Menu

Σεμσέκ (τηγανιτή πίτα με κιμά)

Την συνταγή μας έδωσε η Αραξή Μπαμπογλιάν

Υλικά γέμισης

½ κιλό άπαχος κιμάς, περασμένος δύο φορές, 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 κουταλιές σούπας αλεύρι, αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι, μπαχάρι.

Τα υλικά τα βάζουμε σε ένα μπωλ και τα ζυμώνουμε, βρέχοντας με νερό τα χέρια μας συχνά, έως ότου το μίγμα μας αποκτήσει μια μέτρια σκληρότητα. Το αφήνουμε και ετοιμάζουμε τη ζύμη.

 

Υλικά ζύμης

½ κιλό αλεύρι, 1 κουταλιά γλυκού μαγιά σε σκόνη, 3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο, 1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη.

Τα ζυμώνουμε με λίγο χλιαρό νερό έτσι ώστε η ζύμη μας να γίνει μέτρια (όχι αραιή). Έπειτα κόβουμε τη ζύμη σε μικρούς σβώλους στο μέγεθος ενός καρυδιού και τους σκεπάζουμε με ένα υγρό πανί για να μην στεγνώσουν.

 

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα σβώλο ζύμης και με τον πλάστη τον ανοίγουμε στο μέγεθος του πιάτου του καφέ. Βρέχοντας τα χέρια μας, παίρνουμε λίγη γέμιση (όσο ένα καρύδι) και με τα ακροδάχτυλά μας το απλώνουμε πάνω στη ζύμη, αφήνοντας περιμετρικά περίπου ένα εκατοστό χωρίς γέμιση, και τη ζύμη που περισσεύει την γυρίζουμε προς τα μέσα. Αφού ετοιμάσουμε τις πίτες μας, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι. Τοποθετούμε αρχικά την πίτα με τη μεριά του κιμά στο τηγάνι και αφού ροδίσει την γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Τα σεμσέκ είναι έτοιμα.

 

Πηγή: armenika.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι