Menu

Κολοράντο: Θα αποφοιτούν από το Λύκειο μόνο εάν γνωρίζουν για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Ομόφωνα ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων του Κολοράντο το Νόμο 1336 – Ολοκαύτωμα και Σπουδές Γενοκτονίας στα Δημόσια Σχολεία, που θέτει ως προϋπόθεση για να αποφοιτήσει κανείς από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να έχει διδαχθεί για το Ολοκαύτωμα και τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Την είδηση μετέδωσε η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Κολοράντο (ANCA) εκφράζοντας τις ευχαριστίες της στους βουλευτές και τους γερουσιαστές που υποστήριξαν το νόμο, διασφαλίζοντας πως από την αρχή η κοινότητα των Αρμενίων θα συμπεριλαμβανόταν στη διαδικασία.

Για να υλοποιηθεί αυτή η εκπαιδευτική επιτυχία που μετατρέπεται και σε πολιτική η ANCA συνεργάστηκε με το Συνασπισμό κατά της Γενοκτονίας σε Παγκόσμιο επίπεδο και την Jewish Colorado.

Σπουδαίο ρόλο έχουν παίξει και οι οργανώσεις Αρμενική Εθνική Επιτροπή – Δυτική Επικράτεια, Αρμένιοι του Κολοράντο και ADL – Anti-Defamation League «που διασφάλισαν ότι η Πολιτεία του Κολοράντο έχει τα κονδύλια για να εφαρμόσει το νόμο».

Τα επόμενα βήματα είναι α) 3η ανάγνωση (οριστική και επίσημη ψηφοφορία) στη Βουλή, τις Επιτροπές της Γερουσίας β) 2η και 3η ανάγνωση στη Γερουσία, γ) υπογραφή κυβερνήτη.

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι