Menu

Η σύγχρονη Τουρκία συνυπεύθυνη με Ταλαάτ, Ενβέρ, Κεμάλ για τις Γενοκτονίες

Απολογισμό των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των εορτασμών της 100ής επετείου από τη Γενοκτονία των Αρμενίων έκανε ο ελληνικής καταγωγής αντιπρόεδρος της Αρμενικής Εθνοσυνέλευσης Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ ενώπιον των συναδέλφων του.

Με δεδομένο ότι οι Αρμένιοι βουλευτές δεν θα μπορούσαν παρά να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την αναγνώριση της Γενοκτονίας σε όλο τον κόσμο αλλά και σε εκείνες που καταδικάζουν την πολιτική της άρνησής τους, ο Σαρμαζάνοφ υπογράμμισε ότι οι Αρμένιοι είναι οι λαμπαδηφόροι του κινήματος καταδίκης της προσχεδιασμένης τραγωδίας.

«Η Βουλή της Δημοκρατίας της Αρμενίας ψήφισε την ιστορική ανακοίνωση της 24ης Μαρτίου που καταδικάζει τη γενοκτονία Ελλήνων και Ασσυρίων.

Με αυτό επιβεβαιώθηκε ότι είμαστε οι λαμπαδηφόροι της καταδίκης της Γενοκτονίας όχι μόνο των Αρμενίων αλλά όλων των λαών» δήλωσε ο Αρμένιος βουλευτής σύμφωνα με το Armenpress.

Όπως είπε, η Εθνοσυνέλευση της Δημοκρατίας της Αρμενίας επιδίωξε να σχηματιστεί η διεθνής πλατφόρμα «Μέλη του Κοινοβουλίου κατά της Γενοκτονίας» με σκοπό να ασκηθούν πιέσεις για την καταδίκη των γενοκτονιών και της άρνησής τους, ισχυροποιώντας τα όπλα των μελών των κοινοβουλίων σε διάφορες χώρες. Παράλληλα έγιναν και θα συνεχίσουν να γίνονται εκθέσεις με θέμα τη Γενοκτονία των Αρμενίων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο ελληνικής καταγωγής πολιτικός υποστηρίζει ότι οι Αρχές της σημερινής Τουρκίας μοιράζονται το βάρος της Γενοκτονίας με τους Ταλαάτ, Ενβέρ και Κεμάλ. Εφόσον δηλαδή αρνούνται να αναγνωρίσουν τόσο τη Γενοκτονία των Αρμενίων όσο και των υπόλοιπων χριστιανικών πληθυσμών, αποδέχονται το βαρύ φορτίο.

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Οργή Τουρκίας για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Βραζιλία

Την ανάκληση του πρέσβη της χώρας στη Βραζιλία ανακοίνωσε χθες το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά την ψήφιση στη γερουσία της Λατινοαμερικανικής χώρας νομοσχεδίου που αναγνωρίζει τη σφαγή των Αρμενίων κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο στη Τουρκία ως γενοκτονία.

Το υπουργείο επίσης ανακάλεσε τον πρέσβη της Βραζιλίας στην Άγκυρα στις 3 Ιουνίου για το ίδιο θέμα, είπε σε ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

«Θεωρούμε την απόφαση της γερουσίας της Βραζιλίας η οποία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και παραβλέπει τον νόμο ως ανεύθυνη και την καταδικάζουμε», είπε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

 

 

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι