Menu

Αρνί Σούρα

Τη συνταγή μάς έδωσε η Σόφη Μινασιάν

Υλικά

Στήθος από αρνάκι γάλακτος,

ατόφιο μέχρι τη νεφραμιά, περίπου μέχρι 3 κιλά

2 ποτήρια ρύζι για πιλάφι

250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 μεγάλο κρεμμύδι

1/3 ποτηριού σταφίδα μαύρη

1/3 ποτηριού αμύγδαλα ξεφλουδισμένα

1/3 ποτηριού κουκουνάρια

Αλάτι, πιπέρι μαύρο, μια πρέζα κανέλα

4 ποτήρια ζεστό νερό

½ ποτήρι λάδι

 

Εκτέλεση

Μαραίνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέσα στο λάδι. Προσθέτουμε το ρύζι και τον κιμά και τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς. Όταν τσιγαριστούν, βάζουμε το ζεστό νερό, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Πριν τραβήξουν όλο το νερό, προσθέτουμε τη σταφίδα, τα αμύγδαλα, τα κουκουνάρια και την κανέλα. Όταν τραβήξει όλο το νερό, σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πανί, να πάρει τον αχνό και αφήνουμε το πιλάφι να κρυώσει. Πλένουμε το αρνί καλά, το στραγγίζουμε καλά και γεμίζουμε το κοίλωμα του στήθους με το πιλάφι. Ράβουμε με χοντρή κλωστή το αρνί στο άνοιγμα αρκετές φορές πάνω-κάτω. Το βάζουμε μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, το σκεπάζουμε κατά τα ¾ με νερό, βάζουμε λίγο αλάτι και το βράζουμε σε δυνατή φωτιά από ένα τέταρτο της ώρας από κάθε πλευρά. Όταν είναι έτοιμο, το βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί με πατάτες γύρω, το περιχύνουμε με λεμόνι, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και με το ζουμί από το βράσιμο και το ροδίζουμε στο φούρνο σε δυνατή φωτιά.

Προαιρετικά: το ζουμί, αν θέλουμε, το κάνουμε σούπα με ρύζι αβγολέμονο για πρώτο πιάτο.

Εναλλακτικά: εάν δεν έχουμε τόσο μεγάλη κατσαρόλα για να βράσουμε τη σούρα, μπορούμε να τη βάλουμε μετά το ράψιμο στο φούρνο, σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο, σε σιγανή φωτιά, να ψηθεί αρκετές ώρες, αλλά θα έχει τελείως διαφορετική γεύση.

 

 

Πηγή: armenika.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι