οι πρώτες μεγάλης κλίμακας σφαγές κατά των Αρμενίων πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 1894-1896 και το 1909. Ωστόσο, η μεγάλη γενοκτονία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1915-1923. Ως αποτέλεσμα των μαζικών απελάσεων, των τρομερών σφαγών και των πορειών θανάτου, οδηγήθηκαν στο θάνατο πέραν των 1.500.000 Αρμενίων. Παρόμοια τύχη είχαν και περισσότεροι από 800.000 Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας και γύρω στους 250.000 Ασσύριους. Παράλληλα με τις αναρίθμητες ανθρώπινες απώλειες και τη διασπορά των Αρμενίων στα πέρατα της γης, οι Τούρκοι βανδάλισαν και κατάστρεψαν εκατοντάδες αρμενικά μοναστήρια, σχολεία, εκκλησίες, κοιμητήρια και μνημεία, αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται  ότι την Τρίτη 23 Απριλίου πραγματοποιήθηκε πεζοπορία προς την αρμενική εκκλησία. Αμέσως μετά ακολούθησε στο προαύλιο της εκκλησίας εκδήλωση μνήμης με κύριο ομιλητή την Ευρωβουλευτή  Δρ. Ελένη Θεοχάρους, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Αρμενίων Κύπρου Βαρουζάν και ο Εκπρόσωπος της Αρμενικής Κοινότητας στη Βουλή των Αντιπροσώπων Βαρτκές Μαχτεσιάν. Στην εκδήλωση μνήμης συμμετείχε και η χορωδία της εκκλησίας της Παναγίας, ενώ την Πέμπτη 10 Απριλίου, ο Εκπρόσωπος των Αρμενίων προσφώνησε την ολομέλεια της Βουλής.

 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι