Menu

Μαντί ταψιού

Τη συνταγή μάς έδωσε η Κναρίκ Ερτσενιάν

Δόση για περίπου δύο ταψιά

Υλικά για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι Νο.1

1 κουταλάκι αλάτι, 1 αυγό

Μια χουφτίτσα ψιλό

σιμιγδάλι, νερό

 

Υλικά για τη γέμιση

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

Τρία κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα

1 κουταλάκι γεμάτο μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι

1 κουταλάκι αλάτι

 

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνουμε. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτι και την αφήνουμε περίπου μία ώρα για να ξεκουραστεί. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε. Παίρνουμε το ένα κομμάτι ζύμης και ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο. Αφού ανοίξουμε το φύλλο το κόβουμε σε λωρίδες οριζόντια και κάθετα ώστε να σχηματιστούν μικρά τετραγωνάκια περίπου 3Χ3 εκατοστά. Παίρνουμε λίγη γέμιση (σε μέγεθος ενός φουντουκιού) και τη βάζουμε μέσα σε ένα τετραγωνάκι ζύμης. Αφού γεμίσουμε αρκετά τετραγωνάκια τα διπλώνουμε στα δύο πιάνοντας τις δυο αντικριστές πλευρές και ενώνοντάς τες στις δυο άκρες αφήνοντας κενό στο πάνω μέρος της ζύμης, σχηματίζοντας ένα βαρκάκι.

Λαδώνουμε ένα ταψί με καλαμποκέλαιο και τοποθετούμε τα «βαρκάκια» το ένα δίπλα στο άλλο. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με όλη τη ζύμη και τη γέμιση. Για να ψήσουμε το μαντί βάζουμε μινερβίνη σε μερικά σημεία του ταψιού και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια βάζουμε κρεατόζουμο ή κοτόζουμο στο ταψί μέχρι να σκεπαστεί όλο το μαντί και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πιει όλο το ζουμί, οπότε είναι έτοιμο. Αν δεν καταναλώσουμε όλη την ποσότητα του φαγητού, μπορούμε πριν βάλουμε το ζουμί να το βγάλουμε από το φούρνο, να το χωρίσουμε σε μερίδες και να το καταψύξουμε.

 

Σερβίρισμα

Λιώνουμε 2-3 σκελίδες σκόρδο και το ανακατεύουμε σε στραγγιστό γιαούρτι. Ζεσταίνουμε στο μπρίκι δυο κουταλιές της σούπας βούτυρο και ένα κουταλάκι κόκκινο πιπέρι. Σερβίρουμε το μαντί με το γιαούρτι και ρίχνουμε από πάνω το ζεσταμένο βούτυρο. Στην περίπτωση που έχουμε καταψύξει τα μαντί όταν θέλουμε να τα ψήσουμε βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με ένα κύβο βοδινού και αφού βράσει τα ρίχνουμε μέσα. Είναι έτοιμα περίπου σε 15 λεπτά ή αφού ανέβουν στην επιφάνεια του νερού. Σερβίρονται με τον ίδιο τρόπο.

 

 

Πηγή: armenika.gr

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σαρί Μπουρμά Τσικεφτέ »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι