Menu

Η Αρμενική Βιβλιοθήκη και το μουσείο της Αμερικής

Η Αρμενική Βιβλιοθήκη και το μουσείο της Αμερικής, ή ALMA, τοποθετημένος μέσα στο Watertown, Μασαχουσέτη, έχει την πιό εκτενή συλλογή στα Αρμενικά χειροποίητα αντικείμενα μέσα στη Βόρεια Αμερική και τιμολογείται ως θέση «όπου ο αρμενικός πολιτισμός έρχεται ζωντανός».

Ιστορία

Το 1971, ανησυχημένος από την αυξανόμενες απώλεια και την καταστροφή των αρμενικών βιβλίων και των χειροποίητων αντικειμένων έφερε σε αυτήν την χώρα από τους μετανάστες από Αρμενία, μια ομάδα ταλαντούχου Μεγαλύτερη Βοστώνη Αρμενικός-Αμερικανοί ενωμένος μαζί στη μορφή ALMA για να συλλέξει και να συντηρήσει αυτά τα βιβλία και χειροποίητα αντικείμενα. Από τις ταπεινές αρχές σε δύο δωμάτια που νοικιάζονται το 1972 σε ένα σπίτι κοινοτήτων εκκλησιών μέσα στο Belmont, Η ALMA αυξήθηκε και επεκτάθηκε στο υπόγειο 4.000 τετραγωνικός-ποδιών μιας Watertown εκκλησίας και άνοιξε στο κοινό το 1985.

Το 1988, η ALMA ήταν σε θέση να αγοράσει και να αναδιαμορφώσει το προηγούμενο κτήριο τράπεζας Coolidge και εμπιστοσύνης στην κύρια οδό 65 Watertown. Μετά να ανοιχτεί στο κοινό ως αρμενική βιβλιοθήκη και μουσείο της Αμερικής, το κτήριο αφιερώθηκε στη μνήμη Stephen P. Mugar και Marian Γ. Mugar, η σύζυγός του.

 

Περιγραφή οικοδόμησης

Το παρόν σπίτι της ALMA είναι ένα κτήριο τέσσερις-ιστορίας συν το υπόγειο που περιέχει περίπου 30.000 τετραγωνικά πόδια. Η ALMA καταλαμβάνει όλο το υπόγειο, τα πρώτα και δεύτερα πατώματα, το μεγαλύτερο μέρος του τρίτου πατώματος και έχει τη βιβλιοθήκη της στο τέταρτο πάτωμα. Το κτήριο στεγάζει επίσης Ηνωμένα γραφεία Πρόγραμμα δέντρων της Αρμενίας, καθώς επίσης και η ένωση των αρμενικών διεθνών γυναικών («AIWA») και αρμενικά φωτογραφικά αρχεία προγράμματος SAVE.

 

Εγκαταστάσεις μουσείων

Η αίθουσα Bedoukian είναι κύρια στοά εκθεμάτων της ALMA. Υπάρχουν διάφορες μικρότερες δευτερεύουσες στοές καθώς επίσης και η σύγχρονη στοά τέχνης και στοά τέχνης terjenian-Thomas στο 3ο πάτωμα. Άλλες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν την ερευνητική βιβλιοθήκη, το στούντιο, τα γραφεία, τις αίθουσες συνεδριάσεων, τις τάξεις, μια αίθουσα συνεδριάσεων 220 εδρών και ένα κατάστημα δώρων.

 

Συλλογές μουσείων

Το αρμενικό μουσείο της Αμερικής (υποδιαίρεση της ALMA) κρατά μια από τη μεγαλύτερη και πιό διαφορετική εκμετάλλευση των αρμενικών πολιτιστικών χειροποίητων αντικειμένων έξω από την Αρμενία. Το μουσείο διατηρεί ένα ενεργό πρόγραμμα των μεταβαλλόμενων εκθεμάτων για το κοινό για να παρέχει τη νέα εμπειρία για τους επιστρέφοντας επισκέπτες και για να επιδείξει το ευρύ φάσμα των υλικών στη συλλογή. Το μουσείο υπολογίζει κατά μέσο όρο 14 διαφορετικά εκθέματα ετησίως.

Σαν αποθήκη για τα οικογενειακά κειμήλια, οι συλλογές αντιπροσωπεύουν τώρα έναν σημαντικό πόρο για τις αρμενικές μελέτες και για τη συντήρηση και την απεικόνιση της αρμενικής κληρονομιάς. Η ALMA είναι το μόνο ανεξάρτητο αρμενικό μουσείο στη Διασπορά που χρηματοδοτείται απλώς μέσω των συνεισφορών των μεμονωμένων υποστηρικτών. Μια ενεργός επιτροπή των επιτρόπων και η εθελοντική βάση αυξάνουν το προσωπικό τεσσάρων μελών του μουσείου.

Οι συλλογές περιέχουν πάνω από 20.000 χειροποίητα αντικείμενα, που περιλαμβάνουν:

 • Αμέτρητα χειροποίητα αντικείμενα συμπεριλαμβανομένου προϊστορικού, Urartian, των θρησκευτικών, κεραμικών, μεσαιωνικών φωτισμών και των διάφορων άλλων αντικειμένων
 • Πάνω από 5.000 αρχαία και μεσαιωνικά αρμενικά νομίσματα
 • Πάνω από 3.000 κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα: Η ALMA έχει μια από τις μεγαλύτερες αρμενικές υφαντικές συλλογές έξω από την Αρμενία. Ο εκπαιδευμένος υφαντικός έφορος αρχαιοτήτων, Susan Lind Sinanian, έχει ενεργήσει ως υφαντικός σύμβουλος στα διάφορα όργανα. Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα στεγάζονται στο κλίμα-ελεγχόμενο διάστημα στο υπόγειο του κτηρίου. Εκεί φωτογραφίζονται επίσης, τεκμηριώνονται και καταχωρούνται.
 • 930 σπάνια βιβλία και
 • 170 αρμενικές κουβέρτες πολλές από τις οποίες είναι εγγραμμένες στα αρμένικα. Η συλλογή περιλαμβάνει Αρθούρος T. Γρηγοριανός συλλογή των αρμενικών εγγραμμένων κουβερτών που έδωσε το 1992.

 

Βιβλιοθήκη

Η αρμενική βιβλιοθήκη της Αμερικής (υποδιαίρεση της ALMA) είναι κατ' οίκον στη βιβλιοθήκη Mersop Boyajian. Η βιβλιοθήκη περιέχει πάνω από 26.000 καταχωρημένους τίτλους σε ένα ευρύ φάσμα των αρμενικών υπηκόων. Ο πιό πρόωρος είναι το Ευαγγέλιο Garabed της AD1207. Η βιβλιοθήκη έχει μιας από τις μεγαλύτερες συλλογές των σημαντικών βιβλίων στις ασιατικές κουβέρτες, και μια πολύ ουσιαστική συλλογή, που συνεχίζει να επεκτείνεται, Αρμενική γενοκτονία. Κρατά επίσης έναν σημαντικό αριθμό περιοδικών.

Η βιβλιοθήκη είναι κατ' οίκον στη Herbert Offen Oriental Carpet Research βιβλιοθήκη συλλογή, μια από τις πιό εκτενείς συλλογές της βιβλιογραφίας στους ασιατικούς τάπητες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το οικογενειακό Offen γενναιόδωρο δώρο περιλαμβάνει και τα βιβλία στο Herbert Offen Collection, καθώς επίσης και χρηματοδότηση των αποκτήσεων νέου, δημόσιευσε πρόσφατα και antiquarian εργασίες σχετικές με τη λογοτεχνία των κουβερτών και των ταπήτων.

Η συλλογή Herbert Offen πάνω από 2.500 όγκων επεκτείνεται πέρα από τη στενή εστίαση στους τύπους και την ανάπτυξη των ασιατικών κουβερτών, και καλύπτει τα ευρύτερα ζητήματα συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών επιπτώσεων της συλλογής κουβερτών, του συμβολισμού και της θεωρίας, της προσοχής και της αισθητικής, του εμπορικών μάρκετινγκ και της επιχείρησης των κουβερτών, των οικονομικών και εσωτερικών δομών σε ιστορικής και σύγχρονης χρήση παραγωγής ταπήτων, των κουβερτών, και άλλες υφαντικές παραδόσεις στενά συνδεδεμένες στις κουβέρτες.

 

Προφορική συλλογή ιστορίας

Στις αρχές του 1970 η ALMA άρχισε ένα εκτενές πρόγραμμα τους επιζόντες της αρμενικής γενοκτονίας, όλοι ή οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν πεθάνει τώρα. Αυτές οι ταινίες μεταλλάσσονται και δε διαδίδονται. Η συλλογή της ALMA αποτελείται από πάνω από 1.400 ώρες των καταγραμμένων προφορικών ιστοριών και είναι μια εύφορη πηγή για την έρευνα από τους μελετητές.

 

Επίσκεψη

 • Ώρες μουσείων
  • Πέμπτη βράδια ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 6:00 - 9:00
  • Παρασκευή και η Κυριακή απογεύματα 1:005: 00 ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
  • Σάββατο, 10: 00 είμαι-2: 00 ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
 • Τα διοικητικά γραφεία είναι ανοικτή Δευτέρα Παρασκευή, 9: 00 AM - ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ 6:00.
 • Αποδοχή
  • Μη μέλη: $5/person
  • Σπουδαστές: $2/person
  • Μέλη και παιδιά κάτω από 12: Ελεύθερος.
 • Ώρες βιβλιοθήκης
  • Η βιβλιοθήκη είναι ανοικτή τις Παρασκευές 10am1pm. Διαφορετικά, οι ερευνητές ή οι σπουδαστές μπορούν να καλέσουν μπροστά στις συνόδους έρευνας/μελέτης προγράμματος.

 

ALMA στις ειδήσεις

Το 2008 η ALMA φιλοξένησε δύο σημαντικά συνεργάσιμα γεγονότα στον εορτασμό της αρμενικής γενοκτονίας, και για να βελτιώσει την πληροφόρηση όλων των γενοκτονιών του 20ού αιώνα και της τρέχουσας γενοκτονίας σε Darfur. Ο ακόλουθος είναι δύο συνδέσεις με τα άρθρα στη σφαίρα της Βοστώνης.

Κοινό έκθεμα γενοκτονία-ολοκαυτώματος «Τραγικός δεσμός» από τη Erica Noonan, σφαίρα 01.13.2008 της Βοστώνης

Γενοκτονία που δεσμεύεται, γενοκτονία που αμφισβητείται, γενοκτονία επαναλαμβανόμενη Το «Watertown κέντρο βοηθά τους επιζόντες να πουν τις ιστορίες τους στην ακολουθία των γενεών» από τη Erica Noonan, σφαίρα της 04.20.2008 της Βοστώνης


Πολιτιστικά προγράμματα

  • Νύχτες τζαζ στη ALMA

ALMA JAZZES ΕΠΆΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ ΝΎΧΤΕΣ

Μια φορά το μήνα, η σύγχρονη στοά τέχνης της ALMA παίρνει μετασχηματισμένη σε μια οικεία αίθουσα μουσικής. Ένας κύκλος του φωτός στη μέση της σκοτεινής στοάς δίνει έμφαση στη σκηνική περιοχή με τους μουσικούς. Είκοσι φωτισμένες με κεριά διασκέψεις στρογγυλής τραπέζης περικυκλώνουν τους μουσικούς. Με τα πρώτα κτυπήματα του πιάνου, τη στοά γεμίζουν με τη γοητευτική τζαζ συντονίζει. Εάν είναι οι καθιερωμένοι μουσικοί τζαζ όπως John Baboian, Γερμανός στρατιώτης Bergonzi και Joshua Νταίηβις, ή σχετικοί νεοφερμένοι όπως Vardan Ovsepian, Karen Kocharyan ή η ομάδα MUSANER, η τεχνική είναι θαυμάσια, οι αποδόσεις - μοναδικές, και η δημόσια υποδοχή - συντριπτικά θετικό.

Κάθε φορά που παρουσιάζεται το ακροατήριο έναν ευδιάκριτα διαφορετικό τύπο τζαζ. Τα αρμένικα συντονίζουν και τα όργανα εξουσιάζουν σε μια συναυλία, ενώ η κιθάρα και τα λατινικά συντονίζουν την προσταγή κτυπούν σε άλλη ή το saxophone γεμίζει τη στοά με τους εκφραστικούς τόνους στο τρίτο. Ακόμη και το ακροατήριο είναι διαφορετικό: Regulars της ALMA, σπουδαστές Berklee, τυχαίοι ανεμιστήρες τζαζ, και Watertown κάτοικοι. Νέος ή νεώτερος, αρμενικά ή όχι, όλοι που μοιράζονται την ίδια αγάπη για την τζαζ. Εάν δεν έχετε κάνει ήδη έτσι, είναι χρόνος «να συντονίσει μέσα.»

Νωρίς το 2007 ALMA ανήγγειλε την έναρξη της σειράς «νύχτες συναυλίας τζαζ τζαζ στη ALMA». Στο πνεύμα της υποστήριξης των πολιτιστικών εκδηλώσεων και των τοπικών καλλιτεχνών, η σειρά χαρακτηρίζει τους αρμενικούς μουσικούς που εκτελούν τις διαφορετικές ρυθμίσεις τζαζ. Από την έναρξη της σειράς, οκτώ διαφορετικές ομάδες έχουν αποδώσει στη ALMA, κάθε μια από τις που προσφέρουν ένα μοναδικό ρεπερτόριο. Η σειρά δίνει μια ευκαιρία στους αρμενικούς μουσικούς να εισαγάγει τη μουσική τους στην κοινότητα, ενώ οι θαυμαστές τζαζ ανακαλύπτουν την αρμενική λαϊκή μουσική μέσω των δεσποτικών ρυθμίσεων των μουσικών.

Οι «νύχτες τζαζ» έχουν γίνει ο τόπος συναντήσεως στα νέα CD ντεμπούτων ή για τις εναρκτήριες αποδόσεις των πρόσφατα σχηματισμένων ομάδων. Οι ομάδες όπως LUSIN και MUSANER ωθούν τα όρια της μουσικής λαϊκός-τζαζ μέσω των αρχικών ρυθμίσεων της αρμενικής λαϊκής μουσικής με τα στοιχεία της τζαζ, ενώ άλλες ομάδες όπως την τήξη Hye και την παγκόσμια K&S τζαζ προσφέρουν μια δυναμική σύμπραξη των παραδοσιακών μελωδιών και των ρυθμών με τη Μεσο-Ανατολική ενοργάνωση.

Τα μέλη της ALMA ενθαρρύνονται για να εκμεταλλευτούν τη πρόσθετη έκπτωση 50% στα εισιτήρια τζαζ εάν αγοράζουν τα εισιτήρια για τρεις συναυλίες εκ των προτέρων. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν είτε τηλεφωνικώς 617.926.2562    617.926.2562 είτε στην πόρτα (η κάρτα ιδιότητας μέλους απαιτείται για το πρόσθετο απορριμμένο ποσοστό).

Η σειρά έχει υποστηριχτεί εν μέρει από την τράπεζα Wainwright & τη Co. εμπιστοσύνης.

  • Η κλασσική μουσική συμφωνεί το 2008

Η ALMA άρχισε μια σειρά κλασσικών συναυλιών μουσικής το 2008 που χαρακτηρίζουν τους αρμενικούς μουσικούς ή τη μουσική των αρμενικών συνθετών.

 

  • Εκπαιδευτικά και προγράμματα τέχνης για τα παιδιά

Οικογενειακή ημέρα

Μία φορά το χρόνο, στα τέλη Φεβρουαρίου ή του στις αρχές Μαρτίου, η ALMA ανοίγει τις πόρτες της για εκείνους που επιδιώκουν την οικογενειακή διασκέδαση και το σύνολο ψυχαγωγίας του τραγουδιού, του χορού, της αφήγησης, και των τεχνών και των τεχνών.


Προγράμματα άλλων παιδιών

Παρουσιάσεις οικοδεσποτών της ALMA επίσης των CD, DVDs, των βιβλίων και άλλων εκπαιδευτικών υλικών για τα παιδιά. Οι οικοδεσπότες βιβλιοθηκών μια ιστορία-ώρα για τα παιδιά των διαφορετικών ηλικιών, που χαρακτηρίζουν είτε τα αρμενικά ιστορία-βιβλία είτε τα ζωηρόχρωμα βιβλία που εμφανίζονται στους καλλιτέχνες που εκθέτουν στη σύγχρονη στοά τέχνης της ALMA.

Η ALMA συνεργάζεται με τα σχολεία περιοχής, τα τομέας-ταξίδια φιλοξενίας, τα σχολικά προγράμματα, καθώς επίσης και τα κοινά εκθέματα που χαρακτηρίζουν τις εργασίες των νέων καλλιτεχνών.

Πηγή: Worldlingo.com

 


Διαβάστε περισσότερα...

Το σύμπαν είναι ανακυκλωμένο;

Ίσως τελικά στο παρελθόν να μην έγινε ένα big bang αλλά πολλά.Αυτό υποστηρίζουν οι Roger Penrose του University of Oxford στη Μεγάλη Βρετανία και ο Vahe Gurzadyan του Yerevan Physics Institute και του Yerevan State University στην Αρμενία.Ανακάλυψαν διακυμάνσεις στην κοσμική ακτινοβολία υποβάθρου που φαίνεται πως οφείλονται σε αλληλεπιδράσεις κολοσσιαίων μαύρων τρυπών από προηγούμενα big banks.Αν όντως αποδειχθεί κάτι τέτοιο θα προκαλέσει επανάσταση στη φυσική αλλά και στη φιλοσοφία και τη θρησκεία μια και το σύμπαν θα έχει δημιουργηθεί όχι μια αλλά πολλές φορές.

Πηγή: blogs.in.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι

Newsletter