Menu

Η Αρμενία θα φιλοξενήσει τη Junior ESC 2011


Η διευθύνουσα ομάδα της Junior Eurovision επέλεξε την Ερεβάν να φιλοξενήσει τον ένατο διαγωνισμό στο στάδιο, Karen Demirchyan αθλητικό κέντρο στις 3 Δεκεμβρίου. Ο διαγωνισμός θα ταξιδέψει στην Ανατολική Ευρώπη.

Ο υπεύθυνος της EBU για τη Junior Eurovision, δήλωσε ότι ο διαγωνισμός είναι αρκετά δημοφιλείς στην Αρμενία και σε συνεργασία με τη δημόσια τηλεόραση της χώρας θα διοργανώσουμε ένα πολύ όμορφο διαγωνισμό.

Να θυμίσουμε ότι η Junior Eurovision ξεκίνησε το 2003 στη Δανία και από τότε μέχρι και σήμερα έχει φιλοξενηθεί σε Νορβηγία, Βέλγιο, Ρουμανία, Ολλανδία, Κύπρος, Ουκρανία και Λευκορωσία.
 
Διαβάστε περισσότερα...

Επιχειρηματικό Συνέδριο Ελλάδας – Αρμενίας στο ΕΒΕΑ

Το 1ο Επιχειρηματικό Συνέδριο Ελλάδας – Αρμενίας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης, που πραγματοποιεί στη χώρα μας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αρμενίας, Serzh Sargsyan διοργανώθηκε, σήμερα, στο ΕΒΕΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία παραβρέθηκαν επιφανείς επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων και από τις δύο χώρες, απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο Υπουργός Οικονομίας της Αρμενίας κ. Tigran Davtyan, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπ. Κουβέλης και εκπρόσωπος του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.   

Στο χαιρετισμό που απεύθυνε, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κων. Μίχαλος, μεταξύ άλλων,  επεσήμανε τις σημαντικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχει σημειώσει η οικονομία της Αρμενίας, τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα την επίτευξη ρυθμού ανάπτυξης περίπου 5% κατά τη διάρκεια του 2010. Τόνισε, επίσης, ότι στο σύνολό τους οι χώρες της Κεντρικής Ασίας και της Ανατολικής Ευρώπης προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι η Ελλάδα, που ήδη διαθέτουν επιτυχημένη επιχειρηματική παρουσία στην περιοχή. Ειδικότερα στην Αρμενία, η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές, καθώς μεγάλες ελληνικές εταιρίες διαθέτουν σημαντική παρουσία στην τοπική αγορά. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ τόνισε ότι οι δυνατότητες για μεγαλύτερη συνεργασία στους τομείς του τουρισμού, των κατασκευών, του τραπεζικού τομέα και της ενέργειας παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ελληνικές επιχειρήσεις. 

Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες αυτές και να επιδιώξουν διεύρυνση και εμβάθυνση της συνεργασίας τους με αρμένικες εταιρίες, προσδοκώντας σε μεγαλύτερη εξωστρέφεια και ανταγωνιστική ανάπτυξη, που θα ευνοήσει ταυτόχρονα και την ελληνική οικονομία. Αντίστοιχα, για τους Αρμένιους επιχειρηματίες, η Ελλάδα παρουσιάζει και αυτή με τη σειρά της επενδυτικές ευκαιρίες, εμπειρία σε αναδυόμενες οικονομίες και εξειδικευμένα στελέχη. Ολοκληρώνοντας ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ τόνισε ότι είναι προς όφελος και των δύο χωρών και των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων να αναζητήσουν νέες ευκαιρίες και να δημιουργήσουν νέες αναπτυξιακές προοπτικές.
Διαβάστε περισσότερα...

Φ. Πετσάλνικος: Νέο κεφάλαιο στις ελληνοαρμενικές σχέσεις

Τον πρόεδρο της Αρμενίας Σερζ Σαργκσιάν υποδέχθηκε σήμερα στη Βουλή ο πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Φίλιππος Πετσάλνικος, τονίζοντας ότι με την επίσκεψή του «ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις ήδη άριστες σχέσεις των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα, οικονομικό, πολιτικό, πολιτιστικό, μορφωτικό».

Ο κ. Πετσάλνικος εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες του αρμενικού λαού για την ανάπτυξη της χώρας, καθώς και τις πρωτοβουλίες της Αρμενίας για την «ειρηνική διευθέτηση των προβλημάτων με σεβασμό των αρχών του διεθνούς δικαίου».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής και στην περαιτέρω ανάπτυξη και διεύρυνση των σχέσεων των δύο Κοινοβουλίων, κατεύθυνση προς την οποία εργάζεται, όπως είπε, και η Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Αρμενίας.

Υπογράμμισε επίσης τη δυναμική παρουσία της αρμενικής κοινότητας που ζει στη χώρα μας αλλά και της ελληνικής κοινότητας που ζει στην Αρμενία, χαρακτηρίζοντας τις μάλιστα «ισχυρή γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Αρμενίας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής για την εγκάρδια υποδοχή στο ελληνικό Κοινοβούλιο, επισημαίνοντας ότι «η επίσκεψη στην Ελλάδα σφυρηλατεί στη σύγχρονη εποχή τη μακραίωνη φιλία μεταξύ των δύο χωρών».

«Οι καιροί αλλάζουν αλλά πάντα υπάρχουν σημαντικά θέματα που απασχολούν τις χώρες μας», πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως είναι ακριβώς αυτά τα κοινά συμφέροντα που οδηγούν στην ανάγκη να αναβαθμιστεί η συνεργασία των δύο χωρών.

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Αρμενίας

Ανακοινώνεται ότι σήμερα 19 Ιαν 2011, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα, ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων Αρμενίας, Στρατηγός Yuri Khachatourov...
, θα υπογράψει με τον Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο, την Αναθεωρημένη Συμφωνία Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας - Αρμενίας.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα μας, ο Α/ΓΕΕΔ Αρμενίας θα επισκεφθεί τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.
Διαβάστε περισσότερα...

«Ανοίγεται πεδίο λαμπρό συνεργασίας»

Ο Μίχαλος στο ελληνοαρμενικό επιχειρηματικό φόρουμ

Το πρώτο ελληνο-αρμενικό επιχειρηματικό φόρουμ, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Αρμενίας στην Αθήνα, αποτελεί «σημαντική ευκαιρία» για την ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων, αλλά και για την προσέγγιση της Ελλάδας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και της Αρμενίας στην ΕΕ, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Σ. Κουβέλης, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου.

Είμαστε δύο χώρες με πολιτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς, είπε ο υφυπουργός, τονίζοντας ότι οι οικονομικές σχέσεις υπολείπονται των πολιτικών και το επιχειρηματικό φόρουμ αποτελεί ευκαιρία για τους Έλληνες και Αρμένιους επιχειρηματίες να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν σε μια σειρά τομείς, όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, το εμπόριο, ο κατασκευαστικός τομέας.

«Ανοίγεται πεδίο λαμπρό συνεργασίας», δήλωσε ο Κ. Μίχαλος πρόεδρος του ΕΒΕΑ που οργάνωσε το συνέδριο. Ο κ. Μίχαλος τόνισε τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της αρμενικής οικονομίας και την ανάγκη εξωστρέφειας της ελληνικής, ώστε να μπορέσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις με την αρωγή του υπουργείου Εξωτερικών και φορέων όπως ο ΕΒΕΑ να επεκταθούν στην Αρμενία στα επιθυμητά επίπεδα.

Ο υπουργός Οικονομίας της Αρμενίας Τιγκράν Νταβτιάν ανέφερε ότι η οικονομία της χώρας του είναι προσανατολισμένη στην ΕΕ και η Ελλάδα αποτελεί «παράθυρο» στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναφέρθηκε στη θεσμική προσέγγιση των δύο μερών, τόσο με την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας, όσο και με την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, ενώ τόνισε ότι προσβλέπουμε στη μακροοικονομική σταθερότητα και στην εφαρμογή των κριτηρίων του Μάαστριχ. «Σας καλούμε να στρέψετε το βλέμμα στην Αρμενία», είπε απευθυνόμενος προς τους έλληνες επιχειρηματίες και πρόσθεσε ότι σύντομα θα οργανωθεί επιχειρηματική αποστολή.

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην περιφερειακή συνεργασία Ελλάδας-Αρμενίας, στο πλαίσιο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), καθώς και στην τελευταία σύνοδο κορυφής στη Θεσσαλονίκη με την οποία ολοκληρώθηκε η ελληνική προεδρία στον Οργανισμό, κατά την οποία έγιναν οι πρώτες επαφές των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα πραγματικότητα το πρώτο ελληνο-αρμενικό επιχειρηματικό φόρουμ.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο ΓΓ του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Γ. Δρουμούσης.
Πηγή: newsbeat.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση Τύπου - ΥΠΕΞ - Ομιλία ΥΦΥΠΕΞ κ. Σπύρου Κουβέλη στο Ελληνοαρμενικό Επιχειρηματικό Φόρουμ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Υπηρεσία Ενημέρωσης και

Δημόσιας Διπλωματίας



Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2011


Ομιλία ΥΦΥΠΕΞ κ. Σπύρου Κουβέλη στο Ελληνοαρμενικό Επιχειρηματικό Φόρουμ (19.01.11)



Βασικά σημεία:



· …η Ελλάδα προβαίνει σε πολλές σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα θέσουν τα θεμέλια για ισχυρή ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια: τη φορολογική μεταρρύθμιση, τη νέα νομοθεσία και τις νέες διαδικασίες για τις επενδύσεις και το αποφασιστικό άνοιγμα της ελληνικής οικονομίας βάσει ενός δυνατού προγράμματος οικονομικής διπλωματίας. Τα πρώτα αποτελέσματα των προσπαθειών μας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν σταθερά κατά τη διάρκεια του 2010.



· Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να καταστεί περιφερειακός πόλος μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Τομείς κλειδιά όπως οι μεταφορές, η ενέργεια, η υλικοτεχνική υποστήριξη και το εμπόριο μπορούν να ωφεληθούν από τη στρατηγική θέση της Ελλάδας.



· Βρισκόμαστε στον πυρήνα αυτής της διαδικασίας μέσα από περιφερειακές προσπάθειες, όπως την επιτυχή Ελληνική Προεδρία της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου (ΠΑΙ), αλλά και με διμερή συνεργασία όπως χθες και σήμερα με την Αρμενία.



· Επιδιώκουμε να επεκτείνουμε την παρουσία ελληνικών εταιριών στην αγορά της Αρμενίας. Η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα προσβλέπει σε μακρά συνεργασία σε όλους τους τομείς της οικονομίας.



· Προς αυτή την κατεύθυνση, θα ήθελα να προσκαλέσω τους επιχειρηματίες της Αρμενίας να δουν πιο προσεκτικά την ελληνική αγορά στην οποία μπορούν να βρουν κατάλληλους επιχειρηματικούς εταίρους και να προβούν σε επικερδή εγχειρήματα.




Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:



Κυρίες και κύριοι,



Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας στο πλαίσιο του Ελληνοαρμενικού Επιχειρηματικού Φόρουμ.



Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές και να ευχηθώ η δικτύωση που θα προκύψει από αυτό το Επιχειρηματικό Φόρουμ να συμβάλει στην περαιτέρω βελτίωση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας.



Το σημερινό Φόρουμ αποτελεί ισχυρή απόδειξη της κοινής μας βούλησης να βελτιώσουμε τις οικονομικές, επενδυτικές και εμπορικές σχέσεις μας σε παραδοσιακούς και νέους τομείς καθώς και να αναλάβουμε κοινές και αμοιβαία επωφελείς πρωτοβουλίες για την επέκταση της ελληνοαρμενικής συνεργασίας και να υποστηρίξουμε την εξωστρέφεια των οικονομιών μας.



Οι οικονομικές σχέσεις μας βασίζονται όχι μόνο στο κοινό μας όφελος, αλλά και στις ιστορικές και πολιτικές μας σχέσεις και τους μακροχρόνιους πολιτιστικούς μας δεσμούς.



Αγαπητοί φίλοι,



Μετά από μια περίοδο ισχυρής ανάπτυξης, η Ελλάδα πλέον ήρθε αντιμέτωπη με μια χρηματοοικονομική κρίση ως αποτέλεσμα τόσο εγχώριων παραγόντων που σχετίζονται με μακροχρόνιες διαρθρωτικές αδυναμίες και κακοδιαχείριση από την προηγούμενη κυβέρνηση όσο και με την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση.



Η κυβέρνησή μας εφαρμόζει με συνέπεια ένα Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης ώστε να διασφαλίσει τη δημοσιονομική εξυγίανση.



Πέραν τούτου, η Ελλάδα προβαίνει σε πολλές σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα θέσουν τα θεμέλια για ισχυρή ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια: τη φορολογική μεταρρύθμιση, τη νέα νομοθεσία και τις νέες διαδικασίες για τις επενδύσεις και το αποφασιστικό άνοιγμα της ελληνικής οικονομίας βάσει ενός δυνατού προγράμματος οικονομικής διπλωματίας. Τα πρώτα αποτελέσματα των προσπαθειών μας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν σταθερά κατά τη διάρκεια του 2010.



Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να καταστεί περιφερειακός πόλος μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Τομείς κλειδιά όπως οι μεταφορές, η ενέργεια, η υλικοτεχνική υποστήριξη και το εμπόριο μπορούν να επωφεληθούν τα μάλα από τη στρατηγική θέση της Ελλάδας.



Βρισκόμαστε στον πυρήνα αυτής της διαδικασίας μέσα από περιφερειακές προσπάθειες, όπως την επιτυχή Ελληνική Προεδρία της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου (ΠΑΙ), αλλά και με διμερή συνεργασία όπως χθες και σήμερα με την Αρμενία.



Ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών μας είναι σχετικά χαμηλός, σίγουρα υπολείπεται των δυνατοτήτων μας. Πιστεύω ότι η εντατικοποίηση της συνεργασίας μας μπορεί να αυξήσει σημαντικά το επίπεδο των οικονομικών και εμπορικών σχέσεών μας. Ενώ το 2009 σημειώθηκε απότομη πτώση του όγκου διμερούς εμπορίου εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, πιστεύουμε ωστόσο ότι μπορούμε να αντιστρέψουμε την τάση αυτή.



Χαιρετίζουμε την υπογραφή Συμφωνίας Σύνδεσης της Αρμενίας με την ΕΕ που αποτελεί ακόμη έναν τομέα ευκαιριών για την επέκταση της συνεργασίας μας.



Το διμερές συμβατικό πλαίσιο είναι αρκετά ευρύ και καλύπτει πολλούς σημαντικούς τομείς, ενώ με την ευκαιρία της επίσκεψης του Προέδρου κ. Sargsyan εμπλουτίζεται περισσότερο. Πρέπει να το εκμεταλλευτούμε στην πράξη.



Επιδιώκουμε να επεκτείνουμε την παρουσία ελληνικών εταιριών στην αγορά της Αρμενίας. Η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα προσβλέπει σε μακρά συνεργασία σε όλους τους τομείς της οικονομίας.



Προς αυτή την κατεύθυνση, θα ήθελα να προσκαλέσω τους επιχειρηματίες της Αρμενίας να δουν πιο προσεκτικά την ελληνική αγορά στην οποία μπορούν να βρουν κατάλληλους επιχειρηματικούς εταίρους και να προβούν σε επικερδή εγχειρήματα.



Η οργάνωση των εμπορικών εκθέσεων και η ανταλλαγή στοχευμένων επιχειρηματικών αποστολών είναι δράσεις που θα αναλάβουμε από κοινού και μπορούν να επιφέρουν αποτελέσματα σύντομα . Στο σημείο αυτό, επιτρέψτε μου να επισημάνω εν συντομία τους τομείς που προσφέρονται για συνεργασία.



Στον τομέα του εμπορίου, υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για την ανταλλαγή προϊόντων πρώτης ποιότητας (φρούτα, προϊόντα αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας, ελαιόλαδο, ελιές και γαλακτοκομικά προϊόντα), οικοδομικά υλικά (μάρμαρο, προϊόντα αλουμινίου, μονωτικά υλικά, ιατρικός εξοπλισμός), ενδύματα, τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός, φαρμακευτικά προϊόντα, καλλυντικά, ηλεκτρικός εξοπλισμός και υλικά, καλώδια, κλπ.)



Επιπλέον, υποστηρίζουμε σθεναρά την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και πιστεύουμε ότι η συνεργασία μας σε κοινά προγράμματα, ιδίως για την αιολική ενέργεια και τη γεωθερμία, μπορεί να είναι εποικοδομητική.



Στον τομέα των οικοδομών, προωθούμε τη συμμετοχή ελληνικών εταιριών σε προγράμματα υποδομών (υδροηλεκτρικούς σταθμούς, σιδηροδρόμους, ενεργειακά έργα). Οι ελληνικές οικοδομικές εταιρείες είναι ανταγωνιστικές με εκτεταμένη τεχνογνωσία χάρη στη μακρά εμπειρία τους στην επιτυχή εκτέλεση έργων σε χώρες του εξωτερικού, αλλά και χάρη στην άμεση συμμετοχή τους στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.



Επιδιώκουμε να επεκτείνουμε τη συμμετοχή μας στον τομέα της υγείας είτε σε προγράμματα φαρμακευτικά είτε σε προγράμματα νοσοκομειακών υποδομών, ιδιωτικά διαγνωστικά και ιατρικά κέντρα.



‘Όσον αφορά τη μεταφορά τεχνογνωσίας, υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες στην παραγωγή και πιστοποίηση τροφίμων αλλά και στον τομέα της πληροφορικής, ιδίως στις τηλεπικοινωνίες, την ραδιοτηλεόραση και τη συμμετοχή ελληνικών εταιριών στο νέο "Techno Park" του Gyumri. Επίσης, υπάρχει μεγάλο περιθώριο ευκαιριών και συνεργασίας μέσω της συμμετοχής εταιριών σε προγράμματα τεχνογνωσίας και μεταφοράς τεχνολογίας που συγχρηματοδοτούνται από διεθνείς οργανισμούς και την Ευρωπαϊκή Ένωση.



Και στον τομέα του τουρισμού, υπάρχουν ενθαρρυντικές δυνατότητες συνεργασίας. Η Ελλάδα είναι από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, όχι μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως ο συνεδριακός, ο αθλητικός, ο θρησκευτικός και ο αγροτουρισμός.



Αγαπητοί φίλοι,



Θεωρώ το σημερινό Φόρουμ ως μια εξαιρετική ευκαιρία για την προώθηση της διμερούς συνεργασίας και την ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων καθώς και για τον εντοπισμό νέων προοπτικών συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αρμενίας.



Ευχαριστώ.

 

Πηγή: ana.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι