Menu

Το Ναγκόρνο-Καραμπάχ καταδικάζει τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας

Τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας καταδίκασε χθες ανήμερα της Ημέρας Μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων, με ανακοίνωσή του το Κοινοβούλιο του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, με δεδομένο ότι η γενοκτονία είναι το σοβαρότερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, και ότι η αναγνώριση και καταδίκη της θα εμποδίσει τη διάπραξη νέων εγκλημάτων, η «Εθνοσυνέλευση της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ καταδικάζει τη γενοκτονία που διαπράχθηκε σε βάρος των Ελλήνων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία».

Την ανακοίνωση, όπου υπογραμμίζεται και η εδώ και πολλούς αιώνες φιλία Ελλήνων και Αρμενίων, υπογράφουν τα κόμματα Motherland, Democracy, Dashnaktsutyun, Movement-88 και Renaissance του Κοινοβουλίου του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Σαρμαζάνοφ στην εκδήλωση μνήμης του ΥΕΘΑ για τη Γενοκτονία στην Αθήνα

Επί ελληνικού εδάφους βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της αρμενικής Βουλής Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ, προκειμένου να πάρει μέρος στην εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία Ελλήνων του Πόντου και Αρμενίων που συνδιοργανώνει το Σάββατο 21 Μαΐου, στις 20:30, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Την είδηση έδωσε ο ίδιος ο Σαρμαζάνοφ, ο οποίος έχει και ποντιακές ρίζες –από την Τραπεζούντα και την Αργυρούπολη– μιλώντας στην τελετή μνήμης που πραγματοποιήθηκε χθες στο μνημείο Τσιτσερνακαμπέρτ, στο Ερεβάν, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

«Σήμερα πρέπει να καταφέρουμε να ενώσουμε όλες τις προσπάθειες των ανθρώπων που έχουν πέσει θύματα γενοκτονίας» είπε ο αντιπρόεδρος της αρμενικής Βουλής. «Αρμένιοι και Έλληνες πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις των τεσσάρων κρατών τους –Αρμενία, Ναγκόρνο Καραμπάχ, Ελλάδα, Κύπρος– προκειμένου να καταφέρουν καταστροφικό χτύπημα στην πολιτική άρνησης της Τουρκίας», τόνισε.

«Σήμερα [την Πέμπτη] φεύγω για Αθήνα. Θα συναντήσω τον υπουργό Άμυνας, τον πρόεδρο της Βουλής, θα συμμετέχω στις εκδηλώσεις μνήμης και κάνω ομιλίες. Στόχος είναι να ενώσουμε τις προσπάθειές μας σε κοινοβουλευτικό και διεθνές επίπεδο, όχι μόνο κατά του παρελθόντος αλλά και της σημερινής γενοκτόνου πολιτικής που διαπράττεται από Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν» είπε ο Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ.

Οι Έλληνες έχουν ήδη δείξει ότι «είναι αδέρφια με τον αρμενικό λαό».

Τώρα πρέπει να ενωθούμε, είπε, «για να μην επιτρέψουμε να επαναληφθούν τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν πριν από έναν αιώνα. Και δεν θα τα αφήσουμε να συμβούν» πρόσθεσε.

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι