Menu

Italians find Genocide horrors instead of Noah’s Ark on Mt. Ararat

The documentary “Mysterious Mountain” will air in the Italian Trichiana commune (Province of Belluno, Veneto region) on April 11. Director Roberto Soramae, as well as writer and researcher Tito de Luca will be present during the screening, News.am reports citing italian newspaper Bellunopress.

 For several years they had been searching Mt. Ararat for Noah’s tracks only to come across the horrors survived by the Armenian nation. Soramae and de Luca will dwell upon this all during the screening.

De Luca is a researcher and rock-climber from Belluno who lived in Turkey for several years, where he looked for the tracks of the Great Flood. De Luca has already written several books under the Armenian pen-name Azad Vartanian. Among his works are “Ararat – the mysterious mountain,” “Mysterious Island of Lord Byron”, as well as research on the possible location of Noah’s Ark. Soramae also shot several films about Ararat, including “Giants in the sky.”

 

 

Source: horizonweekly.ca

Διαβάστε περισσότερα...

100 ώρες απεργία πείνας από τους Ασσύριους της Τουρκίας για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Απεργία πείνας για πρώτη φορά στα χρονικά θα κάνουν οι Ασσύριοι της Τουρκίας, για να τιμήσουν τα θύματα της Γενοκτονίας των Ασσυρίων και των Αρμενίων. Η απεργία που γίνεται με αφορμή τη μαύρη επέτειο των 100 χρόνων από την έναρξη των σφαγών και των εκτοπισμών στην Οθωμανική Τουρκία, συμβολικά θα διαρκέσει 100 ώρες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασσυρίων του Μαρντίν, Γιουχάνα Ακτάς, ανέφερε ότι οι Ασσύριοι εκτός από την απεργία πείνας θα πραγματοποιήσουν και μια σειρά από άλλες εκδηλώσεις, ενώ τόνισε ότι η Τουρκία πρέπει να αναγνωρίσει την ιστορική πραγματικότητα και το παρελθόν της και να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ασσυρίων και των Αρμενίων.

Η απεργία πείνας θα αρχίσει στις 20 Απριλίου, στο Μίντιατ του Μαρντίν, και θα ολοκληρωθεί στις 24 Απριλίου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας. Μετά από αυτό έχει προγραμματιστεί να γίνει η «Μεγάλη Πορεία», τον Ιούνιο. «Στόχος μας είναι να υποχρεωθεί η Τουρκία να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία».

Για τις εκδηλώσεις έχει συγκροτηθεί οργανωτική επιτροπή η οποία θα γυρίσει σε όλα τα χωριά, για να ενημερώσει και να οργανώσει τον κόσμο γύρω από τη Γενοκτονία αλλά και σχετικά με τις εκδηλώσεις.

Αναφερόμενος στη «Μεγάλη Πορεία» ο Ακτάς είπε ότι «έχουμε ένα χωριό που αντιστάθηκε σθεναρά στις σφαγές, τον Ιούνιο του 1915. Εμείς θα διοργανώσουμε μια μεγάλη πορεία από το Μίντιατ προς αυτό το χωριό. Περιμένουμε μεγάλη συμμετοχή από την Τουρκία αλλά και από το εξωτερικό σε αυτήν τη μεγάλη συμβολική πορεία».

Ο Ασσύριος Σινόμ Πολί, που κατοικεί στο Μίντιατ, αναφερόμενος στην Επιτροπή Σέιφο* που έχουν συγκροτήσει, είπε τα εξής:

«Έχουν περάσει 100 χρόνια από τη Γενοκτονία που έγινε εναντίον των Ασσυρίων. Γι’ αυτό φέτος θα κάνουμε μια σειρά εκδηλώσεις. Οι εκδηλώσεις αυτές, εκτός από το Μαρντίν, θα γίνουν και σε τρεις άλλους νομούς. Στο Ντιγιάρμπακιρ, το Σίρνακ και το Χακιάρι. Ο στόχος μας είναι να υποχρεωθεί η Τουρκία να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία. Για κάθε ένα χρόνο που έχει περάσει, θα κάνουμε μια ώρα απεργία πείνας. Θέλουμε να πάψουν να αρνούνται το Σέιφο και να αναγνωρίσουν τη Γενοκτονία που έκαναν στους Ασσυρίους».

*Σέιφο: Η σφαγή, η γενοκτονία στα ασσυριακά.

 

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Το ευρωπαϊκό αντιρατσιστικό κίνημα τιμά τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Εκδήλωση μνήμης στην Κωνσταντινούπολη διοργανώνει στις 24 Απριλίου το ευρωπαϊκό αντιρατσιστικό κίνημα EGAM μαζί με οργανώσεις Αρμενίων και Τούρκων με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Όπως αναφέρει το EGAM στο κείμενό του που είναι διαθέσιμο προς υπογραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση remember24april1915.eu, οι εκδηλώσεις μνήμης αφορούν όχι μόνο τους Τούρκους και τους Αρμενίους, αλλά όλη την ανθρωπότητα.

«Η Γενοκτονία είναι η πιο βίαιη πράξη στην οποία μπορεί να οδηγήσει ο ρατσισμός, και η άρνησή της αποτελεί μέρος αυτής της πράξης. Ο αγώνας κατά της άρνησης ισοδυναμεί με αγώνα κατά του ρατσισμού» προσθέτει το αντιρατσιστικό κίνημα, καλώντας όλους όσοι μοιράζονται τις ίδιες αξίες να ενωθούν μαζί τους και να τιμήσουν την θλιβερή επέτειο.

Εξάλλου, όπως προσθέτει το EGAM,
«εδώ και χρόνια όλο και περισσότερες
φωνές ακούγονται στην κοινωνία
πολιτών της Τουρκίας που ζητούν να
αναγνωριστεί η πραγματικότητα της
γενοκτονίας και να θεσπιστεί η μνήμη
του εγκλήματος αυτού στην ίδια την Τουρκία».

Την έκκληση για υποστήριξη της εκδήλωσης υπογράφουν μεταξύ άλλων ο πρώην ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, ο νομπελίστας Ντάριο Φο και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Καρίμ Λαχιντζί, ο τραγουδιστής Σαρλ Αζναβούρ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ και ο Λεβέντ Σενσεβέρ από την τουρκική οργάνωση «Durde!».

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι