Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσικεφτέ

Τη συνταγή μάς έδωσε η Ναζίκ Μπαρσαμιάν

Υλικά

1 φλιτζάνι τσαγιού ψαχνό

μοσχαρίσιο κρέας

1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλό πλιγούρι

1 μικρό κρεμμύδι ξερό

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό

Αλάτι και κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Αλέθουμε το κρέας στο μπλέντερ μέχρι να γίνει μία μάζα (σαν μαστίχα). Στη συνέχεια βρέχουμε με λίγο νερό το πλιγούρι, για ένα τέταρτο περίπου. Μετά προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε για πέντε λεπτά το πλιγούρι και μόλις μαλακώσει βάζουμε μαζί το αλεσμένο κρέας και το κρεμμύδι, το οποίο έχουμε ψιλοκόψει. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν μία λεία μάζα και, όταν είναι έτοιμο, χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά κομματάκια (σαν μπουκίτσες ή κυβάκια). Τα στρώνουμε μέσα στην πιατέλα κι από πάνω τα πασπαλίζουμε με το μαϊντανό που έχουμε ψιλοκόψει.

 

Υλικά για τη σαλάτα

3 ντομάτες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι και κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το μαϊντανό. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε αλάτι και κόκκινο πιπέρι Δεν βάζουμε καθόλου λάδι στη σαλάτα. Παίρνουμε μια μπουκίτσα κρέας και τη συνοδεύουμε με τη σαλάτα μας.

 

 

Πηγή: armenika.gr

 

Armenian Portal ©