Menu

Μας πρόλαβαν οι Αρμένιοι για τις Εκκλησιές μας

«Απροστάτευτες» άφησε τις Χριστιανικές εκκλησίες στην Τουρκία στα ψεύδη περί προστασίας τους από το τουρκικό κράτος το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και όποιος τελος πάντων επίσημος αρμόδιος.

Αντίθετα τη μάχη για τη σωστή ενημέρωση της Διεθνούς κοινής γνώμης εδωσαν, επί αμερικανικού εδάφους , οι Αρμένιοι. Το θέμα ανέδειξε ο δημοσιογράφος Γ. Παπαθανασόπουλος: Οι Αρμένιοι , γράφει, εγκαλούν τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα κ. Φράνσις Ριτσιαρντόν για τα ψέματα που είπε στη Γερουσία, όσον αφορά στη λειτουργία των Χριστιανικών Εκκλησιών σήμερα στην Τουρκία.

Ο κ. Ριτσιαρντόν εκλήθη στη Γερουσία και σε ερώτηση που του έγινε δήλωσε ότι « οι περισσότερες από τις Χριστιανικές Εκκλησίες που λειτουργούσαν στην Τουρκία πριν από το 1915 εξακολουθούν να λειτουργούν και σήμερα». Ο Πρόεδρος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής της Αμερικής κ. Κεν Χασικιάν με επιστολή που απέστειλε στην Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Χίλαρι Κλίντον την 15η Αυγούστου 2011 εγκαλεί τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα για το ότι δεν είπε την αλήθεια στη Γερουσία και απλά μετέφερε σ’ αυτήν την τουρκική προπαγάνδα και τον καλεί να ζητήσει συγγνώμη από τα εκατομμύρια των εξοντωθέντων Χριστιανών από τις Οθωμανικές και Τουρκικές κυβερνήσεις.

Στην επιστολή ο κ. Χασικιάν επισημαίνει στην κ. Κλίντον με στοιχεία ότι η συντριπτική πλειονοψηφία των Χριστιανικών Εκκλησιών στην Τουρκία καταστράφηκαν, συλήθηκαν ή έγιναν τζαμιά και δημεύθηκαν οι περιουσίες τους, οι οποίες πρέπει να επιστραφούν στους Αρμένιους, Έλληνες και Ασσύριους ιδιοκτήτες τους.  Εμείς τι κάναμε κ. Λαμπρινίδη; Είδατε τι κάνουν και πως απαιτούν οι Τούρκοι να προστατεύονται τα οθωμανικά μνημεία στην Ελλάδα;

Θυμάστε που ο κ. Νταβούτογλου πήγε σε τέτοια μνημεία στην Ρόδο;  Το ελληνικό λόμπυ, επίσης τι έκανε;

 

 

Πηγή: prionokordela.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι