Menu

"Πόντος- Αρμενία, Ταξίδι στην ιστορία"

Ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνουν την εκδήλωση "Πόντος- Αρμενία, Ταξίδι στην ιστορία" το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 και ώρα 19.00 στο θέατρο Απόλλων.
Μια εκδήλωση αφιερωμένη στη γενοκτονία και τον πολιτισμό των δυο λαών.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν:

-Η Ενωση Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού

-Ο πολιτιστικός & εκπαιδευτικός σύλλογος Χαμασκαίν - Χορευτικό συγκρότημα "ΝΑΙΡΙ"

-Ο Δημήτρης Καρασαββίδης (τραγούδι)

-Ο Μαυρίδης Δημήτρης (λύρα)

-Ο Κεχιόπουλος Γιώργος (λύρα)

-Ο Θεοδωρίδης Γιώργος (λύρα)

-Ο Σεμερτζίδης Βασίλης (λύρα)

-Ο Τσιλικίδης Χαράλαμπος (λύρα)

-Ο Μαυρίδης Χρήστος (νταούλι)

Αφηγούνται οι:

-Δέσποινα Σωτηροπούλου, δημοσιογράφος

-Ρένα Κουβελιώτη δημοσιογράφος

-Αλκης Πασαλίδης δημοσιογράφος

Την εκδήλωση πλαισιώνουν μέλη του χορευτικού τμήματος του συλλόγου Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου.

Είσοδος Ελεύθερη

Η εκδήλωση "Πόντος- Αρμενία" εντάσσεται στο πλαίσιο του 3ου σεμιναρίου λαογραφίας και ιστορίας που θα ξεκινήσει στις 8 Μαρτίου 2014 με το αφιέρωμα στη Θράκη.
Ευχαριστούμε τη ζωγράφο κι αγιογράφο Σοφία Αμπερίδου για την ευγενική παραχώρηση του έργου της "Θλίψη" για να κοσμήσει την αφίσα μας.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης θ΄ ακολουθήσει η χοροεσπερίδα του συλλόγου στο ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ.

 

 

 

Πηγή: tiniaki.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Αμερικανική ενεργειακή επένδυση στην Αρμενία

Ο επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας της Αρμενίας κ. Nazaryan ανακοίνωσε την έγκριση της πώλησης του υδροηλεκτρικού εργοστασίου Vorotan Cascade στην αμερικανική επιχείρηση Contour Global, έναντι τιμήματος 180 εκ$.
Το εργοστάσιο ευρίσκεται στην περιοχή του ποταμού Vorotan στην Νότια Αρμενία και έχει τρεις παραγωγικές μονάδες, των οποίων η συμφωνία προβλέπει εκσυγχρονισμό, ώστε η παραγωγική δυναμικότητα να ξεπεράσει τα 405 MW.
Η αμερικανική επιχείρηση δεσμεύεται στην πραγματοποίηση επενδύσεων 70 εκ$ στην διάρκεια της επόμενης πενταετίας και προβλέπεται η δημιουργία 300 νέων θέσεων εργασίας.

 

 

Πηγή: presscode.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Τουρκία - Αζερμπαϊτζάν σε κοινή άσκηση… στα αρμενικά σύνορα!


Σαφές μήνυμα στην Αρμενία θέλησαν, προφανώς, να δώσουν Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν, με μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση που πραγματοποίησαν στα σύνορα με την Αρμενία, επί τουρκικού εδάφους, στη επαρχία του Καρς, μεταξύ 18 και 20 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού ΓΕΣ, στόχος της άσκησης ήταν «η επίτευξη της όσο το δυνατό στενότερης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».

Στόχος επίσης της άσκησης ήταν η επεξεργασία και αξιολόγηση πληροφοριών μάχης, μεταξύ των δύο «αδελφών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού ΓΕΣ, κρατών. Υπενθυμίζεται ότι και πέρυσι Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν είχαν πραγματοποιήσει μεγάλης κλίμακας άσκηση, στο αζέρικο έδαφος.

 

 

Πηγή: defence-point.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Στην Αρμενία ο Μεϊμαράκης

Αναχωρεί σήμερα για την Αρμενία ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης ύστερα από πρόσκληση του ομολόγου του, προέδρου του Εθνικού Κοινοβουλίου, Hovik Abrahamyan.

Ο κ. Μεϊμαράκης εκτός από τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Εθνικού Κοινοβουλίου κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του, θα επισκεφθεί και το Μνημείο Θυμάτων Γενοκτονίας όπου θα καταθέσει στεφάνι.
Αύριο Τετάρτη θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας Serzh Sargsyan και τον πρωθυπουργό Tigran Sargsyan, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Karekin II. Τέλος ο κ. Μεϊμαράκης θα έχει συνάντηση με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων.

Γ.Σ.

 

Πηγή: athensvoice.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι