Menu

Απάντηση στην Άγκυρα

«Ακατανόητη» χαρακτηρίζει την αντίδραση της Τουρκίας στις δηλώσεις Παπούλια στην Αρμενία το Ελληνικό ΥΠΕΞ

Για «ανυπόστατες και ακατανόητες θέσεις» που προκαλούν λύπη έκανε λόγο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στην αντίδραση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, αναφορικά με τις τοποθετήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στο Ερεβάν σχετικά με τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

«Η ιστορία αναμφισβήτητα διδάσκει. Πρέπει όμως να διδάσκει κυρίως εκείνους που έχουν επιλέξει να μην συμφιλιωθούν μαζί της, διατηρώντας ανοιχτούς λογαριασμούς» δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος και υπενθύμισε πως «ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με τη στάση και τις πράξεις του επιβεβαιώνει καθημερινά ότι η ιστορία - αν και δεν ξαναγράφεται - πρέπει να μην είναι τροχοπέδη για ένα μέλλον ειρήνης και συνεργασίας των λαών».

Η Αγκυρα αντέδρασε διά του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών τόσο για το μήνυμα που έγραψε ο κ. Παπούλια στο βιβλίο επισκεπτών στο μνημείο της Γενοκτονίας όσο και για τις δηλώσεις του κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αρμενία.

Ο Τούρκος αξιωματούχος έκανε λόγο για επανάληψη «ανυπόστατων ισχυρισμών που στηρίζονται στην παραποίηση της ιστορικής πραγματικότητας». Κατηγόρησε επίσης την Ελλάδα για μεροληπτική στάση σχετικά με τα «γεγονότα του 1915» και ισχυρίστηκε πως: «Η Ελλάδα με τις θηριωδίες και τις ωμότητες της κατά τη διάρκεια του Απελευθερωτικού Πολέμου (σσ. Μικρασιατικού Πολέμου) δεν δικαιούται να κάνει υποδείξεις στην Τουρκία περί διδαγμάτων από την Ιστορία». Σημειώνει τέλος ότι η θέση της Ελλάδος δεν συμβάλλει στην εξομάλυνση των σχέσεων Τουρκίας-Αρμενίας.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι