Menu

Πάντα δυνατοί οι δεσμοί Δήμου Σύρου και Αρμενίας

Τον Γιάννη Δεκαβάλλα επισκέφτηκαν εκπρόσωποι της Εθνικής Αρμενικής Επιτροπής

Συνάντηση με εκπροσώπους της Εθνικής Αρμενικής Επιτροπής είχαν ο δήμαρχος Γιάννης Δεκαβάλλας και ο αντιδήμαρχος Φώτης Ξαγοράρης.

Θέμα της συζήτησης μεταξύ άλλων ήτανε η φιλοξενία των παιδιών από την Αρμενία που γίνεται (σχεδόν) ανελλιπώς επί δεκαεπτά (17) ολόκληρα χρόνια από τον τέως Δήμο 'Ανω Σύρου και στη συνέχεια από το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Μεταξύ των εκπροσώπων του Δήμου και του επικεφαλής της Εθνικής Αρμενικής Επιτροπής κ. Χατζίκ Χατζατουριάν συμφωνήθηκε, αφού σταθμίστηκε η ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομική συγκυρία, η φιλοξενία των παιδιών από την Αρμενία να γίνει φέτος στο Χατζηκυριάκειο 'Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, το οποίο σε πρώτη φάση έχει δεχθεί να πραγματοποιήσει τη φιλοξενία. Τα παιδιά προβλέπεται να παραμείνουν στην Ελλάδα από τις 24 Αυγούστου μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου.

Από το δήμαρχο Γιάννη Δεκαβάλλα και τον αντιδήμαρχο Φώτη Ξαγοράρη θα γίνει επίσκεψη στο Χατζηκυριάκειο κατά τη διάρκεια παραμονής των παιδιών.

Η φιλοξενία των παιδιών θα συνεχιστεί κανονικά στη Σύρο από την επόμενη χρονιά, εφόσον η Ελλάδα δεν αντιμετωπίσει έκτακτες και ειδικές καταστάσεις οικονομικές δυσκολίες.

Ολοκληρώνοντας τη συνεργασία ο κ. Χατζατουριάν ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Δήμου για όλα όσα έχουν προσφερθεί στα παιδιά από την Αρμενία όλα αυτά τα χρόνια.

 

 

Πηγή: syrosnews.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι