Menu

Βολές κατά του Πάπα Φραγκίσκου από την Άγκυρα για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Η γενοκτονία των Αρμενίων γεννά νέα ένταση στις σχέσεις της Τουρκίας με το Βατικανό. Σχολιάζοντας το ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στην Αρμενία και τη σαφή αναφορά του στην γενοκτονία των Αρμενίων του 1915, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουρετίν Τσανικλί, δήλωσε ότι «πρόκειται για ατυχείς δηλώσεις», οι οποίες δείχνουν ότι «ακόμη υφίστανται στοιχεία μιας νοοτροπίας σταυροφοριών».

Οι δηλώσεις του πάπα «δεν χαρακτηρίζονται από ουδετερότητα και δεν περιγράφουν την πραγματικότητα», πρόσθεσε ο Τσανικλί.

O επικεφαλής του γραφείου τύπου του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, απάντησε, τονίζοντας ότι « αν διαβάσει κανείς με προσοχή τις δηλώσεις του πάπα θα δει ότι δεν υπάρχει τίποτα που να σχετίζεται με πνεύμα σταυροφορίας».

Πρόσθεσε, δε, ότι «ο πάπας δεν κάνει σταυροφορίες, δεν προάγει πολέμους, αλλά προάγει την ειρήνη».

 

 

Πηγή: ert.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Δεν υπάρχει συνώνυμο της λέξης γενοκτονία

Γράφει ο Νικόλαος Λυγερός


Όσο και να προσπαθούν μερικοί να μας πείσουν ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τη λέξη γενοκτονία, εμείς θα επιμένουμε, διότι είμαστε, όλοι όσοι αγωνίζονται για τα δικαιώματα των αθώων, οι συνεχιστές του έργου του Lemkin που εφηύρε αυτήν την ορολογία για να χαρακτηρίσει το χειρότερο από τα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Πιο συγκεκριμένα, δεν υπάρχει συνώνυμο της λέξης γενοκτονία, διότι είναι η μόνη που αναγνωρίζεται από τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών του 1948. Έτσι κάθε προσπάθεια αλλαγής χρήσης αυτής της λέξης με κάποια που θεωρείται συνώνυμη είναι εξαρχής καταδικασμένη. Επίσης, επειδή ο Lemkin επινόησε αυτή τη λέξη κάνοντας χρήση των παραδειγμάτων των γενοκτονιών των Αρμενίων και των Ελλήνων, κάθε αναφορά στη λέξη γενοκτονία είναι κι ένας πόντος για τον Πόντο. Διότι οι Έλληνες του Πόντου υπήρχαν πριν από τη γενοκτονία, διότι είναι ένας αυτόχθων λαός, ένας λαός με πολιτισμό, ένας λαός που επέζησε. Κατά συνέπεια, μόνο η λέξη γενοκτονία μπορεί να μας καλύψει για τον αγώνα μας. Κι όπου θα πρέπει να την επαναλάβουμε, θα το κάνουμε όσο κι αν χρειαστεί, διότι είμαστε της Ανθρωπότητας και δεν ξεχνάμε. Όσο και να το θέλουν οι κοινωνίες της λήθης να εκφυλίσουν τα πράγματα, δεν πρέπει να κάνουμε πίσω και θα έχουμε τη λέξη γενοκτονία στη γλώσσα μας, διότι έχουμε την έννοια της Ανθρωπότητας στο μυαλό μας. Κι επειδή είμαστε του Ελληνισμού, το δώρο του Χρόνου στην Ανθρωπότητα, δεν θα γονατίσουμε. Αν, λοιπόν, είσαι της βαρβαρότητας που διέπραξε τη γενοκτονία, θα μας βρεις μπροστά σου, όπου και να θέλεις να πας.

Διαβάστε περισσότερα...

Ακόμα πιο κοντά σε Μχιταριάν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μια... ανάσα από τη μεταγραφή του Χένριχ Μχιταριάν βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα 38 εκατ. ευρώ φέρεται να έχουν γίνει αποδεκτά από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ στην οποία ανήκει ο Αρμένιος.

Το συμβόλαιο του Χένριχ Μχιταριάν στη Μπορούσια Ντόρτμουντ εκπνέει το επόμενο καλοκαίρι αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει να κλείσει από τώρα τον 27χρονο Αρμένιο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Βεστφαλοί φέρονται να έχουν αποδεχτεί τα 38 εκατ. ευρώ που δίνουν οι "κόκκινοι διάβολοι" για τον ποδοσφαιριστή.

Μάλιστα ο Γερμανός δημοσιογράφος, Raphael Honigstein, που έχει αποδειχθεί έγκυρος στα θέματα των γερμανικών ομάδων, έγραψε στο twitter του πως το deal έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Ο Μχιταριάν πήγε στη Νόρτμουντ από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ το 2013 και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε σημείωσε 23 γκολ (είχε και 32 ασίστ).

 
 
 
Πηγή: sport24.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι