Menu

Βιβλίο ντοκουμέντο της Γενοκτονίας τους στέλνουν οι Αρμένιοι στους Ερντογάν - Νταβούτογλου

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

 
Παραδειγματικό μάθημα ιστορίας σκοπεύουν να παραδώσουν οι Αρμένιοι στους Τούρκους, καθώς με μια καταπληκτική πρωτοβουλία τους ετοιμάζουν να αποστείλουν ένα πρότυπο ενδεικτικό βιβλίο που περιγράφει την φρικτή γενοκτονία που υπέστησαν από τους Οθωμανούς και τους Κεμαλικούς στις αρχές του εικοστού αιώνα, στον… ίδιο τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταΐπ Ερντογάν, καθώς και στον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτολγου και στον υπουργό Εξωτερικών, Meblüt Çavuşoğlu.
 
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Τουρκία και από την εφημερίδα Milliyet, o διευθυντής του «Αρμενικού Ινστιτούτου και Μουσείου» της αρμενικής γενοκτονίας, Hayk Demoyan, ανακοινώσε ότι θα εκδώσουν ένα καινούργιο τόμο που θα περιγράφει με αποκλειστικές λεπτομέρειες και αδιάσειστες ιστορικές αποδείξεις την φρικτή γενοκτονία που υπέστησαν οι Αρμένιοι. Το πιο καταπληκτικό όμως στην ανακοίνωση αυτή, είναι ότι παράλληλα με αυτόν τον τόμο οι Αρμένιοι σκοπεύουν να εκδώσουν και τρία «ειδικά αντίτυπα» τα οποία θα σταλούν με «ειδική» αφιέρωση στους Ερντογάν – Νταβούτολγου – Τσαούσογλου, μια κίνηση που έχει ήδη εκνευρίσει την τουρκική πλευρά. Ο τόμος αυτός είναι αποτέλεσμα επίπονης εργασίας έξη ετών ειδικών ιστορικών ερευνητών και περιγράφει με ντοκουμέντα τα γεγονότα της γενοκτονίας από τα τέλη του δεκάτου ενάτου αιώνα και τις αρχές του εικοστού. Τα ντοκουμέντα αυτά, όπως αναφέρεται από τον υπεύθυνο του αρμενικού Μουσείου, Hayk Demoyan, προέρχονται από αρχεία των χωρών, Αγγλία, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ιταλία, Ρωσία, Αυστρία, Τσεχία, Γερμανία και Νορβηγία και είναι τεκμηριωμένα έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα αμφισβήτησης τους κατά τις προσφιλείς τουρκικές τακτικές, (όπως επίσης και κάποιων Ελλήνων ανιστόρητων τουρκολάγνων). Το βιβλίο θα είναι γραμμένο στην αρμενική αλλά και στην αγγλική γλώσσα, έτσι ώστε να γίνει προσιτό σε εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο για να γνωρίσουν την ιστορική πραγματικότητα και τα γεγονότα της γενοκτονίας.
 
Η πραγματικά καταπληκτική αυτή ενέργεια των Αρμενίων, θα πρέπει να μας παραδειγματίσει γιατί τα γεγονότα της ιστορίας αναμένουν την δικαίωση τους, ηθική αλλά και πολιτική, όχι μόνο για τους Αρμένιους και την γενοκτονία τους, αλλά και για την δική μας πλευρά για την μεγάλη γενοκτονία τους Ελληνισμού της Ανατολής. Ο Ελληνισμός αυτός, από 2.500.000 εκατομμύρια που ήταν στα τέλη του δεκάτου ένατου αιώνα σύμφωνα με οθωμανικές απογραφές, με την ελληνική απογραφή του 1928, μετά δηλαδή την μικρασιατική καταστροφή και την ανταλλαγή, απογράφησαν μόλις 850.000 πρόσφυγες από την Μικρά Ασία και τον Πόντο καταγράφοντας ένα οδυνηρό έλλειμμα που προδίδει και μόνο από στατιστικής απόψεως την γενοκτονία του Ελληνισμού της Ανατολής.
 
Ας όψονται όλοι αυτοί οι πρώιμοι τουρκολάγνοι που εκτός των άλλων μας έχουν πλημμυρίσει τα τελευταία χρόνια με τα τουρκικά τηλεοπτικά σήριαλ της ηλιθιότητας, με κύριο σκοπό φυσικά να ξεχαστούν όλα αυτά τα γεγονότα και οι νεκροί μας πρόγονοι που αναζητούν τουλάχιστον την ηθική του δικαίωση. Ας πούμε ότι οι Αρμένιοι μας δείχνουν σε αυτόν τον τομέα τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.
 
 
 
 
 
Πηγή: epontos.blogspot.g
Διαβάστε περισσότερα...

Ξανά για Μχιταριάν η Λίβερπουλ

Στο στόχαστρο της Λίβερπουλ φέρεται να είναι και πάλι ο - φευγάτος από την Ντόρτμουντ - Χένρικ Μχταριάν.

Η κάκιστη πορεία της Ντόρτμουντ στη Bundesliga και ο κίνδυνος να μείνει εκτός Ευρώπης την επόμενη σεζόν, έχουν προκαλέσει τάσεις φυγής στα μεγαλύτερα αστέρια της με τελευταίο τον Χένρικ Μχιταριάν.

O Αρμένιος μεσοεπιθετικός δηλώνει απογοητευμένος και βρίσκεται κοντά στην έξοδο, με σημερινά ξένα δημοσιεύματα να μιλούν για «φλερτ» με την Λίβερπουλ.

Οι «ρεντς» είχαν ασχοληθεί σοβαρά με την περίπτωσή του και το 2013, όταν ακόμα αγωνιζόταν στην Σαχτάρ και αποτελούσε ένα από τα πιο καυτά ονόματα στην μεταγραφική περίοδο.

Αυτή δεν είναι η μόνη περίπτωση που εξετάζει το επιτελείο του Μπρένταν Ρότζερς, καθώς «γλυκοκοιτάζουν» και τον Ράφα Σίλβα της Μπράγκα, ο οποίος έχει μεν ρήτρα 25 εκατ. ευρώ, όμως στην Αγγλία πιστεύουν ότι με 10 εκατ. μπορούν να τον κάνουν δικό τους.



Επιμέλεια: Παναγιώτης Πανουτσόπουλος

 

Διαβάστε περισσότερα...

Τούρκος ιστορικός αποκαλύπτει: Το τουρκικό κράτος άρπαξε τις περιουσίες των Αρμενίων την περίοδο της Γενοκτονίας

«Μαύρες σελίδες» οι γενοκτονίες των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, θύματα οργανωμένου σχεδίου εξόντωσης των μειονοτικών πληθυσμών, που πολλοί επιχειρούν να φωτίσουν, εσχάτως μάλιστα και θαρραλέοι ιστορικοί της Τουρκίας.  

Ανάμεσά τους και ο Τούρκος ιστορικός Μεχμέτ Πολατέλ που προσφάτως παρουσίασε τη μελέτη του «Κατάσχεση της περιουσίας των Αρμενίων στη διάρκεια της Γενοκτονίας των Αρμενίων και μετά από αυτήν» στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Αρμενίας (AUA).

Ο Πολατέλ, που ειδικεύεται στην οθωμανική ιστορία και την πρώιμη περίοδο της Τουρκικής Δημοκρατίας, υποστηρίζει ότι η κατάσχεση των αρμενικών περιουσιών έγινε τόσο από το κράτος όσο και από μεμονωμένα άτομα. «Κρατικές υπηρεσίες, τοπικές αρχές καθώς μεμονωμένα άτομα, κυρίως Τούρκοι γείτονες των Αρμενίων» κατάσχεσαν τις περιουσίες εκείνων που εκδιώχθηκαν από τον τόπο τους, και εις βάρος τους δεν υπήρξε καμία τιμωρία.

Τι απέγιναν οι περιουσίες των Αρμενίων

«Οι κατασχεμένες περιουσίες παραδόθηκαν σε μετανάστες, στρατιώτες που μόλις είχαν επιστρέψει από τους Βαλκανικούς Πολέμους, σε μουσουλμάνους επιχειρηματίες, ή χρησιμοποιήθηκαν από το ίδιο το κράτος για την κάλυψη των δικών του αναγκών. Τα ακίνητα των Αρμενίων, για παράδειγμα οι εκκλησίες, τα σχολεία και άλλα θεσμικά κτήρια, άρχισαν να χρησιμοποιούνται ως αστυνομικοί σταθμοί, νοσοκομεία ή οπλοστάσια» γράφει ο Τούρκος ιστορικός.

Δυστυχώς, όμως, όλα αυτά στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι δύσκολο να αποδειχθούν με έγγραφα γιατί η πολιτική της άρνησης της Γενοκτονίας έχει οδηγήσει στην καταστροφή πολλών ντοκουμέντων τα οποία έδειχναν τους πραγματικούς ιδιοκτήτες. «Τα δε αρχεία που έχουν διασωθεί δεν είναι προσβάσιμα στους ερευνητές» υπογραμμίζει ο Μεχμέλ Πολατέλ, ο οποίος ολοκληρώνει και σχετική διδακτορική διατριβή για το θέμα στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου.

Βέλγος κατέθεσε πρόταση αναγνώρισης της Γενοκτονίας

Την ίδια ώρα ο Βέλγος ευρωβουλευτής Γκέρολφ Άνεμανς, πρώην πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος Vlaams Belang κατέθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο πρόταση ψηφίσματος για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία, την οποία υπέγραψαν 32 ευρωβουλευτές.

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι