Menu

Η έκκληση ενός πατέρα για τον 10χρονο γιό του

Χρειάζεται επειγόντως 20.000 ευρώ, τα οποία ο ίδιος δε διαθέτει και δε διστάζει να απευθυνθεί στα φιλάνθρωπα αισθήματα του κάθε πολίτη, που έχει τη διάθεση και κυρίως τη δυνατότητα να βοηθήσει, αφού τα χρήματα αυτά θα δοθούν για τη σωτηρία του γιου του. Ο Αλέξανδρος Αφρικιάν, πατέρας δύο παιδιών, απευθύνει δημόσια έκκληση βοήθειας για τον 10χρονο γιο του που περιμένει να υποβληθεί σε εγχείριση μεταμόσχευσης νεφρών.

«Ο γιος μου αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα νεφρά του. Έχουν βγει εκτός λειτουργίας και τα δύο νεφρά του κατά 78%», δήλωσε ο πατέρας του μικρού Γκεβόργκ. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση των γιατρών ο μικρός Γκεβόργκ, αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα νεφρά του πριν από την γέννησή του. Ωστόσο, δεν είχε αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα και δεν υπήρξε κάποια διάγνωση στο παρελθόν. Εδώ και δυόμιση μήνες όμως ο Γκεβόργκ και η οικογένειά του τραβούν τον δικό τους Γολγοθά.

«Ο γιος μου αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα νεφρά του. Έχουν βγει εκτός λειτουργίας και τα δύο νεφρά του κατά 78%», δήλωσε ο πατέρας του παιδιού. Τώρα πια και τα δύο νεφρά χρήζουν άμεσης μεταμόσχευσης. Ο Γκεβόργκ παρακολουθείται από γιατρούς, ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή στην Αρμενία, όπου και διαμένει, ενώ υποβάλλεται και σε τακτικές αιμοκαθάρσεις. Η μετάβαση της οικογένειας από τη Ροδόπη, όπου διέμενε, στην Αρμενία κρίθηκε αναγκαία πριν 10 χρόνια, λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων του πατέρα.

Η οικογένεια βρίσκεται σε αναζήτηση δοτών στη Γερμανία, στο Βέλγιο και στη Σουηδία, χώρες με τις οποίες συνεργάζεται η Αρμενία στο θέμα των μεταμοσχεύσεων. Η ίδια η Αρμενία δεν προβαίνει σε μεταμοσχεύσεις γι’ αυτό και το παιδί θα πρέπει να μεταφερθεί σε κάποια από τις παραπάνω χώρες. Από ελληνικής πλευρά έγιναν προσπάθειες εκ μέρους της κυβέρνησης, ώστε ο μικρός ασθενής να μεταφερθεί στη χώρα μας, προκειμένου να είναι υπό την παρακολούθηση Ελλήνων γιατρών, μιας και ο πατέρας του είναι Ελληνοαρμένιος. Ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατό, μιας και επειδή ο πατέρας του Γκεβόργκ είναι στρατιωτικός στην Αρμενία, το παιδί θα έπρεπε να διακομιστεί σε στρατιωτική κλινική. Σύμφωνα με τις εκεί αρχές όμως, επειδή ο πατέρας είναι στρατιωτικός θα θεωρούνταν προδοσία η μεταφορά του ασθενούς σε νοσοκομείο της Ελλάδας, εφόσον δεν έχει βρεθεί δότης. Για να γίνει η μεταφορά, θα έπρεπε είτε να παραιτηθεί ο πατέρας από τη θέση του στον στρατό είτε το παιδί να μείνει εκεί. Οι γονείς αποφάσισαν το παιδί να μείνει στην Αρμενία και να ακούσουν τις συμβουλές των γιατρών μέχρι να βρεθούν μοσχεύματα.

Η οικογένεια Αφρικιάν, που έφυγε από την Κομοτηνή πριν από δέκα χρόνια, ζει πλέον μόνιμα στην Αρμενία, επειδή ο σύζυγος είναι αξιωματικός του αρμενικού στρατού, αλλά όλος ο κύκλος γνωριμιών της παραμένει στη Ροδόπη. Έχει δύο παιδιά: τον 10χρονο Γκεβόργκ και την 5χρονη Ηρίνα. «Είμαστε δημότες Κομοτηνής, απλώς έχουμε αποκτήσει και την αρμενική υπηκοότητα στην Αρμενία, εφόσον είμαι και Αρμένιος», δήλωσε ο Αλέξανδρος Αφρικιάν. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το παιδί πρέπει να διακομισθεί το συντομότερο δυνατόν σε νοσοκομείο του εξωτερικού για μεταμόσχευση και των δύο νεφρών, κάτι που φυσικά προμηνύει τεράστια έξοδα για μια οικογένεια. Οι γιατροί εκεί έχουν αναφέρει χαρακτηριστικά το ποσό των 18-20 χιλιάδων ευρώ, το οποίο δεν είναι όμως βέβαιο, καθώς τα ποσά κυμαίνονται ανάλογα με την περίπτωση. «Εγώ αναγκάστηκα να έρθω εδώ, να χτυπήσω πόρτες, να δούμε πού θα βρούμε αυτά τα λεφτά». Τα μεταμοσχεύματα μπορεί να είναι δωρεάν, αλλά τα έξοδα μεταφοράς, φροντίδας και φαρμάκων δεν παύουν να επιβαρύνουν την οικογένεια. «Μέχρι τώρα έχουμε ξοδέψει του κόσμου τα λεφτά», καταλήγει ο πατέρας.

Έχει συγκεντρωθεί ήδη το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ από των οικισμό των Σαπών και από την αρμενική εκκλησία. Όλα τα στοιχεία της οικογένειας και του παιδιού είναι στη διάθεση της εφημερίδας.

Παραθέτουμε τον αριθμό λογαριασμού και το κινητό του πατέρα του μικρού Γκεβρόγκ για όποιον θέλει να βοηθήσει.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Αρ. λογ.: 378/706325-38

Τηλέφωνο Αλέξανδρου Αφρικιάν: 6907336943

 

Δήμητρα Συμεωνίδου

 

 

Πηγή: xronos.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι

Newsletter