Menu

Στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία

Ι­διαί­τε­ρη ση­μα­σί­α έ­χει σή­μερα η βιο­μη­χα­νι­κή και στρα­τιω­τι­κο-τε­χνι­κή συ­νερ­γα­σί­α με­τα­ξύ των κυ­βερ­νή­σε­ων της Αρ­με­νί­ας και της Ρω­σί­ας. Πρό­σφα­τα έ­χει ε­γκρι­θεί έ­να σχέ­διο α­πό την κυ­βέρ­νη­ση της Αρ­με­νί­ας που θα δημιουρ­γή­σει ευ­νο­ϊ­κές συν­θή­κες για τη μα­κρο­πρό­θε­σμη συ­νερ­γα­σί­α με­τα­ξύ των δύ­ο χω­ρών στον το­μέ­α της ά­μυ­νας με α­μοι­βαί­ο ό­φε­λος, με­τα­ξύ άλ­λων την προ­ώ­θη­ση των αρ­με­νι­κών προ­ϊ­ό­ντων στη ρω­σι­κή α­γο­ρά - και το α­ντί­στρο­φο. Η σχετι­κή συμ­φω­νί­α προ­βλέ­πε­ται να εί­ναι διάρ­κειας πέ­ντε ε­τών. Η πο­λι­τι­κή και στρα­τιω­τι­κή η­γε­σί­α της Αρ­με­νί­ας θε­ω­ρεί την α­νάπτυ­ξη μιας ε­θνι­κής α­μυ­ντι­κής βιο­μη­χα­νί­ας, ό­χι μό­νο ως μέ­σο για την ι­κα­νοποί­η­ση των α­να­γκών των ε­νό­πλων δυ­νά­με­ων, αλ­λά και ως έ­να α­πο­τε­λε­σμα­τι­κό μέ­τρο ώ­θη­σης της ευ­ρύ­τε­ρης οι­κο­νο­μι­κής α­νά­πτυ­ξης του κρά­τους.

Η αρ­με­νι­κή α­μυ­ντι­κή βιο­μη­χα­νί­α εί­ναι πο­λύ δύ­σκο­λο να στη­ρι­χθεί α­πο­κλει­στιά στις ε­θνι­κές α­νά­γκες. Έ­τσι, οι ε­πι­χει­ρή­σεις της Αρ­με­νί­ας έ­χουν μια πραγ­μα­τι­κή ευ­και­ρί­α για την α­νάπτυ­ξη, με βά­ση τη ρω­σι­κή α­γο­ρά. Για να γί­νει ο το­μέ­ας αυ-τός ελ­κυ­στι­κός για ι­διω­τι­κές ε­πεν­δύ­σεις, η κυ­βέρ­νη­ση σκο­πεύ­ει να ψη­φί­σει και να ε­φαρ­μό­σει το κα­τάλ­λη­λο νο­μοθε­τι­κό πλαί­σιο για την κρα­τι­κή στή­ρι­ξη της στρα­τιω­τι­κής βιο­μη­χα­νί­ας.

Το πε­ρα­σμέ­νο έ­τος στην διάρ­κεια μιας στρα­τιω­τι­κής πα­ρέ­λα­σης στο Ε­ρε­βάν, πα­ρου­σιά­στη­κε μια σει­ρά α­πό ε­ντυπω­σια­κά ο­πλι­κά συ­στή­μα­τα. Το εν­δια­φέ­ρον επικεντρώθηκε σε έ­να συ­γκε­κρι­μέ­νο μη ε­παν­δρω­μέ­νο ε­να­έ­ριο ό­χη­μα το “Krunk” το οποίο εί­ναι προ­ϊ­όν εγ­χώ­ριας πα­ρα­γω­γής.

Με την ευ­και­ρί­α, η Αρ­με­νί­α και η Ρω­σί­α ε­τοι­μά­ζο­νται να υ­πο­γρά­ψουν μια συμ­φω­νί­α για έ­να κοι­νό σύστη­μα α­ε­ρά­μυ­νας, το ο­ποί­ο αρ­μέ­νιοι α­να­λυ­τές θε­ω­ρούν ως μια κα­λή ευ­και­ρί­α σχε­τι­κά με την ε­γκα­τά­στα­ση του συ­στή­μα­τος S-400 “Triumph” στην Αρ­με­νί­α.

 

 

Πηγή: armenika.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι