Menu

Η Αγκυρα πιέζει τις ΗΠΑ να μην προχωρήσουν σε αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Οι σχέσεις της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και η τουρκο-αρμενική προσέγγιση θα υποστούν πλήγμα αν το αμερικανικό Κογκρέσο υιοθετήσει σχέδιο απόφασης που χαρακτηρίζει γενοκτονία τις σφαγές των Αρμενίων, προειδοποίησε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε λίγες ημέρες η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συνεδριάσει για να συζητήσει επίμαχη απόφαση σχετικά με τη γενοκτονία των Αρμενίων στην Ανατολία στο διάστημα 1915-1917, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι.

«Προσδοκούμε από την επιτροπή (Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων) να απορρίψει το εν λόγω σχέδιο απόφασης, το οποίο θα βλάψει τις σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών και θα προκαλέσει εμπλοκή στις προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων Τουρκίας -Αρμενίας» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα μέλη της επιτροπής έχουν επίγνωση της ζημίας που θα προκαλέσει το σχέδιο απόφασης στις προσπάθειες για ειρήνη και σταθερότητα στο νότιο Καύκασο και ότι θα ενεργήσουν με υπευθυνότητα στο θέμα αυτό» προσθέτει η ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ενώ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του είχε υποσχεθεί να αναγνωρίσει την αρμενική γενοκτονία, αργότερα υπαναχώρησε, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες προωθούν τις προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων Τουρκίας-Αρμενίας, οι οποίες δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις και έχουν κλειστά τα κοινά τους σύνορα.

Διαβάστε περισσότερα...

Πάνε για απόλυση οι δύο ειδικοί φρουροί που κακοποίησαν αλλοδαπή

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΤΕΛΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

Πάνε προς απόλυση οι δύο Ειδικοί Φρουροί, οι οποίοι την 19-11-2009 στην Κυψέλη κακοποίησαν αλλοδαπή από την Αρμενία, ενώ εξακολουθούν να τελούν σε κατάσταση διαθεσιμότητας. Οι δύο, παραπέμφθηκαν στο...Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ανθυπαστυνόμων, Αρχιφυλάκων, Υπαρχιφυλάκων και Αστυφυλάκων Αθηνών μετά από καταγγελία της αλλοδαπής για απρεπή συμπεριφορά και κακοποίηση.

Διαβάστε περισσότερα...

Η Αγκυρα προειδοποιεί το Κογκρέσο να μην προχωρήσει στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.

ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΠΛΗΓΜΑ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΗΠΑ

Οι σχέσεις της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και η τουρκο-αρμενική προσέγγιση θα υποστούν πλήγμα αν το αμερικανικό Κογκρέσο υιοθετήσει σχέδιο απόφασης που χαρακτηρίζει γενοκτονία τις σφαγές των Αρμενίων στη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, προειδοποίησε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

"Προσδοκούμε από την...
επιτροπή (Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων) να απορρίψει το εν λόγω σχέδιο απόφασης, το οποίο θα βλάψει τις σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών και θα προκαλέσει εμπλοκή στις προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων Τουρκίας -Αρμενίας", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

"Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα μέλη της επιτροπής έχουν επίγνωση της ζημίας που θα προκαλέσει το σχέδιο απόφασης στις προσπάθειες για ειρήνη και σταθερότητα στο νότιο Καύκασο και ότι θα ενεργήσουν με υπευθυνότητα στο θέμα αυτό", προσθέτει.

Σε τρεις ημέρες η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συνεδριάσει για να συζητήσει την επίμαχη απόφαση σχετικά με τη γενοκτονία των Αρμενίων στην Ανατολία στο διάστημα 1915-1917, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον ενάμισυ εκατομμύριο άνθρωποι.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ενώ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του είχε υποσχεθεί να αναγνωρίσει την αρμενική γενοκτονία, αργότερα υπαναχώρησε, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες προωθούν τις προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων Τουρκίας-Αρμενίας, οι οποίες δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις και έχουν κλειστά τα κοινά τους σύνορα.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι