Menu

Κιμ Καρντάσιαν: Ταξίδι του μέλιτος στην Ευρώπη!

Αφού ο πολυαναμενόμενος γάμος της έλαβε τέλος, η Κιμ Καρντάσιαν ετοίμασε τις  βαλίτσες της για το μήνα του μέλιτος. Η ίδια και ο σύζυγός της Κρις Χάμφρις έφυγαν από το αεροδρόμιο του Λος Άντζελες με προορισμό την Ευρώπη, χωρίς να γίνει γνωστό πού ακριβώς θα περάσουν τις πρώτες τους μέρες ως ανδρόγυνο.
Πηγή: athensbars.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...

Σπάρτακος

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 21.00

«Ο Σπάρτακος διεξήγαγε ίσως το μοναδικό δίκαιο πόλεμο στην ιστορία..»
Βολταίρος
Μπαλέτο βασισμένο στο βιβλίο του Ραφαέλο Τζιοβανόλι, σε μουσική Αράμ Κατσατουριάν και χορογραφία του Γιούρι Γκριγκορόβιτς.
Ο σπουδαίος Ρώσσος (Αρμενικής καταγωγής) συνθέτης Αράμ Κατσατουριάν έγραψε την μουσική το 1954, αρχικά παρουσιάστηκε το 1956 σε χορογραφία του Λεονίντ Γιάκομπσον από τα μπαλέτα Κίροφ, έπειτα από τον Ιγκόρ Μοϊσίβ το 1958 αλλά η χορογραφία που τελικά έμεινε στην ιστορία ήταν του Γιούρι Γκριγκορόβιτς το 1967 στα μπαλέτα Μπολσόι.
Ο Σπάρτακος ήταν μονομάχος θρακικής καταγωγής, που ηγήθηκε μεγάλης επανάστασης δούλων και άλλων κοινωνικώς καταπιεσμένων ατόμων εναντίον των Ρωμαίων τον πρώτο προχριστιανικό αιώνα, τότε που φαινόταν ότι τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην εξάπλωση της Ρωμαϊκής δύναμης και την εδραίωσή της στη Μεσόγειο. Τίποτα εκτός από έναν δούλο μονομάχο που κατάφερε να επαναστατήσει στην καρδιά της Ιταλίας παραμένοντας ασύλληπτος και ανεγξέλεγκτος για πάνω από τρία χρόνια. Η εξέγερση του Σπάρτακου αποτέλεσε ένα ισχυρό πλήγμα για το γόητρο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και αποτέλεσε παράδειγμα για πολλές μεγάλες επαναστάσεις κατά της δουλείας και υπέρ της ελευθερίας σε όλα τα επόμενα χρόνια μέχρι σήμερα, αναδεικνύοντας τον ως σύμβολο και ήρωα..
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
ΠΕΜΠΤΗ 20 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 21.00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΤΗΡΙΩΝ:
Ε ΖΩΝΗ: 18 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 9 ΕΥΡΩ
Δ ΖΩΝΗ: 28 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 14 ΕΥΡΩ
Γ ΖΩΝΗ: 38 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 19 ΕΥΡΩ
Β ΖΩΝΗ: 48 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 24 ΕΥΡΩ
Α ΖΩΝΗ: 58 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 29 ΕΥΡΩ
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 210-8840600, WWW.TICKETNET.GR, στα ταμεία του θεάτρου Badminton και σε όλα τα PUBLIC και τα METROPOLIS.

 

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Η επιστολή του Ελευθερίου Βενιζέλου, με την οποία πρότεινε για το Νόμπελ Ειρήνης τον Κεμάλ!

Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 1934

Κύριε Πρόεδρε,

Για περίπου επτά αιώνες ολόκληρη η Μέση Ανατολή και μεγάλο τμήμα της Κεντρικής Ευρώπης αποτέλεσαν θέατρο αιματηρών πολέμων. Κύρια αιτία γι’ αυτούς, ήταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία και το....
απολυταρχικό καθεστώς των Σουλτάνων.

Η υποδούλωση χριστιανικών λαών, οι θρησκευτικοί πόλεμοι του Σταυρού εναντίον της Ημισελήνου που μοιραία επακολούθησαν και οι διαδοχικές εξεγέρσεις όλων αυτών των λαών που προσέβλεπαν στην απελευθέρωσή τους δημιουργούσαν μια κατάσταση πραγμάτων που θα παρέμενε μόνιμη πηγή κινδύνων όσο η Οθωμανική Αυτοκρατορία διατηρούσε τα ίχνη που της είχαν αφήσει οι Σουλτάνοι.

Η εγκαθίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας το 1922, όταν το εθνικό κίνημα του Μουσταφά Κεμάλ Πασά θριάμβευσε επί των αντιπάλων του, έθεσε οριστικά τέλος σ’ αυτή την κατάσταση αστάθειας και μισαλλοδοξίας.

Πράγματι, σπάνια στη ζωή ενός έθνους πραγματοποιήθηκε σε τόσο λίγο χρόνο μια αλλαγή τόσο ριζική. Μια παρακμάζουσα αυτοκρατορία που ζούσε υπό θεοκρατικό καθεστώς στο οποίο οι έννοιες του δικαίου και της θρησκείας συγχέονταν μετατράπηκε σ`ένα εθνικό και σύγχρονο κράτος, γεμάτο ενέργεια και ζωή.

Με την ώθηση του μεγάλου μεταρρυθμιστή Μουσταφά Κεμάλ το απολυταρχικό καθεστώς των Σουλτάνων καταλύθηκε και το κράτος κατέστη αληθινά κοσμικό. Το έθνος ολόκληρο στράφηκε προς την πρόοδο, με την θεμιτή φιλοδοξία να ενταχθεί στην πρωτοπορία των πολιτισμένων λαών.

Όμως το κίνημα για την εδραίωση της ειρήνης προχώρησε από κοινού με όλες εκείνες τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις που προσέδωσαν στο νέο κυρίως εθνικό κράτος της Τουρκίας την σημερινή του μορφή. Πράγματι η Τουρκία δεν δίστασε να αποδεχθεί ειλικρινά την απώλεια επαρχιών όπου κατοικούσαν άλλες εθνότητες και, ικανοποιημένη πραγματικά με τα εθνικά και πολιτικά της σύνορα όπως καθορίστηκαν από τις Συνθήκες, έγινε αληθινός στυλοβάτης της ειρήνης στην Εγγύς Ανατολή.

Είμαστε εμείς οι Έλληνες που αιματηροί αγώνες αιώνων μας είχαν φέρει σε κατάσταση διαρκούς ανταγωνισμού με την Τουρκία οι πρώτοι που είχαμε την ευκαιρία να αισθανθούμε τις συνέπειες αυτής της βαθιάς αλλαγής στη χώρα αυτή, διάδοχο της παλιάς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Από την επόμενη μέρα της Μικρασιατικής Καταστροφής, διαβλέποντας την δυνατότητα συνεννόησης με την αναγεννημένη Τουρκία, που προέκυψε από τον πόλεμο ως εθνικό κράτος, της απλώσαμε το χέρι και το δέχτηκε με ειλικρίνεια.

Από αυτήν την προσέγγιση, που μπορεί να χρησιμεύσει ως παράδειγμα για τη δυνατότητα συνεννόησης ακόμη και μεταξύ λαών που τους χώρισαν οι πιο σοβαρές διαφορές, όταν αυτοί διαποτιστούν με την ειλικρινή επιθυμία για ειρήνη, προέκυψαν μόνο καλά, τόσο για τις δύο ενδιαφερόμενες χώρες όσο και για τη διατήρηση της ειρήνης στην Εγγύς Ανατολή.

Ο άνθρωπος στον οποίο οφείλεται αυτή η πολύτιμη συμβολή στην ειρήνη δεν είναι άλλος από τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ Πασά.

Έχω λοιπόν την τιμή ως αρχηγός της Ελληνικής Κυβέρνησης το 1930, όταν η υπογραφή του Ελληνοτουρκικού Συμφώνου σηματοδότησε μια νέα εποχή στην πορεία της Εγγύς Ανατολής προς την ειρήνη, να υποβάλλω την υποψηφιότητα του Μουσταφά Κεμάλ Πασά για την διακεκριμένη τιμή του βραβείου Νόμπελ για την Ειρήνη.

Με βαθύτατη εκτίμηση

Ε. Κ. Βενιζέλος


Πηγή: on-news.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι