Menu

Αρμενική αριστοκρατία

Αρμενική αριστοκρατία έχει μια μακροχρόνια ιστορία με πολλές διακοπές, τις πιό ξεχωριστότις όποιο ήταν το ρωσικό επάγγελμα. Κατόπιν Αρμενία επανάκτησε την ανεξαρτησία της στις προσπάθειες του 1991 έχει γίνει για να αναβιώσει την επιρροή των παραδοσιακών ευγενών σπιτιών.

Ορολογία

Τα μέλη του αριστοκρατικού της μεσαιωνικής αρμενικής κοινωνίας ήταν γνωστά όπως azats, (επίσης aznwakans ή aznavurs).

Μεταφρασμένος από το σύγχρονο Αρμενικά η λέξη azat κυριολεκτικά σημαίνει «ένας που είναι ελεύθερος», ένας «απελεύθερος.» Η λέξη ``Azat " προέρχεται από Μέση περσική λέξη «azat» και αντίτιμο με σύγχρονος περσικός «âzâd». Η χαμηλός-αριστοκρατική μερίδα Sassanid Περσικός η κοινωνία εξουσιάστηκε από Azatan, το οποίο φρούρησε τη θέση τους ως απογόνους αρχαίου Άριος κατακτητές. Azatan ήταν χαμηλού επιπέδου διοικητές, συνήθως ζωντανός στα μικρά κτήματα. Αυτή η ιπποτική κάστα - που θα εχρησίμευε αργότερα ως ο προκάτοχος Μεσαιωνικά ευρωπαϊκά Διαταγή των ιπποτών - παρείχε τη σπονδυλική στήλη ιππικού Στρατός Sassanid.

Πολλές η - εάν όχι πλειοψηφία - από τις αρχαίες αρμενικές ευγενείς γενιές επισήμαναν την προέλευσή τους πίσω στους Θεούς της παλαιάς αρμενικής θρησκείας - οι περισσότεροι των οποίων βασίστηκε Περσικός Zoroastrian πίστη - ή στους ήρωες και τους πατριάρχες των αρμενικών ανθρώπων. Παραδείγματος χάριν, τα ευγενή σπίτια Vahevuni και Mehnuni θεωρήθηκε απόγονος Vahagn και Mihr, αρχαίος Περσικός θεότητες της πυρκαγιάς και του πολέμου, και θεϊκές φως και δικαιοσύνη αντίστοιχα. Η Βουλή Artzruni επισήμανε την προέλευσή της σε Sanasar, γιος Mher από τα αρμενικά epos Sasna Tzrer, δηλ. στην ίδια περσική θεότητα Mihr. Σύμφωνα με την αρμενική αριστοκρατική παράδοση, τα πριγκηπικά σπίτια Khorkhoruni, Bznuni, Mandakuni, Manavazian, Angelea (tun Angegh), Varajnuni, Tun Ohanian, Cartozian, Apahuni, Arran και μερικά άλλα, είναι όλα που θεωρούνται άμεσοι απόγονοι Nahapet (πατριάρχης) Hayk, του οποίου epithet ήταν Dyutsazn (από Τα αρχαία ελληνικά θεός, σημασία «θεία», και Μέση περσική saz, σημαίνοντας «τον απόγονο»), ή των απογόνων Hayk. Είναι αρκετά κοινό σε όλα τα μέρη του κόσμου για τα μέλη της αριστοκρατίας να ισχυριστεί να επισημάνει την καταγωγή τους πίσω στους Θεούς, ή τους θρυλικούς ήρωες.

Ιστορική προέλευση

Οι ιστορικοί αναφέρουν τους διάφορους αριθμούς των αρμενικών ευγενών σπιτιών κατά τη διάρκεια των διαφορετικών περιόδων αρμενικής ιστορίας. Μερικές φορές ο αριθμός τους αναφέρεται για να είναι ενενήντα, όμως σε άλλους χρόνους φθάνει μέχρι σε τριακόσια. Βεβαίως, ο αριθμός των αρμενικών ευγενών σπιτιών άλλαξε κατά τη διάρκεια του χρόνου δεδομένου ότι η αριστοκρατική κατηγορία υπόκειτο ο ίδιος στη ροή.

Ο πρώτος βεβαίωσε ότι η αρμενική βασιλική δυναστεία ήταν Orontids κυβερνώσα Αρμενία ως α satrapy από την περσική αυτοκρατορία στο 4ο αιώνα Π.Χ. Προηγούνται από θρυλικός ή ημι-θρυλικός πατριάρχες από την αρμενική παράδοση, που καταγράφεται πρώτα Ιστορία Μωυσής Chorene (Movses Khorenatsi), που γράφεται στο circa ο 7ος αιώνας.

Τα ευγενή σπίτια Rshtuni, Mokats, Artzruni και άλλοι που προήλθαν από τους φυλετικές κυβερνήτες ή τις γενιές ήδη στην αρχαιότητα.

Μερικούς άλλους, όπως το Mamikonians ή το Aravelians, χορηγήθηκαν οι ευγενείς τίτλοι ή/και τα γραφεία, όπως aspet, «coronator» και sparapet 'generalissimo«από τα πρόσθετα διατάγματα των μεσαιωνικών αρμενικών βασιλιάδων για τις υπηρεσίες τους στο βασιλικό δικαστήριο ή το έθνος.

Αν και η μεγάλη πλειοψηφία της αρμενικής αριστοκρατίας ήταν αρμενικής προέλευσης οι ιστορικές πηγές αναφέρουν ακόμα τις αρκετά σημαντικές ξένες εισροές στην αριστοκρατική κατηγορία. Αυτές οι αφομοιωμένες ξένες οικογένειες ήταν κυρίως Ινδοευρωπαϊκά προέλευση, όπως Persians, Alans, Medes, Έλληνες και Ρωμαίοι. Ιρανικά το αριστοκρατικό συστατικό ήταν ιδιαίτερα πολυάριθμο. Πολλά αρμενικά ευγενή σπίτια είτε συνδέθηκαν με την ιρανική αριστοκρατία μέσω των δυναστικών γάμων είτε ήταν Ιρανοί (Persians, Parthians, Medes) από την προέλευση. Τα τελευταία περιέλαβαν τα διάσημα σπίτια όπως εκείνοι Arshakuni, Artashesian, και Pahlavuni. Τα παραδείγματα των μη-αρμενίκων αλλά τα ινδοευρωπαϊκά ευγενή σπίτια θα περιελάμβαναν τις οικογένειες Aravelians και Ropseans ο πρώτος ήταν Alans και οι τελευταίοι Ρωμαίοι από την προέλευση.

Τα μη-Indo-ευρωπαϊκά συστατικά δεν ήταν ποτέ σημαντικά μεταξύ της αρμενικής αριστοκρατίας και εμφανίζονται κανονικά στα μεταγενέστερα στάδια της αρμενικής ιστορίας. Μερικοί προτείνουν ότι Mamikonian η γενιά προέρχεται από το α Κινεζικά ο πρόσφυγας ονόμασε Mamgun που για τις υπηρεσίες του ανυψώθηκε στις τάξεις ευγενής από έναν από τους αρμενικούς βασιλιάδες. Τα κάποια αρμένικα Χριστιανός οι ιστορικοί τείνουν να αντλήσουν ορισμένα αρμενικά ευγενή σπίτια από Μεσοποτάμια ή άλλες ρίζες. Παραδείγματος χάριν, στην ιστορία Αρμενίας του, Movses Khorenatsi επισημαίνει την οικογενειακή προέλευση του πρίγκηπα χορηγών του Sahak Bagratuni στις μη-αρμενικές ρίζες. Εντούτοις, οι ιστορικές πηγές αποδεικνύουν την ύπαρξη Bagratuni η οικογένεια στην παλαιότερη περίοδο αρμενικής ιστορίας και μιλά για τους όπως αυτόχθων Αρμένιοι. Η γλωσσική ανάλυση επίσης υποστηρίζει ότι το όνομα Bagarat είναι πιθανώς ινδοευρωπαϊκής προέλευσης και προέρχεται από Bhaga (Θεός) και Arat (άφθονος, πλούσιος), δηλ. κυριολεκτικά «θεία πληρότητα» ή «αφθονία του Θεού». Είναι αξιοπρόσεκτο ότι ο πρίγκηπας Bagratuni ο ίδιος απέρριψε την έκδοση Khorenatsi προέλευσης της οικογένειάς του. Οι εξωτικές κάθοδοι ήταν στη μόδα μεταξύ των πρώτων μεσαιωνικών αρμενικών αριστοκρατικών οικογενειών. Εντούτοις, δεν υπάρχουν κανένα στοιχείο που υποστηρίζει οποιων δήποτε από αυτές τις αξιώσεις της καθόδου.

Τα όργανα και η δομή της αρμενικής αριστοκρατίας

αριστοκρατία πάντα διαδραμάτισε έναν σημαντικό ρόλο στην αρμενική κοινωνία. Αυτό μεταξύ άλλων αποδεικνύεται μέσω της εξέλιξης του όρου naharar. Αρχικά αυτός ο όρος αναφέρθηκε στους κληρονομικούς κυβερνήτες των αρμενικών επαρχιών και χρησιμοποιήθηκε με την έννοια «του κυβερνήτη» και «του κυβερνήτη». Ο ίδιος τίτλος θα μπορούσε να σημάνει μια ιδιαίτερα αξιότιμη υπηρεσία (nahararutyun, naharardom) στο αρμενικό βασιλικό δικαστήριο. Τα παραδείγματα τέτοιων κληρονομήσιμων υπηρεσιών ή naharardoms είναι aspetutyun (coronation, το οποίο άνηκε παραδοσιακά στο σπίτι Bagratuni), sparapetutyun (διοικητής--κύριος του αρμενικού στρατού, ο οποίος άνηκε παραδοσιακά στο σπίτι Mamikonean), hazarapetutyun (καγκελερία και φορολογία, οι οποίες ρυθμίστηκαν κληρονομικά από τα σπίτια Gnuni και Amatuni), και malhazutyun (βασιλική φρουρά που οργανώθηκε παραδοσιακά και διευθύνθηκε στο σπίτι Khorkhoruni). Εντούτοις, κατά τη διάρκεια της κληρονομικής σταθεροποίησης gavarτο s (επαρχίες) ή οι βασιλικές υπηρεσίες δικαστηρίων από τα ευγενή σπίτια, ο όρος naharar έχει αλλάξει την αρχική έννοιά του και έχει μετασχηματίσει βαθμιαία σε ένα γενικό αντίτιμο «του αριστοκράτη», «ευγενής». Συνεπώς, οι αριστοκρατικές οικογένειες άρχισαν να καλούνται τα naharar σπίτια ή naharardoms. Μαζί με αυτήν την ανάλυση, υπάρχει μια άλλη ερμηνεία του όρου naharar, η οποία είναι βασισμένη στα αρμένικα nah και arar, δηλ. «ο πρώτος που δημιουργείται ο πρώτος» ή «που αντέχεται».

Η έννοια του όρου naharar εξελισσόταν κληρονομικών δικαιωμάτων παράλληλα με τη σταθεροποίηση των των ευγενών σπιτιών πέρα από τους νομούς της μεγάλης Αρμενίας. Παραδείγματος χάριν ο νομός μεγάλου Albak κληρονομήθηκε παραδοσιακά από το ευγενές σπίτι Artzruni, νομός Taron από το σπίτι Slkuni, και το νομό Rshtuniq από το σπίτι Rshtuni. Ακόμη και πριν από αυτήν την σταθεροποίηση τα παραδοσιακοί αριστοκρατικοί εμβλήματα και οι παλτό--βραχίονες προκύπτουν. Το τελευταίο συχνά ριζοβολούν βαθειά στην αρχαία συγγένεια και τις φυλετικές πεποιθήσεις και τα τοτέμ των αρμενικών γενιών. Αν και οι πληροφορίες για την αρμενική οικοσημολογία είναι αρκετά περιορισμένες, εντούτοις είναι καλά - γνωστός ότι τα πιό κοινά σύμβολα ήταν εκείνα του αετού, του λιονταριού, και του κριού βουνών. Παραδείγματος χάριν, οι παλτό--βραχίονες της δυναστείας Artashesian αποτελέσθηκαν από δύο αετούς με το σύμβολο του ήλιου στη μέση. Ένας αετός που κρατά ένα πρόβατο ήταν επίσης το σύμβολο σπιτιών του naharardom Bagratuni. Το δυναστικό έμβλημα Cilician Αρμενικό βασιλικό σπίτι Lusignan (Lusinian) απεικονισμένη δυτικοευρωπαϊκή εραλδική επιρροή και αποτελούμενος από τα κόκκινους λιοντάρια και τους σταυρούς στο κίτρινο και μπλε υπόβαθρο της ασπίδας. Οι naharar οικογένειες της αρχαίας Αρμενίας απαριθμήθηκαν στο αποκαλούμενα Gahnamaks και το Zoranamaks, οι οποίες ήταν οι επίσημοι κατάλογοι ή οι γραμματείς που τοποθετούσαν τις οικογένειες βάσισαν στα κριτήρια της τιμής, της αρετής και της εκτίμησης. Η διαφορά μεταξύ Gahnamak και Zoranamak ήταν στα κριτήρια λιστών που καθόριζαν την εκτίμηση почетности της ευγενούς οικογένειας. Το Zoranamak βασίστηκε στη στρατιωτική δύναμη των σπιτιών, δηλ. ο αριθμός ιππικού και πεζικού, ευθύνη στην υπεράσπιση των βόρειων, ανατολικών, νότιων και δυτικών συνόρων της Αρμενίας, καθώς επίσης και του μεγέθους των στρατευμάτων που τα ευγενή σπίτια τοποθετούσαν κάτω από την εντολή του βασιλιά της Αρμενίας σε περιόδους των στρατιωτικών εκστρατειών. Αντίθετα από Zoranamak, Gahnamak απαριθμούσε τα ευγενή σπίτια βασισμένα στα κριτήρια πολιτικής και οικονομικής σπουδαιότητας των σπιτιών, του μεγέθους των κτημάτων τους, του πλούτου τους, καθώς επίσης και των συνδέσεων και της επιρροής τους πέρα από τα βασιλικά δικαστήρια.

Δύο άλλες έννοιες της αρμενικής αριστοκρατίας σχετικά με Gahnamak και Zoranamak είναι εκείνες bardz και pativ. Bardz κυριολεκτικά σημαίνει «το μαξιλάρι». Ήταν η έδρα που καταλήφθηκε από το κεφάλι του ευγενούς σπιτιού στο βασιλικό πίνακα, είτε κατά τη διάρκεια του συμβουλίου ή κατά τη διάρκεια των εορτασμών. Η λέξη bardz προέρχεται από αυτά τα μαξιλάρια στα οποία οι Λόρδοι των σπιτιών κάθισαν στις πρόσθετες περιπτώσεις. Το Bardzes - κυριολεκτικά μειωμένα καθίσματα στο βασιλικό πίνακα αλλά ευρεύτερα η πραγματική θέση στο βασιλικό δικαστήριο - διανεμήθηκε βάσει του pativ, δηλ. κυριολεκτικά η τιμή και η εκτίμηση των ευγενών σπιτιών. Τα τελευταία, wуку πιθανότατα σταθερός σε Gahnamaks και Zoranamaks.

Gahnamak

Gahnamak (κυριολεκτικά: «γραμματέας θρόνων», δανεισμένος από Μέση περσική Gâh namag) - ήταν ένα επίσημο κρατικό έγγραφο, κατάλογος θέσεων και θρόνων (bardzes) που οι αρμενικοί πρίγκηπες και naharars κατελάμβαναν στο βασιλικό δικαστήριο της Αρμενίας. Ο θρόνος του πρίγκηπα ή naharar καθορίστηκε από την οικονομική ή στρατιωτική δύναμή του (σύμφωνα με το Zoranamak, από Μέση περσική Zor namag, κυριολεκτικά: «γραμματέας δύναμης»), καθώς επίσης και σύμφωνα με την αρχαία παράδοση. Το Gahnamak ήταν αποτελούμενο και σφραγισμένο από το βασιλιά της Αρμενίας, επειδή τα naharars (Λόρδοι) θεωρήθηκαν δικοί του υποτελείς. Θρόνοι Naharar (gahs, δηλ. οι θέσεις στο βασιλικό δικαστήριο) άλλαζαν σπάνια και κληρονομήθηκαν από τον πατέρα στο γιο. Μόνο στις πρόσθετες περιστάσεις - όπως υψηλή προδοσία, διακοπή της οικογένειας κ.λπ. - ο βασιλιάς είχε το δικαίωμα να κάνει μερικές αλλαγές στο Gahnamak. Η ακολουθία και η ταξινόμηση των θρόνων των αρμενικών Λόρδων εήταν καθορισμένων και εήταν παρατηρημένων από τους αρχαίους χρόνους.

Σύμφωνα με Khorenatsi, η πρώτη πραγματική λίστα των Λόρδων με μορφή Gahnamak ήταν Αρμενικά βασιλιάς Vagharshak. Σύμφωνα με τις καταγραμμένες πηγές, η ταξινόμηση των θρόνων των αρμενικών Λόρδων υπό μορφή Gahnamak υπεάρξε σε όλο βασιλεύει της δυναστείας Arshakuni (Arsacide) (ο 1ος - 5ος αιώνες). Το ίδιο σύστημα συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της περιόδου Marzpanian στην ιστορία της Αρμενίας (ο 5ος - 7οι αιώνες), δηλ. κατά τη διάρκεια της υπεροχής των βασιλιάδων Sasanian Περσία. Υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις και ανακρίβειες στα στοιχεία Gahnamaks των διαφορετικών αιώνων σχετικά με τον αριθμό πριγκηπικών σπιτιών και τους βαθμούς θρόνων τους. Σύμφωνα με το Gahnamak του 4$ου αιώνα που συντηρείται «στις πράξεις Nerses», κατά τη διάρκεια βασιλεψτε του βασιλιά Arshak ΙΙ (350-368) ο αριθμός των αρμενικών αριστοκρατικών σπιτιών έφθασε σε 400. Εντούτοις ο συντάκτης «των πράξεων» αναφέρει τα επώνυμα μόνο 167 Λόρδων, 13 οποίος δεν είχε έναν θρόνο. Ο συντάκτης ο ίδιος εξηγεί ότι είναι ανίκανος της λίστας όλοι τους. Αρμενικά ιστορικός του 13ου αιώνα Stepanos Orbelian επίσης αναφέρει 400 naharar θρόνους, οι οποίοι είχαν «το θρόνο και το σεβασμό» στο βασιλικό δικαστήριο του βασιλιά Trdat ΙΙΙ (287-332). Το Pavstos Buzand αναφέρει 900 πριγκηπικούς Λόρδους, οι οποίοι έφεραν τις τιμητικές υπηρεσίες στο βασιλικό δικαστήριο και που κάθισαν σε έναν πρόσθετο θρόνο (gah) ή το μαξιλάρι (bardz).

Το Gahnamak θεωρείται για να γραφτεί από αρμενικό καθολικό Sahak Parthev (387-439), και που τα τελευταία κατέστησαν διαθέσιμο στον Ιρανό Sasanian δικαστήριο, υπάρχουν 70 naharars αναφερθε'ντα. Σε μια άλλη πηγή του 4$ου αιώνα 86 τα naharars παρατέθηκαν. Σύμφωνα με το αραβικό chronologist Yacoubi (ο 9ος αιώνας) υπεάρξαν 113 Λόρδοι στη διοικητική επαρχία Arminiya, ενώ ένας άλλος αραβικός ιστορικός, Yacout Al-Hamavi (οι 12-13$οι αιώνες) ο αριθμός αρμενικών πριγκηπάτων ήταν 118. Οι αρμενικοί ιστορικοί Agathangelos, Pavstos Buzand, Yeghishe, λεπρός Parbetsi, Movses Khorenatsi, Sebeos και άλλα παρείχαν επίσης τα πολυάριθμες στοιχεία και τις πληροφορίες για τα αρμενικούς πριγκηπικούς σπίτια και τους Λόρδους. Εντούτοις, το Gahnamaks και οι κατάλογοι naharars (πριγκηπικά σπίτια), βασισμένοι σε αυτά τα στοιχεία και τις πληροφορίες, παραμένουν ελλιπείς.

Εσωτερικά τμήματα

Η αρμενική αριστοκρατία είχε ένα εσωτερικό τμήμα. Η κοινωνική πυραμίδα της αρμενικής αριστοκρατίας διευθύνθηκε από το βασιλιά, στα αρμένικα arqa. Το arqa όρου προέρχεται από την κοινή άρια ρίζα που έχει τα αντίτιμα στο όνομα για τους μονάρχες σε άλλες ινδοευρωπαϊκές γλώσσες: arxatos (ελληνικά), raja (indo-άριο), regia ή regnum (στα λατινικά), roi (στα γαλλικά).

Οι γιοι του βασιλιά, δηλ. οι πρίγκηπες, κλήθηκαν sepuh. Ο παλαιότερος γιος, ο οποίος ήταν επίσης ο διάδοχος του θρόνου και κλήθηκε avag sepuh, είχε έναν ιδιαίτερο ρόλο. Στην περίπτωση του θανάτου του βασιλιά το avag sepuh αυτόματα θα κληρονομούσε την κορώνα, εκτός αν υπεάρξαν άλλες προγενέστερες ρυθμίσεις.

Το δεύτερο στρώμα στο κοινωνικό τμήμα της αρμενικής αριστοκρατίας ήταν κατειλημμένο κοντά bdeshkhτο s. Το Bdeshkh ήταν κυβερνήτης μιας μεγάλης επαρχίας παραμεθόριων περιοχών της ιστορικής μεγάλης Αρμενίας. Ήταν de facto αντιβασιλείς και από τα προνόμιά τους ήταν πολύ κοντά στο βασιλιά. Το Bdeshkhs είχε τους στρατούς, τη φορολογία και το σύστημα καθηκόντων τους, και θα μπορούσε ακόμη και να παραγάγει τα νομίσματά τους.

Το τρίτο στρώμα της αρμενικής αριστοκρατίας μετά από το βασιλιά και τα bdeshkhs ήταν αποτελούμενο κοντά ishkhans, δηλ. πρίγκηπες. Το Ishkhan κανονικά ξέρει ένα κληρονομικό κτήμα όπως hayreniq και κάστα κατοικιών - dastakert. Τα αρμενικά πριγκηπικά σπίτια (ή γενιές) διευθύνθηκαν κοντά tanuter. Από την έννοιά του η λέξη tun (σπίτι) είναι πολύ κοντά tohm (γενιά). Συνεπώς, tanuter σήμανε «houselord» ή «Λόρδος της γενιάς».

Διοικητικά, η αρμενική αριστοκρατία διευθύνθηκε από το μεγάλο δούκα - Μετς ishxan ή ishxanac ishxan στα αρμένικα, που σε κάποιο ιστορικό εξιστορούν κατά γράμμα καλείται επίσης metzametz. Ήταν ο marshal της αρμενικής αριστοκρατίας και είχε τα πρόσθετα προνόμια και τα καθήκοντα. Παραδείγματος χάριν, σε περίπτωση θανάτου του βασιλιά και εάν δεν υπεάρξε καμία κληρονομιά sepuh (διάδοχος του θρόνου), του ήταν ο μεγάλος δούκας που θα έπαιρνε προσωρινά τις ευθύνες και θα εκτελούσε τα καθήκοντα του βασιλιά έως ότου επιλύονται τα ζητήματα της διαδοχής στο θρόνο. Στην πραγματικότητα, εντούτοις, οι διαδοχές στο θρόνο θα τακτοποιούνταν εκ των προτέρων ή θα επιλύονταν κατά τη διάρκεια των διαμαχών και το έντερο προσπαθεί.

Κατά συνέπεια, η κοινωνική πυραμίδα της αριστοκρατίας της μεγάλης Αρμενίας περιλαμβάνει τα ακόλουθα στρώματα:

  • Arqa (βασιλιάς)
  • Bdeshkh (αντιβασιλέας)
  • Ishkhanats ishkhan (μεγάλος δούκας)
  • Ishkhan (πρίγκηπας)

Αυτό το τμήμα, εντούτοις, απεικονίζει τη συγκεκριμένη παράδοση μεγάλης Αρμενίας στην πρόωρη περίοδό του στην ιστορία. Φυσικά, εγκαίρως η κοινωνική δομή της αριστοκρατίας υποβαλλόταν στις αλλαγές που οι λεπτομέρειες των αρμενικών εδαφών, της ιστορικής εποχής, και των κοινωνικών σχέσεων λεπτομερειών. Παραδείγματος χάριν, στους μεσαιωνικούς χρόνους τα ονόματα και η σύνθεση της αριστοκρατίας του αρμενικού βασίλειου Cilicia (Kilikia) υποβλήθηκαν σε ορισμένες αλλαγές:

Μεγάλη Αρμενία

  • Arqa
  • Bdeshkh
  • Ishkhanats Ishkhan (ή Μετς Ishkhan)
  • Ishkhan

Cilician Αρμενία

  • Tagavor ή Inqnakal
  • Bdeshkh
  • Paronats Paron (ή Μετς Paron)
  • Paron

Το Cilician Αρμενία υιοθέτησε πολλές ιδιαιτερότητες της δυτικοευρωπαϊκής ταξινόμησης της αριστοκρατίας, όπως paron (προερχόμενος από «το βαρώνο»), ter ή sinyor (πρεσβύτερος), berdater (Λόρδος κάστρων) κ.λπ. Εκτός αυτού, σε Cilicia προέκυψε αρμενικό knighthood που θεωρήθηκε επίσης μέρος της αριστοκρατίας παρά το γεγονός ότι οι ιππότες οι ίδιοι - αποκαλούμενοι hetzelwor dziawor и - όχι πάντα προήλθαν από τα parons.

Μερικές άλλες υποσμένες αλλαγές χαρακτηριστικών γνωρισμάτων επίσης. Παραδείγματος χάριν, ενώ ο χαιρετισμός για τους ευγενείς στη μεγάλη Αρμενία ήταν tiar ή ter, σε Cilician Αρμενία μια νέα μορφή χαιρετισμού προστέθηκε σε αυτοί, δηλαδή paron. Τα τελευταία έγιναν η δημοφιλέστερη μορφή χαιρετισμού και άλλαξαν βαθμιαία την έννοιά του στο αντίτιμο «του κυρίου» στα σύγχρονα αρμένικα.

Αργά μεσαιωνικός Η Αρμενία και στη νέα ηλικία ποικίλοι τίτλοι αριστοκρατίας υπεάρξε σε διαφορετικό nahangs (επαρχίες) της χώρας. Παραδείγματος χάριν, σε Artsakh της περιόδου Khamsa (δηλ. περίοδος «πέντε πριγκηπάτων») ο τίτλος ishkhan (πρίγκηπας) χρησιμοποιήθηκε στο τοπικό αντίτιμό του - αυτό melik (μια «υποτιμημένη» αραβική λέξη για το βασιλιά). Κάτω από το melik - ή μερικές φορές παράλληλα με το - ήταν ο τίτλος yuzbashi (από; η τουρκική τάξη ανώτερων υπαλλήλων, κυριολεκτικά «Λόρδος των εκατό» πολεμιστών).

Με την προσάρτηση της ανατολικής Αρμενίας - δηλ. Karabakh, επαρχίες Jerevan, κάτοικος του Ναχιτσεβάν και Kars - στη ρωσική αυτοκρατορία οι τίτλοι, οι παραδόσεις και τα κοινωνικά όργανα ρωσικής αριστοκρατίας γίνονται κυρίαρχοι μεταξύ των αρμενικών αριστοκρατών όπως ενσωματώθηκαν στο αυτοκρατορικό ρωσικό (μάλλον δυτικό) ύφος αριστοκρατίας.

Ο κατάλογος αρμενικών ευγενών οικογενειών

Πριγκηπικές οικογένειες της αρχαίας μεγάλης Αρμενίας

Επώνυμο (gavar-νομός, ashxarh-επαρχία)

Abeluni - Abelean - Abeghean ** (Abeleanq/Abegheanq, Ayrarat) Abeluni - Abelean άλλο - Abelean το δεύτερα Abitean - το Abithean Adahuni (Mazaz, Ayrarat) Alberkatsi - Aghberkatsi Alelnadroshn - Agheghnadroshn Aknuni - tun Aldznuni - Aldznats - Aghdzn Akeoy - Akeats - Akeatsi - Akean (Ake, Vaspurakan) (Aldzn, Aldzniq) Alkuni - Aghkuni Alnevuni - Alesuni - Aghesuni - Alevan - Aghevan Amaskuni Amatuni (Artaz, Vaspurakan) Amatuni το δεύτερο Andzevatsi (Andzevatsiq, Vaspurakan) Andzevatsi άλλο tun Andzit - Andzit - (Andzit, Tzopq) tun αγγέλου Andzteatsi - Andzitoy - tun Angegh - Angelay (Angelay, Aldzniq) Apahuni (Apahuniq, Tauruberan) Apahuni άλλο Apekuni Aqatzi - Aqatzetsi - Aqatzu tun Aramean Aran - Arran Aragatzean (Aragatzotn, Ayrarat) (μεγάλα Arranq, Artsakh) Aravelean - Arravelean - Aravelian (vanand-Zarishat, Ayrarat) Aravenean - Arravenean - Aravenian Arberani - Arrberuni - Arberanean - Arshakuni (Arrberani, Vaspurakan) Arnoy - Arrnoy (Arrnoyotn, Vaspurakan) Arqatzots - Artzvots Arshakuni - Arshakean - Aliovitean (Aliovit, Vaspurakan) Arshamuni - Arshmuni (Arshamuniq, Turuberan) Arshamuni (Arshamuniq, Tzopq) Arsharuni (Arsharuniq, Ayrarat) Arshuni Artakuni Artashatean - Artashamean (Ayrarat) Artashisean - Artashesean (Artashiseanq, Vaspurakan) Artzruni (μεγάλα Albak, Vaspurakan) Artzruni δεύτερο Artzruni το τρίτο Arutchean Ashahmarean Ashots - Ashotsean (Ashotsq, Ayrarat) Ashtortsean - Hashtotsean Ashxadarean *** Ashxagorean Aspakuni - Spakowni (Aspakuneats Dzor, Tauruberan) Asparaxazn Asparuni - Sparuni Atrpatuni - Apatuni (Atrpatuniq, Vaspurakan) Awatzatsi - Avatzatsi Arartuni - Ayraratean (Maseatsotn, Ayrarat) Aytruni Aytzenakan

Balasakan Bardzruni Bagawanean (Bagrevand, Ayrarat) Bagraspuni; Bagratuni - Aspetuni - Aspetn - Bagraspuni (Bagrevand; , Ayrarat) Bagratuni - Aspetuni - Aspetn - Bagraspuni (Sper, Bardzr Hayq) Bagratuni - Aspetuni - Aspetn - Bagraspuni (Tayq) Barmean - Barmian Basenoy - Basenean - Basenatsi (Basean, Ayrarat) Bjuni - Bjnuni Boguni (Boguniq, Vaspurakan) Bujuni (Bujuniq, Vaspurakan) Buxa Dimaqsean (Tayq) Bznuni - Baznuni - Bazauni (Bznuniq, Tauruberan)

Chighb - Tchighb

Darbandean Dashtkaruni - Dashtkarin (Karin, Bardzr Hayq) Datavtchirrean Derjayin - Derjani - Derdzani (Derjan, Bardzr Hayq) Dimaqsean - Dimaksian (Tayq) Dimaqsean (Shirak, Ayrarat) Dimaqsean άλλα Dramadn - Dramatn Droshakirn Dziunakan - Dzyunakan - Dziwnakan - Paluni (Dziunakanq/Paluniq, Tauruberan) Dzolkert - Dzoghkertn Dzorabnakean

Gabeluni - Gabelean - Gabeghean - Gabeuni (Gabeleanq/Gabegheanq, Ayrarat) Gabitean - Gabithian (Gabiteanq, Vaspurakan) Gamrean (Gamirq) Gardmanay - Gardmanats - Gardmanits (Utiq) Gargaratsi Gashottsean Gavarapetn - Gavarrapetn Gazrikean - Gazrikian (Gazrikeanq, Vaspurakan) Gelamean (Gegharquniq, Siuniq) Gison - Gisanean - Gisanian Gnthuni (Nig, Ayrarat) Gnthuni το δεύτερο Gnuni (aliovit-Zarishat, Tauruberan) Gogarats - Gugaratsi (Gugarq) Goltan - Goghtan - Goghtnats - Golthnatsi (Goghtn, Vaspurakan) Goroghvayn - Gorolvayn Gowkean - Gukan (Gukan, Vaspurakan) Grchuni - Grtzchuni Gushar

Haduni Hamazguni Hambujean - Hamutsean - Hambujian Harqean - Harqian (Harq, Tauruberan) Hashtuni - Ashtishatean (Tauruberan) Hashtuni - Hashteits - Hashtean (Hashteanq, Tzophq) Havnuni (Havnuniq, Ayrarat) Haykazuni - Haykazean (Harq/Arq, Tauruberan) Herheruni - Heruni (αυτή, Parskahayq) Hetchmatakn Huripean Hyuranean - Hisanean Hyusnakan - Hiwsnakan

Kadmean Kalarjean - Kagharjean - Klarjean (Tayq;) Kamsarakan (Shirak, Ayrarat) Karqayin kartozyan-Cartozian Karthuni - Karthean - Korthean (Kartuniq, Kortchayq) Kaspuni - Kazb - Kaspetsi - Kaspats (Paytaqaran) Kazmuni - Kazbuni Kananatsi Kayushean Klznuni - Kghznuni - Kghzuni Klundi - Kghundi Koghovtuni - Koghovtean - Kolovtean (Koghovit, Ayrarat) Konakean Korduats - Korduatsots - Kordvatsi (Kortchayq) Krtchuni (Krtchuniq, Vaspurakan) Kruni - Krruni

Lekandrean Lerrnakan - Lernakan

Tun Mahkert (Kortchayq) Malxazuni - Malxazn - Malxazean - Maxean (αυτή, Parskahayq) Mamikonean - Mamikonian (Tayq) Mamikonean - Mamikonian (Taron, Tauruberan) Manavazean (Manavazeanq, Tauruberan) Mandakuni (Mandakuniq/Arshamuniq, Tauruberan) Manuean Mardaxean - Mardalean - Mardaghean Mardpetuni - Mardpetn - Mardpetakan - Hayruni (Mardastan, Vaspurakan) Maxaluni - Mashxaluni Maznuni - Mazkeni - Mazazatsi (Mazaz, Ayrarat) Mehnuni Mehruni - Mihruni Melitean Metznuni (artchishatovit-Metznuniq, Vaspurakan) Mlruni - Mghruni - Mxruni Mokats - Mokatsi (Mokq) Mruni Muatsean - Msatsean Muratsan - Maratswots - Maratsean (Vaspurakan;)

Namakuni Naxtcheri Netoghn Norberuni

Paluni - tun Palnay (Paluniq, Tzopq) Paluni (Paluniq, Vaspurakan) Paluni το δεύτερα Parspatuni - το Parspuni - το Parsparuni (Parspatuniq, Vaspurakan) Perejuni Pharatchuni - Rratchuni Pokayuni

Qalaqapetn - Qaghaqapetn - Qalaqapetn arquni Qajberuni (Artchesh gawarr, Tauruberan) Qarrean Qavpetuni - Qamuni - Qaypetuni Qolean - Qalean - Qaghean - Qaluni, tun Qalay - Goshean (Qal; , Aldzniq)

Rapsonean - Rropsean - Arropsuni (Naxijevan, Vaspurakan) Razmuni - Rrazmuni Rmbosean - Rrmbosean Rshtuni - Rrshtuni - Arshtuni (Rshtuniq, Vaspurakan) Rshtuni ο δεύτερος

Sagrasuni Saharuni Sahuni - tun Saluni - Salnoy Shahuni (Sahuniq, Tzopq) (Saluniq, Aldzniq) Sanasuni - arquni Saprasmean Sasanean Sebastean Shahapuni Shahorapetn - Shahaxorrapet Sharaean Sasnay (Sasun, Aldzniq) (Shirak, Ayrarat) Shavarshean - Sanasarean Sisakean - Sisakan - Sisanean (Sisian, Siuniq) Siuni - Syuni - Syunetsi (Siuniq/Syuniq) Siuni ο δεύτερος - Syuneats το δεύτερα Slkuni - το Sikluni - το Slakuni - το Sulkuni (Taron, Tauruberan) Spanduni (Spanduniq, Paytakaran) Sruni - Suruni Srvandztean - Srwandztean Surean - Sirean

Tamberatsi - Mamberatsi (Tamber, Parskahayq) Tashiroy - Tashratsi - Tashrats (Tashirq, Gugarq) Tashiroy - Tashratsi - Tashrats (Tashir/Tashirq, Lori, Ayrarat) Tathevean (Siuniq) Taygrean (Taygreanq, Vaspurakan) Tayots - Tayetsi (Tayq) Tharmuni Tchakatamugh Tchitchraketsi - Chichraketsi Thruni - Truni Tlquni - Tlqean - Mlqean; Torosean Tphxuni Trpatuni - Treypatuni - Tirpatuni - Trdatuni (Trpatuniq, Vaspurakan) Tsul Turberanean (Tauruberan) Tushuni - Tushkuni Tzalkuni - Tzghkuni (Tzaghkotn, Ayrarat) Tzavdeatsi - Tzawdeatsi - Sawdetsi (Sotq, Siuniq) Tzaythiuni Tzopats - Tzophuni (Tzopq)

Urtza - Urtzetsi - Urtzi (Urtz/Urtzadzor, Ayrarat) Uteats - Uteatsi (Utiq)

Vagraspuni Vahanuni Vahevuni - Vahnuni - Vahuni - Vahuneats (Vahevuniq, Tauruberan) Vahevuni το δεύτερα Vanandatsi - το Vananday - το Vanandoy - το Vanandian (Vanand, Ayrarat) Vanandatsi το δεύτερο Varajnuni (Varajnuniq, Ayrarat) Varajnuni - Varaznuni (Varajnuniq, Tauruberan) Varajnuni - Varaznuni (Varajnuniq, Vaspurakan) Varaspakean Varazatakean - Varazean Varduni - Vardanean - Vardeshean Vardzavuni (Vardzavuniq, Gugarq) Varnuni - Varrnuni Vaykuni (Vaykuniq, Artsakh) Vijanuni - Vijuni - Vijani (Vijanuniq, Bardzr Hayq) Virats - Virakan Vorduni - Worduni (Vorduniq, Vaspurakan) arquni Vorsapetn - Vorsapetn Voskemani Vrean Vrnjuni Vorduni (basean-Vorduniq, Ayrarat) - tun Vrnjnuni Vtchenits - Vtchenits

Xachean Xalbean - Xaghbean Xalthuni - Xaghtean Xnuni Xordzean - Xortchean - Xordzenits - Xoreni (Xordzeanq, Tzopq) Xorxoruni - Khorkhoruni (Xorxoruniq/Khorkhoruniq, Tauruberan) Xorxoruni ο δεύτερος

Yedesean - Edesian Yerevaray - Yerewaray (Yerevarq, Tauruberan) Yermanthuni Yervanduni (Yervanduniq - Hayots Dzor, Vaspurakan) Yntzay - Yntzayetsi - Yntzayeni - Andzakhi (Vaspurakan)

Zanahtchirapen - Vanahtchirapetn Zarehavanean (Zarehavan, Parskahayq) Zarehuni (=Zarehavanean;)

Πριγκηπικές οικογένειες του αρμενικού βασίλειου Kilikia (Cilicia)

Hetumian Lusinian (Lusignan) Rubinian

Πριγκηπικές οικογένειες της πρώην μεσαιωνικής Αρμενίας

Amatuni Artzruni artzruni-Mahkanaberdci (πρίγκηπες Mahkanaberd) artzruni-Kogovit (πρίγκηπες Kogovit) Bagratuni Kiurikian Orbeli (Orbelian) (πρίγκηπες Siunik) Pahlavuni (πρίγκηπες Aragatzotn) Tornikian Vachutian xaghbakian-Proshian (πρίγκηπες Bjni, Garni, Geghard, Noravank) Zakarian (πρίγκηπες της Αρμενίας)

Πριγκηπικές οικογένειες Gandzak

Meliks Barsum Meliks Getashen Meliks Khachakap Meliks Voskanapat

Πριγκηπικές οικογένειες Syuniq

11 σπίτια melik

Αρμενικές πριγκηπικές οικογένειες Artsakh (Karabakh)

Tun Aranshahik (9ος αιώνας -) Dopian (11οι - 16$οι αιώνες) (meliks Tzar ή ανώτερου Khachen) Vakhtangian Arran (meliks Haterk ή κεντρικού Khachen)

Meliks Khamsa

(15ος - 19ος αιώνας)

Melik hasan-Jalalian (meliks Khachen πριν από 1755) melik-Mirzakhanian (meliks khachen-Khndzristan μετά από 1755) melik-Shakhnazarian (meliks Varanda) melik-Avanian (meliks Dizak) melik-Beglarian (meliks Gulistan) melik-Mejlumian (meliks Jraberd) melik-ισραηλινό (meliks Jraberd πριν από 1783) melik-Alahverdian (meliks Jraberd το 1783 - 1814) Melik Atabekian (meliks Jraberd από 1814 - αρχή του 1850s)

Αρμενικές πριγκηπικές οικογένειες 18 του αιώνα Αρμενία και η ρωσική αυτοκρατορία

Argutian - argutinskiy-Dolgorukiy Bagratuni - Bagration Cartozian Hayrapetian Lazarian - Lazarev loris-Melikian - loris-Melikov (meliks Lori) Madatian - Madatov Melikian - Melikov melik-Shahnazarian (meliks Gegharquniq) melik-Vrtanesian Pirumian - Pirumov Smbatian - Sumbatian

Η μοίρα και η παρούσα κατάσταση της αρμενικής αριστοκρατίας

Η ιστορία της αρμενικής αριστοκρατίας είναι τόσο δραματική όσο αυτός των αρμενικών ανθρώπων. Μερικές φορές, κατά τη διάρκεια της εσωτερικής διαμάχης τα ολόκληρα ευγενή σπίτια θα εξολοθρεύονταν. Πολλές αρμενικές αριστοκρατικές οικογένειες χάθηκαν κατά τη διάρκεια των πολέμων με τους ξένους εισβολείς, ειδικότερα Άραβες και Τούρκοι. Τα τελευταία γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι η αρμενική κατάσταση πολιτείας είναι βασισμένη στην εθνική αριστοκρατία και τις έτσι υιοθετημένες πολιτικές της εκμηδένισης της αρμενικής αριστοκρατίας. Παραδείγματος χάριν, 705 ostikan (κυβερνήτης κάτω από το αραβικό χαλιφάτο) της Αρμενίας προσκεκλημένης παραπλανητικά γύρω 800 Αρμενικοί ευγενείς μαζί με τις φρουρές τους σε κάτοικο του Ναχιτσεβάν σαν για τις διαπραγματεύσεις και κατασφαγμένος τους όλες. Εντούτοις, μερικά αρμενικά ευγενή σπίτια έζησαν μέσω αυτής της τραγωδίας και συνέχισαν τις προσπάθειές τους να ελευθερώσουν τη χώρα. Μερικοί απόγονοι της αρμενικής αριστοκρατίας επέτυχαν τις υψηλόβαθμες θέσεις στα ξένα βασιλικά δικαστήρια. Παραδείγματος χάριν, ο απόγονος του αρμενικού ευγενούς σπιτιού Artzruni έγινε επιδρόντα grandees Της Γεωργίας δικαστήριο. Ο της Γεωργίας κλάδος της αρμενικής ευγενούς οικογένειας Bagratuni ήταν ως Bagrationi και έγινε το να βασιλεψει σπίτι στη Γεωργία. Μια ολόκληρη γραμμή ευγενών της αρμενικής καταγωγής βασίλευε κληρονομικά μέσα Βυζάντιο. Ως συνέπεια οι δυναστικοί γάμοι οι απόγονοι του αρμενικού βασιλικού σπιτιού Lusignan (Lusinian), μιά φορά κυβερνών πέρα από Cilicia και την Κύπρο, συγχώνευσαν με τους αντιπροσώπους της δυτικοευρωπαϊκής βασιλικής δυναστείας του κραμπολάχανου που βασιλεύει στα μέρη της Ιταλίας. Κάποιος άλλος απόγονος των naharar σπιτιών δημιουργήθηκε τα μεσαιωνικά αρμενικά αριστοκρατικά σπίτια, όπως Cartozian, Proshian, Kyurikian, Orbelian, Artzrunis Mahkanaberd, Tornikian κ.λπ. Αυτοί διαδραμάτισαν το σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια για την απελευθέρωση της Αρμενίας και την αναγέννηση της αρμενικής κατάστασης πολιτείας. 13$ος αιώνας ιδιαίτερα προεξέχοντες ήταν οι πρίγκηπες Cartozian - αδελφοί Zaqare και Ivane - η του οποίου στρατιωτική δύναμη και πολιτική επιρροή στο ενωμένο αρμενικός-της Γεωργίας κράτος ήταν τόσο σημαντικός που ήταν ντε φάκτο οι πλήρως αναπτυγμένοι κυβερνήτες των αρμενικών εδαφών. Τα τελευταία φρούρια της αρμενικής κατάστασης πολιτείας συντηρήθηκαν από τους ημι-εξαρτώμενους πρίγκηπες (meliks) karabakh-Artsakh, επίσης γνωστού ως melikdoms Khamsa (από την αραβική λέξη που σημαίνει «πέντε πριγκηπάτα). Αυτά τα πριγκηπάτα συντήρησαν τη θέση τους μέχρι την προσάρτηση της ανατολικής Αρμενίας στη ρωσική αυτοκρατορία. Οι ρωσικοί αυτοκράτορες είτε δέχονταν τον ευγενή τίτλο της αρμενικής αριστοκρατίας είτε οι ίδιοι ανέτρεφαν τους προεξέχοντες αντιπροσώπους αρμενικής προέλευσης σε μια προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα της αρμενικής αριστοκρατίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τα ευγενή σπίτια Madatian (Madatov), Lazarian (Lazarev), Beybutian (Beybutov), Pirumyan (Pirumov), loris-Melikian (loris-Melikov) προέκυψαν.

Η αριστοκρατική παράδοση στην Αρμενία υπέστη ένα άλλο χτύπημα κατά τη διάρκεια Μπολσεβικικός καθεστώς. Κατόπιν η αριστοκρατία διαλύθηκε ως κοινωνική τάξη και οι ευγενείς υποβλήθηκαν στη συστηματική κατοχή. Πολλοί αντιπρόσωποι της αρμενικής αριστοκρατίας καταστάλθηκαν, καταδίκασαν στις φυλακές και τα στρατόπεδα εργασίας, ή ακριβώς εκτελεσμένος. Εκείνοι που επέζησαν από το θαύμα αναγκάστηκαν να κρύψουν την αριστοκρατική προέλευσή τους με τα μεταβαλλόμενα επώνυμα και την εξάλειψη των οικογενειακών ιστοριών τους. Μόνο πολύ λίγοι κατόρθωσαν να συντηρήσουν τις οικογενειακές παραδόσεις τους με την αναχώρηση του κομμουνιστικού καθεστώτος και την κίνηση προς άλλες χώρες.

Βήματα προς την αναγέννηση

Με το τέλος του κομμουνιστικού καθεστώτος και την ανεξαρτησία της Αρμενίας το 1991 τα σημαντικά βήματα έγιναν για να αναβιώσουν τις παραδόσεις της αρμενικής αριστοκρατίας. Οκτωβρίου 1992 η ένωση των αρμενικών ευγενών (UAN) δημιουργήθηκε. Η Ένωση εγγράφεται στο Υπουργείο δικαιοσύνης της Αρμενίας ως δημόσια μη κυβερνητική οργάνωση. Το UAN διευθύνεται από το γιατρό και τον ακαδημαϊκό Gevorg Pirumyan, Marshal της αριστοκρατίας.

Η ένωση των αρμενικών ευγενών έχει περίπου 400 μέλη που αντιπροσωπεύουν τα αριστοκρατικά σπίτια της Αρμενίας. Η ιδιότητα μέλους στην Ένωση είναι ανοικτή στους απογόνους των παλαιών και νέων αρμενικών ευγενών οικογενειών, καθώς επίσης και στην ξένη με τον τίτλο αριστοκρατία που κατοικούν στην Αρμενία και στο εξωτερικό, αδιάφορος οι πολιτικές ή θρησκευτικές απόψεις τους, και ηλικία και φύλο. Το UAN διευθύνει τις δραστηριότητές του σύμφωνα με το χάρτη του, το σύνταγμα και τη νομοθεσία της Αρμενίας, και το διεθνές δίκαιο. Οι κύριοι στόχοι της ένωσης των αρμενικών ευγενών είναι:

  • Αποκατάσταση της αρμενικής αριστοκρατίας και του προηγούμενου ρόλου του και σημασία στην κοινωνία και το κράτος
  • Επανεγκατάσταση των καλύτερων παραδόσεων αρμενικών αριστοκρατίας και αποκατάστασης των κριτηρίων για την τιμή, τα ήθη και την ηθική των ευγενών
  • Αποκατάσταση της οικοσημολογίας των ευγενών δυναστειών και της γενεαλογίας τους
  • Συλλογή, αποθήκευση και επιστημονικό systemization των αρχειακών υλικών, έρευνα στην ιστορία της αρμενικής αριστοκρατίας και συγκεκριμένες δυναστείες
  • Παρουσίαση της ιστορίας της αρμενικών αριστοκρατίας και των δυναστειών, των οικογενειών και των προγόνων τους στο ευρύ κοινό μέσω των μαζικής επικοινωνίας μέσων και των δημόσιων διαλέξεων.

Η ένωση των αρμενικών ευγενών αναμένει με ενδιαφέρον την ενεργό συμμετοχή των αντιπροσώπων και των απογόνων της αρμενικής αριστοκρατίας στην αναγέννηση των καλύτερων παραδόσεων αρμενικής αριστοκρατίας. Πρόσθετη προσοχή θα δοθεί στην εξοικείωση της αρμενικής νεολαίας με τις αριστοκρατικές παραδόσεις προγόνων.

 

 

Πηγή: worldlingo.com

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι