Menu

Αγωνιούν Γκιούλ κι Ερντογάν, για ενδεχόμενη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ

Ανησυχίες για το μέλλον των δεσμών μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ, «βλέπει» ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο οποίος ζήτησε από τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα να αποτρέψει την ψήφιση στη Βουλή των Αντιπροσώπων απόφασης που θα αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους το 1915-17, όπως μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.Ο πρόεδρος Γκιουλ ζητά από τον κ. Ομπάμα «να αποφύγει να θέσει σε ομηρία τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ γι αυτό το ζήτημα», προσθέτει το πρακτορείο.Παράλληλα και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέστειλε στον κ. Ομπάμα παρεμφερές μήνυμα, μετά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες το αρμενικό λόμπι στις ΗΠΑ ασκεί πιέσεις ώστε η Βουλή των Αντιπροσώπων να υιοθετήσει την απόφαση αυτή.

Πηγή: agelioforos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΗΠΑ: 9χρονος πήρε τον τίτλο του μάστερ σκακιού

Είναι ο νεότερος άνθρωπος που πέτυχε το επίπεδο «έξπερτ»

Ένα εννιάχρονο αγόρι από την Καλιφόρνια έγινε ο νεότερος στην ιστορία μάστερ του σκακιού στις ΗΠΑ. Ο Σάμουελ Σέβιαν από την Σάντα Κλάρα, πήρε τον τίτλο από την Αμερικανική Σκακιστική Ομοσπονδία μετά από αγώνα στο Σαν Φρανσίσκο. Η επιτροπή του έδωσε βαθμολογία 2,201. Η βαθμολόγηση των 2.200 χαρακτηρίζει έναν παίκτη ως εθνικό μάστερ.Ο Σάμουλ κατάφερε να νικήσει το προηγούμενο κάτοχο του νεότερου μάστερ σκακιού των ΗΠΑ, Νίκολας Nιπ από το Σαν Φρανσίσκο, σε 11 ημέρες. Δεν είναι το πρώτο ρεκόρ για το Σάμουελ, ο οποίος γιορτάζει τα 10α γενέθλιά του στις 26 Δεκεμβρίου, καθώς σε ηλικία 8 ετών, ήταν ο νεότερος άνθρωπος που κατάφερε να πετύχει το επίπεδο «έξπερτ».Ο Σάμουελ δαπανά τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα μελετώντας σκάκι, παίζοντας ενάντια στον πατέρα του, Αρμέν Σέβιαν, 37 ετών, και εξασκείται μέσω του διαδικτύου με τον προπονητή του, διεθνή αυθεντία Αντρανίκ Mατικουζιάν.

Πηγή: thebest.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι