Menu

Ονόματα Οθωμανών σουλτάνων σε μονάδες Σύρων ανταρτών!

Είναι να μην κρατάει μετά μπαστούνι ο Ομπάμα; Δεν έχουν τον… Αλλάχ τους πλέον οι νεοθωμανοί της Άγκυρας αφού με τον πιο απροσχημάτιστο τρόπο δίνουν Οθωμανικά ονόματα σε μονάδες των αντικαθεστωτικών στη Συρία! Οι Τουρκμένοι της Συρίας οι οποίοι έχουν συνταχθεί με τους αντικαθεστωτικούς και πολεμάνε εναντίων των δυνάμεων του Μπασάρ Αλ-Άσαντ φέρονται να έχουν σχηματίσει αυτόνομες μονάδες τι οποίες όχι μόνο τις έχουν ρίξει στη μάχη αλλά και τις έχουν ονοματίσει με τα ονόματα δύο γνωστών και μη εξαιρετέων σουλτάνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Έτσι η μία μονάδα έχει λάβει το όνομα του κατακτητή της Πόλης Μωάμεθ του Πορθητή ενώ η δεύτερη έχει λάβει το όνομα του Σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ. Σύμφωνα δε με τον τουρκικό τύπο οι συγκεκριμένες μονάδες απαιτούν από την Άγκυρα πολεμοφόδια και προμήθειες ώστε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων στη πολύπαθη Συρία.

Ας σημειωθεί ακόμα πως οι μονάδες έχουν ονομαστική ισχύ ταξιαρχίας οι οποίες όμως θα βρίσκονται υπό τη διοίκηση της Ταξιαρχίας Αλ-Ταουίντ του FSA. Για την ώρα περί τους 1.500 άντρες τουρκμενικής καταγωγής φέρονται να έχουν εγγραφεί στις λίστες των αντικαθεστωτικών εκ των οποίων όμως μόνο οι 300 από αυτούς πολεμούν αφού οι υπόλοιποι δεν διαθέτουν οπλισμό.

Σύμφωνα με τον οργανωτή των Τουρκμένων Αλί Μπεσίρ η Άγκυρα θα πρέπει να προωθήσει οπλισμό έτσι ώστε οι δύο… Σουλτάνοι να εμπλακούν πάνοπλοι στον αγώνα κατά της Δαμασκού. Αυτή τη στιγμή όλοι οι έχοντες οπλισμό Τουρκμένοι μάχονται στο Χαλέπι, ενώ ελάχιστοι από αυτούς προσπαθούν να προστατεύσουν τα χωριά τους από τους καθεστωτικούς αλλά και τους Κούδρους. Σύμφωνα με τον Α. Μπεσίρ, οι Τουρκμένοι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα με τους Κούρδους της Συρίας, αλλά σίγουρα «φοβούνται» τους μαχητές του ΡΚΚ και τη διείσδυση αυτών στη βόρεια Συρία – Δυτικό Κουρδιστάν κατά τους Κούρδους – καθώς και στο DYP. Το DYP θεωρείται πολύ ισχυρό στη Συρία, ενώ σύμφωνα με τον Τουρκμένο οπλαρχηγό, συνεργάζεται με τη Δαμασκό ενώ λαμβάνει και οπλισμό από το Κουρδικό βόρειο Ιράκ, ενώ σηκώνουν και σημαίες του ΡΚΚ στα χωριά τους.

Είναι προφανές πως όσο περνάει ο καιρός τόσο η Συρία όσο και η Τουρκία οδηγούνται όλο και περισσότερο σε ανοιχτή σύγκρουση αφού μετά τη κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού από τη συριακή αεράμυνα οι δύο πλευρές μετακινούν δυνάμεις στο κοινό τους σύνορο ενώ χρησιμοποιούν οι μεν τους Κούρδους οι δε τους Τουρκμένους ως «πολιορκητικούς κριούς» στο έδαφος του αντιπάλου. Η εκτίμηση λοιπόν πως πολύ σύντομα θα υπάρξει ανοιχτή εμπλοκή των δύο χωρών δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως τολμηρή. Δηλαδή τι θα συμβεί όταν η Δαμασκός συλλάβει κάποιους Τουρκμένους από τις… σουλτανικές ταξιαρχίες οι οποίοι θα διαθέτουν τουρκικό οπλισμό;

Και μία τελευταία παρατήρηση αναφορικά με την ονοματολογία των «ταξιαρχιών». Η προκλητικότητα των νεοθωμανών είναι τόσο μεγάλη ώστε να ονοματίσουν δύο μάχιμες μονάδες ανταρτών που ενεργούν σε ξένη χώρα με τα ονόματα του ανθρώπου που αναβίβασε το Οθωμανικό εμιράτο σε αυτοκρατορία μέσω της κατάληψης της Κωνσταντινούπολης, αλλά και του ανθρώπου που είναι υπεύθυνος για την έκρηξη του πανισλαμισμού κατά τη τελευταία θλιβερή περίοδο της εν λόγο αυτοκρατορίας, υποθέτουμε πως μιλάμε για τον Αμπτουλ Χαμίτ Β’, τον επονομαζόμενο και «Κόκκινο Σουλτάνο» επειδή πέραν της ικανότητας στην… ξυλουργική (έφτιαχνε μόνος του έπιπλα!) το άλλο του χόμπι ήταν το κυνήγι των Αρμενίων (και όχι μόνο φυσικά, αλλά εκεί διέπρεψε).

Με άλλα λόγια τα δύο αυτά ονόματα σηματοδοτούν και όλη την ιδεολογία του Αχμέτ Νταβούτογλου, «αυτοκρατορία» και «πανισλαμισμός». Λέτε να έχουν το τέλος των σχηματισμών όμοιας έμπνευσης «ηρωικής» ονοματολογίας των γερμανικών «SS» κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο;

 

 

Πηγή: Defencepoint.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι