Menu

Αρμενία: τελικός στις 19 Φεβρουαρίου

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει την Αρμενία στον 56ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision θα εκπροσωπήσει η Emmy, η δημόσια τηλεόραση της χώρας, έχει παραλάβει περίπου 70 συμμετοχές, μια κριτική επιτροπή επέλεξε τις 15 καλύτερες για την επόμενη φάση.

Τόσο η κριτική επιτροπή όσο και η ερμηνεύτρια της χώρας στον φετινό διαγωνισμό θα επιλέξουν τις τέσσερις συμμετοχές όπου και θα παρουσιάσει η Emmy στον τελικό της χώρας που θα διεξαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου.

Την βραδιά του τελικού μια κριτική επιτροπή και το τηλεοπτικό κοινό θα επιλέξουν από κοινού το τραγούδι που θα ταξιδέψει στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.
Διαβάστε περισσότερα...

Συναρπαστική μουσική περιπέτεια στο Μέγαρο Μουσικής

Η ιστορία ενός βιολιού

Από τα χέρια του κατασκευαστή του, ο οποίος το πούλησε σε ένα βιολονίστα, και ύστερα από περιπέτειες διακοσίων ετών, η τύχη έφερε το ιταλικό βιολί Marconcini του 19ου αιώνα στην Καμεράτα- Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής και συγκεκριμένα στα χέρια μίας μουσικού της Καμεράτα: της βιολονίστας Τζουλιέτα Αβετιάν.

Την ιστορία του βιολιού και τη συναρπαστική μουσική περιπέτεια στην οποία πρωταγωνιστεί θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μικροί φίλοι της μουσικής στο Κυριακάτικο πρωινό της 30ης Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η αρμενικής καταγωγής βιολονίστα θα ερμηνεύσει επί σκηνής αποσπάσματα από δημοφιλή έργα προερχόμενα από διαφορετικές χώρες και περιόδους της μουσικής.

Τη σολίστ πλαισιώνει η Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, την οποία θα διευθύνει από το αναλόγιο ο Σέρτζιου Ναστάσα, πρώτο βιολί της ορχήστρας.

Η Καμεράτα θα ερμηνεύσει έργα Πάχελμπελ, Βιβάλντι, Μότσαρτ, Μπραμς, Τσαϊκόφσκι, Μπρίτεν, Μπάρτοκ και Ντβόρζακ.

Ενταγμένη στο πλαίσιο της δημοφιλούς εκπαιδευτικής Σειράς «Κυριακή Πρωί στο Μέγαρο», η ξεχωριστή αυτή μουσική εκδήλωση υπό τον τίτλο ««Πώς βρέθηκα στην Καμεράτα; Μια συναρπαστική ιστορία!» περιλαμβάνει πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και φέρει την υπογραφή της έμπειρης μουσικολόγου Έφης Αβέρωφ-Μιχαηλίδου, η οποία εδώ και χρόνια επιμελείται και παρουσιάζει όλες τις εκδηλώσεις της Σειράς.

Ραντεβού στις 11:30 στο Μέγαρο Μουσικής!

Info
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
30 Ιανουαρίου 2011 στις 11:30
Φοιτητές, παιδιά, νέοι έως 18 ετών, συνοδός παιδιών έως 15 ετών: € 8
Γενική Είσοδος: € 14
Πηγή: newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι