Menu

Μιτσινκί κιοφτέ (Σαρακοστιανοί κεφτέδες)

Τη συνταγή μάς έδωσε η Σερπουή Καζεζιάν

Υλικά

Για τη γέμιση

½ κιλό βρασμένα ρεβίθια

(κρατάμε και το ζωμό τους)

1 κιλό κρεμμύδια

1 κιλό ταχίνι

½ κιλό ψιλοκομμένα καρύδια

1 κούπα σταφίδες

Μαύρο πιπέρι, κόκκινο πιπέρι, αλάτι

 

Για το περίβλημα

6 κούπες πλιγούρι

3 κούπες σιμιγδάλι

1 κούπα αλεύρι

Λίγο αλάτι, κόκκινο πιπέρι και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Η γέμιση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τ' αφήνουμε να μαραθούν. Μετά τα στύβουμε καλά με τα χέρια. Σουρώνουμε τα βρασμένα ρεβίθια και τα λιώνουμε με τα χέρια. Βάζουμε τα ρεβίθια πάνω στις ροδέλες των κρεμμυδιών, προσθέτουμε τα καρύδια, τις σταφίδες και τα καρυκεύματα και τα ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε και πάλι καλά. Δοκιμάζουμε το μίγμα και συμπληρώνουμε τα καρυκεύματα, αν χρειάζεται.

 

Το περίβλημα

Μουσκεύουμε για μισή ώρα περίπου σε χλιαρό νερό (ή ακόμη καλύτερα στο ζωμό από τα  ρεβίθια) το πλιγούρι, το σιμιγδάλι και το αλεύρι. Μετά προσθέτουμε και τα καρυκεύματα και  ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να μπορούμε να το ανοίξουμε. Με βρεγμένα χέρια ανοίγουμε ένα μικρό κομμάτι από το μίγμα για το περίβλημα στην παλάμη μας στρογγυλό και κοίλο. Βάζουμε μέσα τη γέμιση και πάντα με  βρεγμένα χέρια κλείνουμε το μπαλάκι, όπως κάνουμε με τα ιτσλί κεφτέ. Τέλος, βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι και χυμό λεμονιού και, όταν πάρει μια βράση, ρίχνουμε μέσα τους κεφτέδες και τους βράζουμε.

 

 

Πηγή: armenika.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι