Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιαλαντσί ντολμά («ψευτοντολμάς»)

Την συνταγή μας έδωσε η Σακέ Ατσεριάν

Υλικά:

¼ του κιλού αμπελόφυλλα, ¾ κούπας λάδι

2 κούπες κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 κούπα ρύζι,

½ ματσάκι μαϊντανό, ½ ματσάκι άνηθο,

1 κουταλιά σούπας δυόσμο, 1 κουταλιά γλυκού κανέλα,

1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη, χυμός 2 λεμονιών

 

Εκτέλεση:

Ζεματίζουμε τα αμπελόφυλλα, αφήνοντάς τα λίγα-λίγα για 2΄-3΄σε νερό που βράζει. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το ρύζι , το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, την κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς. Την ώρα που βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βάζουμε λίγο λεμόνι. Τυλίγουμε τα ντολμαδάκια, στρώνουμε μερικά αμπελόφυλλα στον πάτο μιας κατσαρόλας και αραδιάζουμε τα ντολμαδάκια το ένα πλάι στο άλλο σε σειρές. Προσθέτουμε δύο κούπες νερό και σιγοβράζουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά, μέχρι τα ντολμαδάκια πιουν όλο το νερό και μείνουν σχεδόν με το λάδι τους. Τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού τον προσθέτουμε, όταν είναι σχεδόν ψημένα τα ντολμαδάκια.

 

 

Πηγή: armenika.gr

Armenian Portal ©