Menu

Η ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Το παλάτι»,του Αντώνη Μάρα εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα του 1974 στην Κύπρο, έχει κερδίσει τρία βραβεία σε φεστιβάλ της Αυστραλίας.

Η ταινία γυρίστηκε τον Οκτώβριο του 2010, με τη συμμετοχή κυρίως Κυπρίων και Τούρκων ηθοποιών, μεταξύ των οποίων ο Κρίστοφερ Γκρέκο, η Μόνικα Βασιλείου, ο Ερόλ Αφσιν, ο Κεβόρκ Μαλικιάν.

"Το παλάτι" διακρίθηκε και στα τρία μεγάλα φεστιβάλ κινηματογράφου στην Αυστραλία, κερδίζοντας ισάριθμα βραβεία. Η αρχή έγινε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σίδνεϊ, όπου πήρε το βραβείο για Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους, ακολούθησε η αντίστοιχη διάκριση στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μελβούρνης και η τρίτη διάκριση ήρθε όταν κέρδισε το Βραβείο του Κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αδελαΐδας.
Το σενάριο της ταινίας είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην Κύπρο το 1974, κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής. Μια οικογένεια Κυπρίων, στην προσπάθειά της να ξεφύγει από τα τουρκικά στρατεύματα, βρίσκει καταφύγιο σε εγκαταλειμμένο παλάτι της Οθωμανικής περιόδου. Ενας νεαρός Τουρκοκύπριος νεοσύλλεκτος έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με την οικογένεια και αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τον ρόλο του μέσα στη σκληρή πραγματικότητα του πολέμου.

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Κρουαζιέρα σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάτμο, Κουσάντασι (Έφεσο) και Ηράκλειο Κρήτης από της 2 έως 5 Σεπ. 2011

Ο σύλλογος της Αρμενικής Εκκλησίας του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστού διοργανώνει 3ήμερη κρουαζιέρα στα νησιά Μύκονο, Σαντορίνη, Πάτμο, Κουσάντασι (Έφεσος) και στο Ηράκλειο, Κρήτης με πολυτελές κρουαζιερόπλοιο. Οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα πανέμορφα νησιά μας Μύκονο, Πάτμο, Σαντορίνη, Κρήτη (Ηράκλειο) και την αρχαία πόλη της Εφέσου (σήμερα Κουσάντασι) σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Το πλοίο διαθέτει lounge bar, εστιατόριο, κέντρο ομορφιάς, αίθουσα αναψυχής για τα παιδιά, πισίνα, σάουνα, βιβλιοθήκη, duty free, disco. Απολαύστε ένα πλούσιο πρόγραμμα ψυχαγωγίας κάθε βράδυ, ενώ οι πιο τολμηροί μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας στο καζίνο του πλοίου.
Όλες οι καμπίνες είναι εξοπλισμένες με ατομική τουαλέτα και μπάνιο, κλιματισμό τηλεόραση Plasma, τηλέφωνο και χρηματοκιβώτιο για μια ευχάριστη διαμονή. Έξοδα συμμετοχής για ενήλικες 275 € το άτομο και 80 € για παιδιά μέχρι 17 ετών. Αναχώρηση και άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά.
Τα έξοδα συμμετοχής συμπεριλαμβάνουν:
- Γεύματα πρωί, μεσημέρι και βράδυ
- Πλούσιο πρόγραμμα διασκέδασης πάνω στο κρουαζιερόπλοιο

- φόρους και επίναυλο
Δεν συμπεριλαμβάνονται:
- Οι προαιρετικές εκδρομές
- η κατανάλωση ποτών και αναψυκτικών
Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν ένα από τα εξής ταξιδιωτικά έγγραφα:
- Ελληνικό διαβατήριο ή διαβατήριο χώρα Shengen με έκδοση μετά το 2006
- ελληνική ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες
- Για ξένους , το διαβατήριο της χώρας τους σε ισχύ και άδεια παραμονής στην Ελλάδα σε ισχύ (όχι ληγμένη)
Η δήλωσή συμμετοχής εληξε στις 5 Ιουλίου του 2011.
Στη δήλωσή σας είναι απαραίτητη για την προώθηση της 30% της τιμής.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-8955692, 210-6390300, 6944-662692

 

Πηγή: armenians.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...

Κλαίνε από χαρά οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης για την επιστροφή των περιουσιών τους

Η σχολή του Γαλατά και τα νεκροταφεία μεταξύ των ακινήτων που θα επιστραφούν στους Έλληνες.

Με δάκρυα στα μάτια οι έλληνες της Κωνσταντινούπολης υποδέχτηκαν την απόφαση Ερντογάν για την επιστροφή των περιουσιών στις μειονοτητες.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o εκπρόσωπος των μειονοτικών ιδρυμάτων στο πλαίσιο της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων και μέλος της ελληνικής μειονότητας της Κωνσταντινούπολης,  Λάκης Βίγκας "η χθεσινή μέρα ήταν ιστορική. Η αποφασιστικότητα του κυρίου Ερντογάν είναι ηγετική καθώς το θέμα το έλυσε με μια κυβερνητική απόφαση και δεν το πέρασε απο την εθνοσυνέλευση. Αυτό δείχνει τη συνέπεια του κυρίου Ερντογάν στην πρόοδο των προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι μειονότητες εδώ και πολλές δεκαετίες. Είναι η επιστροφή του δικαίου. Δεν πήραμε κανένα δώρο και κανένα αντάλλαγμα, απλώς πήραμε πίσω αυτά που μας ανήκουν. Είναι το τρίτο πακέτο επιστροφής μειονοτικών περιουσιών. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και πλέον πρέπει να προβληματιζόμαστε όχι μόνο για την επιστροφή των ακινήτων αλλά και για την σωστή διαχείρηση και την μελλοντική πορεία όλης αυτής της περιουσίας. Για εμάς για παράδειγμα ειναι πολυ σημαντική η επιστροφή της σχολής του Γαλατά. Επίσης ένα μεγάλο οικόπεδο που έχουμε στην κοινότητα Καντυλί, κάποιες Μονές και κάποια άλλα ακίνητα και φυσικά τα νεκροταφεία".

Ο κύριος Λάκης Βίγκας αντιπροσωπεύει το συμβούλιο που εκπροσωπεί τα αρμενικά, συροχαλδαίικα και ελληνικά ιδρύματα στην Κωνσταντινούπολη. Όπως δήλωσε ο ίδιος, οι μειονότητες κατά το παρελθόν φοβόντουσαν ακόμη και να διαβούν το κατώφλι της Γενικής Διεύθυνσης αλλά τώρα χάρη στην προσπάθεια εναρμόνισης με την ευρωπαϊκή νομοθεσία τα πράγματα αλλάζουν. Προσέθεσε τέλος, ότι πρέπει να δοθεί σημασία στο μέλλον των μειονοτικών ιδρυμάτων στην Τουρκία.

 

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ο OPCW εκτιμά τη συνεργασία με την Αρμενία

Συνάντηση της νέας πρέσβειρας της Αρμενίας στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW), Dzyunik Aghajanyan, η οποία είναι και πρεσβευτής της Αρμενίας στην Ολλανδία, παρέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον διευθυντή του Οργανισμού κ. Ahmet Üzümcü, αναφέρει το γραφείο τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενικής Δημοκρατίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Üzümcü εκτίμησε ιδιαίτερα τη συνεργασία με την Αρμενία, τονίζοντας ότι η χώρα έχει εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις που εν δυνάμει απορρέουν της σχετικής σύμβασης. Τα μέρη συζήτησαν επίσης θέματα που εκκρεμούν για διακανονισμό.Η Πρέσβης κ. Aghajanyan υπογράμμισε τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας στη μη διάδοση των MDW και τη δημιουργία ευέλικτων μηχανισμών για να αντισταθούν στις υφιστάμενες προκλήσεις.

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Vardan Minasyan παρουσίασε την Αρμενική ομάδα για τους αγώνες εναντίον της Ανδόρας, και της Σλοβακίας

Ο προπονητής της εθνικής Αρμενίας κ.Vardan Minasyan ανακοίνωσε τη σύνθεση της εθνικής ομάδας για να προπονηθούν για τους επόμενους προκριματικούς της UEFA για το EURO 2012 με την Ανδόρα (2 Σεπτέμβριου) και τη Σλοβακία (6 Σεπτεμβρίου), αναφέρει η υπηρεσία τύπου της Αρμενικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Οι 20 παίκτες που κάλεσε στην εθνική ομάδα είναι : Τερματοφύλακες Roman Berezovskiy, (Khimki, Russia) and Gevorg Kasparov (Mika),Αμυντικοί Sargis Hovsepyan (Pyunik), Robert Arzumanyan (Jagiellonia, Πολωνίας), Levon Hayrapetyan (Lechia, Πολωνία), Hrayr Mkoyan (Μίκα), Valeriy Aleksanyan (Sanat naft, Ιράν), Artur Yuspashyan και Artak Yedigaryan (Pyunik), Denis Tumasyan (Ural Ουράλια, Ρωσία), ο μέσος Karlen Mkrtchyan (Metallurg, Ουκρανία), Artur Yedigaryan (Banants), Henrik Mkhitaryan (Shakhtar, Ουκρανία), Edgar Malakyan (Pyunik), Masis Voskanyan (Roeselare, Βέλγιο), Zaven Badoyan (Impuls), κυνηγοί Gevork Ghazaryan και Marcos Pizzelli (Metallurg, Ουκρανία), Edgar Manucharyan (Ural Ουράλια, Ρωσία). Η εθνική ομάδα θα έχει μια περίοδο για προπόνηση από 29 εως 31 Αύγουστου στο γήπεδο της Ποδοσφαιρικής Ακαδημίας στο Ερεβάν. Η Αρμενία ανταγωνίζεται με τη Ρωσία, την Ιρλανδία, τη Σλοβακία, το FYROM και την Ανδόρα στο προκριματικό γύρο στον όμιλο Β της UEFA στο EURO 2012 που θα διεξαχθεί στην Ουκρανία και την Πολωνία. Η Αρμενία έχει 8 βαθμούς μετά από 6 αγώνες και είναι 4η στην κατάταξη. Οι ηγέτες του ομίλου είναι η Ρωσία, η Ιρλανδία και η Σλοβακία, με 13 βαθμούς η κάθε μία.
Πηγή: armenians.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το έργο ανασυγκρότησης της Μονής Varagavank στην Τουρκία είναι έτοιμο

Η ανακατασκευή του μοναστηριού Varagavank στο χωριό Yukaribakracli κοντά στην πόλη Βαν της Τουρκίας είναι έτοιμο, Ο ιμάμης του χωριού κ. Mehmed Choban είπε στον ανταποκριτή των Αρμενικών Νέων, ο ιμάμης τόνισε το τζαμί κοντά στο μοναστήρι θα πρέπει να καταστραφεί. «Ένα νέο τζαμί είναι υπό κατασκευή. Μόλις το έργο κατασκευής ολοκληρωθεί, αυτό το τζαμί θα πρέπει να διαλυθεί και το Varagavank θα κατασκευαστεί , ανάφερε.

Ο ιμάμης είπε ότι προσωπικό του περιφερειακού τμήματος του Τουρισμού και Πολιτισμού ήρθε στο Varagavank, φέρνοντας ένα σχέδιο ανασυγκρότησης, το οποίο προβλέπει την πλήρη αποκατάσταση του ναού. Choban τόνισε ο ίδιος έχει διατηρήσει εδώ και χρόνια τα εναπομείναντα κομμάτια του εκκλησιαστικού συγκροτήματος.
Μετά το άνοιγμα της Εκκλησίας του Surb Khach (Τιμίου Σταυρού) στο νησί Akhtamar στο Βαν, χωρικοί Yukaribakracli προσέφυγαν στην περιφερειακή διοίκηση και την διαχείριση Τουρισμού και Πολιτισμού και απαίτησαν την ανακαίνιση του συγκροτήματος του ναού στο χωριό τους.
"Varagavank" χτίστηκε πάνω σε κομμάτι από τον σταυρό του Χριστού, όπου είχε κρυφτεί από την Άγια Hripsime. Αρχικά, χτίστηκε η εκκλησία του " Surb Nshan " ( Αγιου Νσάν), αργότερα ο αριθμός των εκκλησιών έφτασε τις 7.

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Το Ίδρυμα Hrant Dink κάνει διαγωνισμό για ταινίες με θέμα την «Συνείδηση»

Για δεύτερη χρονιά, το Ίδρυμα Hrant Dink ζητά από ερασιτέχνες και επαγγελματίες κινηματογραφιστές να ανεβάσουν ταινίες μικρού μήκους με θέμα την «Συνείδηση».

Τι είναι αυτό, όταν μια μοναχική γυναίκα περπατά σε μια άκρη του δρόμου, ή όταν είσαι ένα άτομο με σωματική αναπηρία σε ένα "κανονικό" δρόμου; Τι είναι αυτό όταν είσαι ένα μικρό αγόρι που βλέπει το σηκωμένο χέρι του πατέρα του για να τον χτυπήσει; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που τέθηκαν από κινηματογραφικές ταινίες για τη συνείδηση, ένα πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους που ζητά από τον καθένα μας με μια φωτογραφική μηχανή «να ρίξει μια ματιά στον κόσμο μέσα από τη συνείδησή μας». Αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet Daily News.
Σύμφωνα με τον Dença Kartun, τον συντονιστή του προγράμματος στο ίδρυμα Hrant Dink για τις ταινίες για την Συνείδηση, τα λόγια του δολοφονηθέντος αρμενικής καταγωγής τούρκου δημοσιογράφου ενέπνευσαν το πρόγραμμα αυτό ."Η φωνή της συνείδησης έχει καταδικαστεί σε σιωπή. Τώρα, η αυτή η συνείδηση είναι που ψάχνει για μια διέξοδο », δήλωσε ο Hrant Dink, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 2007. Οι Ταινίες για τη συνείδηση είναι ένας διαγωνισμός. Ο καθένας καλείται να ανεβάσει τα βίντεο του όχι περισσότερο από πέντε λεπτά μήκος στην ιστοσελίδα του προγράμματος . Οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να ψηφίσουν για τις αγαπημένες τους συμμετοχές και να δημοσιεύσουν τα σχόλια τους για τις ταινίες.
Μετά την προθεσμία της 15ης Σεπτεμβρίου, δύο ξεχωριστά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 10 Δεκεμβρίου. Η μία θα είναι ταινία από την επιλογή του λαού και άλλες 20 θα επιλεγούν από μια κριτική επιτροπή. Οι συμμετοχές τόσο φέτος και όσο και από πέρυσι μπορούν να προβληθούν στην ιστοσελίδα του προγράμματος . Την δημοτικότητα αυτών των ταινιών μικρού μήκους μπορεί κανεις να την δει μέσα από την αυξανόμενη ζήτηση από τα κινηματογραφικά φεστιβάλ. Οι νικητές του περασμένου έτους έχουν προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κωνσταντινούπολης, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Gaziantep Onat Kutlar,στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Dersim και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Golden Apricot του Ερεβάν.
Η επόμενη στάση για τις προβολές θα είναι στην Άγκυρα τον Σεπτέμβριο, και στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη τον Νοέμβριο. Οι ταινίες που θα επιλεγούν, επίσης, πρέπει να συμπεριληφθούν σε ένα DVD, με τον παραγωγό της νικήτριας ταινίας που θα βραβευτεί με υποτροφία από το Ίδρυμα Hrant Dink.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα του ιδρύματος

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ο εθνικός Αρμενικός ύμνος θα ακουστεί ως καινούργιος την Ημέρα της Ανεξαρτησίας

Ο εθνικός ύμνος της Αρμενίας θα ακουστεί ως νέος τον Σεπτέμβριο, όταν η Δημοκρατία θα γιορτάζει την 20η επέτειο της Ανεξαρτησίας της

Η εκπρόσωπος κ. Armine Ghazaryan του Υπουργείο Πολιτισμού δήλωσε σε δημοσιογράφο του δικτύου PanARMENIAN ότι σύμφωνα με τους ειδικούς,
δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουν οι στίχοι και η μουσική, ωστόσο, η συμφωνία αφήνει ανοικτό τον τρόπο που είναι επιθυμητό.
Τα ονόματα των συνθετών που συμμετέχουν στην προσφορά δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμη.

 

Πηγή: armenians.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Τουρκία θα επιστρέψει την περιουσία που κατασχέθηκε από τους Αρμένιους της Κωνσταντινούπολης.

Στην "Επίσημη Εφημερίδα" της η Τουρκική κυβέρνηση εξέδωσε διάταγμα του Τούρκου Πρωθυπουργού στις 28 Αυγούστου, σύμφωνα με την οποία η ιδιοκτησία των εθνικών μειονοτήτων, που αφαιρεθεί το 1936 και κατασχέθηκε από την απόφαση του Ακυρωτικού Δικαστηρίου το 1975, θα επιστραφούν στους αρχικούς ιδιοκτήτες τους .
Σύμφωνα με την απόφαση, οι ακίνητες περιουσίες, οι οποίες ανήκουν σε 162 ιδρύματα εθνικών μειονοτήτων θα πρέπει να επιστραφούν στα ταμεία των εθνικών μειονοτήτων που ζουν στην Τουρκία, μέσα σε 12 μήνες. Στις μειονοτικές ομάδες θα πρέπει να καταβληθεί η αγοραία αξία του ακινήτου που πωλήθηκε σε τρίτους, λέει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Aksam.
Μόνο 30 εγκαταστάσεις που ανήκουν στο το Ταμείο των Αρμενικών Εκκλησιών θα πρέπει να επιστραφούν στους Αρμένιους.

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

O Τούρκος Πρωθυπουργός δείπνησε με τους εκπροσώπους των εθνικών μειονοτήτων

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan και μια σειρά ανώτατων αξιωματούχων συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους των εθνικών μειονοτήτων από την Τουρκία κατά τη διάρκεια ενός δείπνου γεύμα- iftar το βράδυ, όταν οι Μουσουλμάνοι διακόπτουν την νηστεία τους κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Έλληνας Ορθόδοξος Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο ηγέτης της Ασσυριακή κοινότητας Kenan Altinisik, και ένα από τα ηγετικά μέλη της Αρμενικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης κ. Bedros Sirinoglu, ο Πνευματικός Ηγέτης των Εβραίων κ. Isak Haleva και ο Αρμένιος Αναπληρωτής Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Αρχιεπίσκοπος Aram Ateshyan.
Οι εκπρόσωποι των εθνοτικών μειονοτήτων τόνισαν τη σημασία του διατάγματος για την επιστροφή των κατασχεθέντων περιουσιακών στοιχείων που υπόγραψε ο Πρωθυπουργός κ. Erdogan, ανάφερε η εφημερίδα Mynethaber.

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι