Menu

Ψήφισμα στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Λίγες ημέρες προτού συμπληρωθούν τα 104 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, δύο μέλη του Κογκρέσου, ο Ελληνοαμερικανός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Γκας Μπιλιράκης και ο Άνταμ Σκιφ του Δημοκρατικών, κατέθεσαν ένα ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων προτείνοντας να ενταχθεί στην επίσημη αμερικανική ατζέντα. Το κείμενο, που υπογράφεται από 76 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων (67 Δημοκρατικούς και 9 Ρεπουμπλικάνους), ζητά από την αμερικανική κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναγνώριση.

Ταυτοχρόνως υπάρχει ρητή αναφορά στην απόρριψη των αρνητών και στη σημασία που έχει η ενημέρωση για τα όσα συνέβησαν στις αρχές του 20ού αιώνα.

Στο ψήφισμα H.Res.296 που κατατέθηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων αναφέρεται σαφώς η λέξη «αναγνώριση». Σε παλαιότερο ψήφισμα που κατατέθηκε τον Μάρτιο του 2017 για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, των Ασσυρίων, των Ασσυροχαλδαίων, των Ελλήνων και των Ποντίων ζητούμενο ήταν η «καταδίκη και η υπενθύμιση» – το ψήφισμα αυτό βρίσκεται ακόμα σε νομοπαρασκευαστικό στάδιο.

«Για τη γενοκτονία δεν πρέπει να υπάρχει άρνηση, πρέπει να αναγνωρίζεται γι’ αυτό που ακριβώς είναι, μια μάστιγα για την ανθρωπότητα. Η επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων θα ανοίξει ένα θαρραλέο νέο κεφάλαιο στην αμερικανική εξωτερική πολιτική. Με την τολμηρή ηγεσία της παρούσας Διοίκησης, ήρθε η ώρα για τις ΗΠΑ να λάβουν θέση απέναντι στην άρνηση της Γενοκτονίας από την Τουρκία», σημείωσε ο Γκας Μπιλιράκης.

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι