Menu

Άθλιο τουρκικό παζάρι με την Γενοκτονία των Αρμενίων και την αγορά αντιπυραυλικών συστημάτων!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet η Τουρκία θα επιλέξει ποιος θα ειναι ο προμηθευτής  για το σύστημα αντιπυραυλικής της άμυνας ανάλογα με το πώς θα αντιδράσουν οι χώρες στην επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων!

Η Τουρκία δε θα επιλέξει τον “νικητή” της αμφισβητούμενης σύμβασης πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πρώτου μεγάλου βεληνεκούς αντι-πυραυλικού συστήματος πριν από τις 24 Απριλίου, την επέτειο των 100 χρόνων απο τις δολοφονίες των Οθωμανών Αρμενίων, όπως αναφέρουν ανώτατοι αξιωματούχοι στην εφημερίδα Hurriyet.

"Έχουμε συμφωνήσει με τους ηγέτες της κυβέρνησης να μην βιαστούμε να πάρουμε κάποια απόφαση σύντομα”, δήλωσε ένας απο τους κατασκευαστές. ,”Μια απόφαση πριν τις 24 Απριλίου αποκλείεται”.

Ένας ανώτερος διπλωμάτης επιβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θέλει πρώτα να δει τις θέσεις των ΗΠΑ και της Γαλλίας σχετικά με τους “ισχυρισμούς για γενοκτονία” πριν από την ανάθεση μιας σημαντικής σύμβασης "σε υποψήφιο ενδεχομένως από μια από αυτές τις χώρες."
“Πώς οι χώρες αυτές θα τηρήσουν την εκατονταετηρίδα των γεγονότων [του 1915-1920] θα είναι σημαντικό για την τελική μας απόφαση”, είπε.

Μετα την αποφαση της Άγκυρας τον Σεπτέμβρη να επιλέξει μια κινεζική εταιρεία τον για την κατασκευή του αμυντικού μηχανισμου δέχθηκε μεγάλη πίεση από τους δυτικούς συμμάχους της και το καλοκαίρι ξεκίνησε και παράλληλες διαπραγματεύσεις με μια ευρωπαϊκή εταιρία υποψήφια στο διαγωνισμό πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαπραγματεύσεις για τη σύμβαση με την κινεζική κατασκευαστική εταιρία,China Precision Machinery Import Export Corp (CPMIEC), βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη, ωστόσο ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι συνομιλίες έχουν ξεκινήσει με τη Eurosam, την Ευρωπαική εταιρία που ειναι υποψήφια στο πρόγραμμα.

Μετά από αξιολόγηση από κορυφαία τουρκικη εταιρεία αμυντικών προμηθειών, η Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας επέλεξε την CPMIEC ως την καλύτερη με τη Eurosam σε δευτερη θέση. Μια σύμπραξη των Αμερικανικών Raytheon και Lockheed Martin ήταν τρίτη στον διαγωνισμό. Η λύση της Κινεζικης CPMIEC ειναι στην τιμή των $ 3.440.000.000.

Μια πηγή της αμυντικής βιομηχανίας είπε ότι αναμένεται σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ Γαλλίας και ΗΠΑ διεκδικητές κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015. "Και οι δύο ανταγωνιστές σίγουρα γνωρίζουν οτι παίζει μεγάλο ρόλο στην επιτυχία τους το πώς οι κυβερνήσεις τους θα αντιμετωπίσουν την εκατονταετηρίδα”, δήλωσε ο διπλωμάτης.

 



Πηγή - Hurriyet
Απόδοση/Επιμέλεια - OnAlert

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι