Menu

Θαυμάστε τους Αρμένιους "μάγους" της μπάλας να βάζουν απίστευτο γκολ!!

Οι Αρμένιοι έχουν δείξει άπειρες φορές την άψογη τεχνική τους κατάρτιση. Παρόλο που δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη διάκριση, πάντα προσπαθούν για το καλύτερο. Και απέναντι στο Καζακστάν, μας απέδειξαν ότι ξέρουν να σκοράρουν και πολύ εντυπωσιακά γκολ. Απολαύστε το συγκεκρκιμένο τέρμα, το οποίο προήλθε από πολύ όμορφο συνδυασμό.
 
Διαβάστε περισσότερα...

Επίσκεψη Αρμένιου ΥΠΕΞ στην Τουρκία

Ο Αρμένιος ΥΠΕΞ Έντουαρντ Ναλπμαντιάν αναμένεται να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει στη σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας της Μαύρης Θάλασσας (BSEC) που θα διεξαχθεί στην πόλη στις 26 Ιουνίου, παρόλη την αναβολή των συνομιλιών μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας.

Οι προσπάθειες βελτίωσης των διμερών σχέσεων άρχισαν το 2008, αλλά παραμένουν τεταμένες ακόμα και σήμερα. Παρόλα αυτά, οι αξιωματούχοι και των δύο χωρών δεν χάνουν ευκαιρία να συναντηθούν σε διεθνή fora, πιστεύοντας ότι κάθε δυνατότητα διαλόγου είναι συν στις σχέσεις τους.

Την ίδια ώρα, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον επισκέπτεται τις χώρες του Νοτίου Καυκάσου, ανάμεσά τους την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Γεωργία, ενώ αργότερα θα επισκεφθεί την Τουρκία για να πάρει μέρος στο Διεθνές Forum κατά της τρομοκρατίας (7 και 8 Ιουνίου). Σύμφωνα με την εφημερίδα Zaman, αναμένεται να συναντήσει και τον Τούρκο ομόλογό της Αχμέτ Νταβούτογλου.

Επίσης στις 8 Ιουνίου, σε μία τριεθνή συνάντηση, οι ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, του Αζερμπαϊτζάν, Ελμάρ Μαμαντιάροφ και της Γεωργίας, Γκριγκόλ Βασχάτζε θα μιλήσουν για τις σχέσεις και τη συνεργασία των χωρών τους όπως και για ζητήματα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.
Πηγή: protothema.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τουρκία: "Βουλγαρία, Κύπρος, Αρμενία και Γεωργία αποτελούν μέρος της τουρκικής επικράτειας"

«Οι φοιτητές  στην Κωνσταντινούπολη έλαβαν ένα πολυμεσικό εργαλείο μάθησης, στο οποίο παρουσιάζεται ότι στην τουρκική επικράτεια ανήκει μέρος της Αρμενίας, ορισμένων περιοχών του Ιράκ, μέρη της Βουλγαρίας, το ελληνικό τμήμα της Κύπρου και τμήματα της Γεωργίας»

Σύμφωνα με τους συντάκτες του περιεχομένου το Μπατούμ είναι χαρακτηρισμένο ως τουρκική πόλη και η Γεωργία περιγράφεται ως ‘Νότια Καυκασία’.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γεωργίας ανακοίνωσε ότι θα επαληθεύσει τις πληροφορίες. Από την τουρκική πλευρά λένε ότι έγινε λάθος.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ‘Μιλιέτ’ ο αναφερόμενος χάρτης περιλαμβάνεται στο CD που χορηγείται  στα πλαίσια του εθνικού εκπαιδευτικού προγράμματος του τουρκικού  Υπουργείου Παιδείας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος παρέχεται δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό και οργανώνονται εκπαιδευτικά μαθήματα που προσφέρονται στα παιδιά και στους γονείς τους.

 

Πηγή: defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Κρίση ανάμεσα σε Τουρκία και ΗΠΑ λόγω Αρμενίας

Νέα κρίση στις σχέσεις των ΗΠΑ με την προέκυψε, ύστερα από την με έντονο τρόπο απόρριψη από την Άγκυρα των αμερικανικών πιέσεων που της ασκούνται για να ομαλοποιήσει τις σχέσεις της με την Αρμενία.

Η ίδια η Αμερικανή υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, μιλώντας από το Ερεβάν, στις 4 Ιουνίου, είπε ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν την άμεση αποκατάσταση των σχέσεων Αρμενίας – Τουρκίας. «Η μπάλα όμως βρίσκεται στο τουρκικό γήπεδο», προσέθεσε με νόημα. Οι σχέσεις των δύο χωρών, υπενθυμίζεται, είχαν αισθητά βελτιωθεί και είχε υπογραφή μια σειρά πρωτοκόλλων συνεργασίας. Τότε όμως επενέβη το Αρμενικό Συνταγματικό Δικαστήριο το οποίο έθεσε ως προϋπόθεση – βάση του αρμενικού συντάγματος – την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας του 1915, την οποία η Τουρκία δεν αναγνωρίζει.

Ωστόσο, υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει τις σχέσεις των δύο χωρών, το Αζερμπαϊτζάν, με το οποίο η Αρμενία βρίσκεται ακόμα – επίσημα – σε εμπόλεμη κατάσταση και το οποίο αποτελεί στρατηγικό εταίρο της Τουρκίας στην περιοχή. Έτσι πέραν της ιστορίας υπάρχουν και αντικρουόμενα συμφέροντα που δεν επιτρέπουν την προσέγγιση, ενώ οι συγκρούσεις και οι νεκροί του τελευταίου διαστήματος δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.

 

 

Πηγή: defence-point.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε το lyric βίντεο του Serj Tankian για το 'Cornucopia'

To lyric video για το 'Cornucopia' παρουσίασε σήμερα ο Serj Tankian. Με το κομμάτι αυτό, ξεκινάει η τρίτη προσωπική του δισκογραφική δουλειά, 'Harakiri', που κυκλοφορεί στις 10 Ιουλίου.

Το 'Cornucopia', διατίθεται επίσης, προς ελεύθερο κατέβασμα, από τις αρχές της εβδομάδας.

Απολαύστε το lyric video παρακάτω:

 

 

 

 

 

 

Πηγή: sawbiz.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι