Menu

Παρίσι: Εκατοντάδες Γάλλο-Αρμένιοι διαμαρτυρήθηκαν για την επίσκεψη του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν

Εκατοντάδες Αρμένιοι της Γαλλίας διαμαρτυρήθηκαν στη γαλλική πρωτεύουσα, σήμερα, ως ένδειξη της δυσαρέσκειας τους, για την επίσκεψη του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ. Ο Αλίεφ επισκέφθηκε το Παρίσι και συναντήθηκε με το Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ, μετά από την έντονη διεθνή κριτική που  αντιμετώπισε το Μπακού για την απόφασή του να δώσει χάρη στον Ραμίλ  Σαράφοφ, ο οποίος δολοφόνησε Αρμένη στρατιωτικό.

Εξακόσιοι περίπου διαδηλωτές προκλήθηκαν από την επίσκεψη του Αλίεφ και συγκεντρώθηκαν μπροστά από την πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν φωνάζοντας συνθήματα κατά του προέδρου.
Πηγή: echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νταβούτογλου: Δεν θα αφήσουμε οι Κούρδοι να αποσχισθούν όπως οι Έλληνες και οι Αρμένιοι

Μαθήματα πολιτικής φιλοσοφίας παρέδωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου με αφορμή τις συγκρούσεις στη Συρία...και το Κουρδιστάν, διαχωρίζοντας τον ανατολικό από τον δυτικό εθνικισμό.

«Σε αντίθεση με την Ευρώπη, όπου προκάλεσε την ένωση διαλυμένων συνόλων, ο εθνικισμός ευνόησε στην Ανατολή τη διάσπαση και γέννησε τα έθνη κράτη, δημιουργώντας τεχνητές αντιθέσεις και ταυτότητες», σημείωσε ο κ. Νταβούτογλου μιλώντας στην εφημερίδα Hurriyet.

Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας στάθηκε ιδιαίτερα στη δημιουργία των εθνικών κρατών στον τέως οθωμανικό χώρο σημειώνοντας πως «πριν από δύο αιώνες αποσχίστηκαν με τη διαδικασία αυτή από την τουρκική εκδοχή των «οργανικών συνόλων» οι Αρμένιοι, οι Άραβες, οι Έλληνες και πολλές άλλες εθνοτικές και θρησκευτικές ταυτότητες».

Η δήλωση αυτή του κ. Νταβούτογλου ήρθε ως απάντηση στο ερώτημα του δημοσιογράφου σχετικά με τα σχέδια της Άγκυρας για το κουρδικό, το οποίο πέρα από θέμα εσωτερικής ασφάλειας για τη γειτονική χώρα, μπορεί να αποσταθεροποιήσει την ευαίσθητη γεωπολιτικά περιοχής της Μέσης Ανατολής.

«Ο εθνικισμός, ως ιδεολογία του 19ου αιώνα, συγκέντρωσε στην Ευρώπη τα διχοτομημένα, λόγω φεουδαλισμού σύνολα. Σε μάς, όμως, διέλυσε τα ιστορικά οργανικά σύνολα και δημιούργησε προσωρινές και τεχνητές αντιθέσεις και ταυτότητες. Ήλθε η ώρα να τα βάλουμε με την αποσχιστική αυτή κουλτούρα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε νέες αποσπάσεις» σημείωσε ο κ. Νταβούτογλου προσθέτοντας πως «οι πολιτισμικές ταυτότητες και οι γλώσσες έχουν αξία από πλευράς της ανθρωπότητας, αλλά αυτό θα πρέπει να ερμηνευθεί ως μέσο ενότητας και όχι απόσχισης και με τρόπο που θα ενισχύσει τη συνείδηση της κοινής καταγωγής».

Ο Τούρκος υπουργός υπογραμμίζει ότι το κουρδικό πρόβλημα μπορεί να εξεταστεί πρώτον ως ιστορική κοινή συμβίωση και δεύτερον ως συνείδηση και δικαιώματα των ίσων πολιτών. Και τονίζει ότι το πρώτο έχει δεχθεί πλήγμα λόγω του ΡΚΚ και το δεύτερο από τα «λάθη», που, όπως λέει, έγιναν από πλευράς κράτους ως προς την ισονομία.

Την ίδια ώρα, με σαφώς λιγότερο... φιλοσοφικό στοχασμό ο πρωθυπουργός της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε απολογισμό των επιχειρήσεων των Ένοπλων Δυνάμεων κατά των Κούρδων ανταρτών μιλώντας για τουλάχιστον 500 νεκρούς τον τελευταίο μήνα.

«Μόνο τις 10 τελευταίες ημέρες, 123 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν στην επαρχία Χακάρι, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν» διευκρίνισε ο κ. Ερντογάν στη διάρκεια τηλεοπτικής εμφάνισης.

Οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού έγιναν την επάυριο του θανάτου 8 στρατιωτών από έκρηξη νάρκης που είχε τοποθετηθεί, σύμφωνα με τις τοπικές πηγές ασφαλείας, από το PKK κοντά στην τοποθεσία Καρλιόβα, στη νοτιοανατολική επαρχία Μπινγκόλ.
Πηγή: axortagos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έλληνες και Αρμένιοι πήραν τα όπλα στην Συρία για να σώσουν τις εκκλησίες

Οι Αρμένιοι λένε ότι όλους αυτούς τους στέλνουν οι Τούρκοι και δεν έχουν σκοπό να ζήσουν μια δεύτερη γενοκτονία.


Οι Χριστιανοί στo Χαλέπι αποτελούν περίπου το 30% των 2.500.000 κατοίκων της πόλης. Είναι Ελληνορθόδοξοι, Έλληνες-Μελκίτες και περίπου 120.000 Αρμένιοι.
Μια παρένθεση… Ανακριβώς αναφέρεται στην Globalpost, Μαρωνίτες. Δεν υπάρχουν Μαρωνίτες στη Συρία, είναι Greek Melkites ή αλλιώς Greek Catholics.Οι πρώτοι που ζήτησαν όπλα από το στρατό ήταν οι Αρμένιοι για να προστατεύσουν τις εκκλησίες και τις γειτονιές τους από τους ισλαμοφασίστες.Ο στρατός τους προειδοποίησε ότι μπορεί να έχουν αντίποινα, θα τους εκδικηθούν. Παρόλα αυτά, οι Αρμένιοι κατάφεραν να διώξουν τους ισλαμοφασίστες από το τετράγωνο της Dzdejda που κατοικείται από χριστιανούς. Λένε ότι οι ίδιοι επιτέθηκαν στους “επαναστάτες” και “καθάρισαν” την περιοχή της Ferhat.

Στην Dailytelegraph δίνεται μια εντύπωση ότι πρόκειται για παρα-στρατιωτικούς που αριθμούν 150 άνδρες και λειτουργούν αυτόνομα. Ο στρατός αναφέρει ότι δεν πρόκειται για αυτόνομο σώμα, αλλά για 450 άνδρες που στελεχώνουν τα σημεία ελέγχου και τα οδοφράγματα μαζί με στρατιώτες. Οι Αρμένιοι λένε ότι όλους αυτούς τους στέλνουν οι Τούρκοι και δεν έχουν σκοπό να ζήσουν μια δεύτερη γενοκτονία. Μέχρι πρόσφατα οι “επαναστάτες” είχαν καταλάβει τις εκκλησίες και είχαν στήσει οδοφράγματα.
Ο ιερέας Hovhannes, πρόσφατα από τη Βηρυτό δήλωσε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων. Ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούσαν τους κατοίκους από τις ταράτσες. Είδε τους “επαναστάτες” να ληστεύουν μια επιχείρηση υφασμάτων και να κλέβουν το εμπόρευμα. Δήλωσε ότι “Αυτούς που λένε “επαναστάτες” δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο από ληστές”.
Στην Globalpost, ο Abu George, που έχει κατάστημα δηλώνει “Δεν πρόκειται για λαϊκή επανάσταση οι ένοπλοι του Free Syrian Army δεν είναι παρά φανατικοί Σουνίτες που θέλουν να εγκαθιδρύσουν ισλαμικό κράτος”. Φοβάται ότι θα έχουν την τύχη των χριστιανών του Ιράκ, που μετά την εισβολή των Αμερικανών εγκατέλειψαν το Ιράκ 700.000 χριστιανοί.

Πρόσφατα στην πόλη Qseir, μια πόλη 60.000 κατοίκων στην περιφέρεια της Homs, δέκα χιλιάδες χριστιανοί που ζούσαν στην πόλη την εγκατέλειψαν υπό τις απειλές των ισλαμοφασιστών.

 

Πηγή: kostasxan.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι