Menu

Βοσπέ κιοφτέ (Κεφτέδες με φακές)

 

Την συνταγή μας έδωσε η Ισκουή Τζαμουζιάν

Υλικά για τους κεφτέδες

2 κούπες κόκκινες αποφλοιωμένες φακές, 4,5 κούπες νερό

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1,5 κούπα ψιλό πλιγούρι

1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, ¾ της κούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας κύμινο (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Βάζουμε στην κατσαρόλα τις φακές με το νερό και το αλάτι και τις βράζουμε σε μ τρια φωτιά, μέχρι να λιώσουν. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το πλιγούρι, ανακατεύουμε το μείγμα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτά περίπου.

Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι. Προσθέτουμε αλάτι και κόκκινο πιπέρι. Βάζουμε το τσιγαρισμένο κρεμμύδι στην κατσαρόλα με τις φακές και το πλιγούρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.

Βρέχουμε τα χέρια μας και πλάθουμε κεφτεδάκια. Τα βάζουμε σε μια πιατέλα και συνοδεύουμε  το φαγητό με σαλάτα πιάζ: ντομάτα ψιλοκομμένη σε κύβους, μαϊντανό και κρεμμύδι ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε από πάνω κόκκινο πιπέρι και κύμινο προαιρετικά. Σερβίρουμε το φαγητό με τουρσί.

 

Πηγή:  armenika.gr

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λεχματζούν Γεμιστά με πλιγούρι »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι