Menu

Αρμενία, και η Κίνα θα έχουν υψηλού επιπέδου επιχειρηματικό φόρουμ

Ένα υψηλού επιπέδου επιχειρηματικό φόρουμ της Αρμενίας με την Κίνας θα διεξαχθεί στην αρμενική πρωτεύουσα στο Ερεβάν στις 12 Απριλίου, στον Νότιο Καύκασο την Πέμπτη, μετά την από συμφωνία με την Κίνα για την τεχνική και οικονομική συνεργασία.
Η συμφωνία για την τεχνική και οικονομική συνεργασία θα υπογραφεί κατά τη διάρκεια του φόρουμ.
Ο αρμένιος Υφυπουργός Εξωτερικών Shavarsh Kocharyan πληροφόρησε τα μέσα ενημέρωσης σε συνέχεια της συναντήσεως Διακυβερνητικής επιτροπής της όπου παρευρεθεί την τη Πέμπτη μεταξύ Αρμενίας και Κίνας στο Ερεβάν, λέγοντας ότι η Κίνα θα προσφέρει την Αρμενία 40 εκατομμύρια γουάν Renminbi (3.200.000 δολάρια) συνολικής αξίας επιδοτήσεις.
Η Κίνα έχει παράσχει στην Αρμενία με επιχορηγήσεις από το 1999 και τα ποσά έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, είπε ο κ. Kocharyan.
Το διμερές εμπόριο μεταξύ της Αρμενίας και της Κίνας αυξήθηκαν κατά 44,4 τοις εκατό το 2010 – στα 436.700.000 δολάρια, με τις Αρμενικές εξαγωγές προς την Κίνα να αυξηθούν κατά 73,6 τοις εκατό στα 30,9 εκατομμύρια δολάρια.
Η Κίνα έχει γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Αρμενίας, πίσω από τη Γερμανία. Η Κίνα έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την εισαγωγή αρμενικό κονιάκ και κρασιού.
Μεταξύ 1991 και 2010, η Κίνα επένδυσε συνολικά 1.326 εκατομμύρια δολάρια, αλλά από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, οι κινεζικές επενδύσεις ανήλθαν σε 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Σαράντα-ένα επιχειρήσεις έχουν επωφεληθεί από την κινεζική επένδυση στη χώρα του Νότιο Καύκασου μέχρι σήμερα. Στην διακυβερνητική συνεδρίαση της επιτροπής της Πέμπτης επιτεύχθηκε συναίνεση σχετικά με ζητήματα όπως η συνεργασία στον τομέα των υποδομών, της ενέργειας, της εξόρυξης και του τουρισμού.
Πηγή: armenians.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η αρμενική ομάδα τζούντο νέων ταξίδευσε στην Ελλάδα για να λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Τζούντο

Σήμερα, η αρμενική ομάδα τζούντο για τη νεολαία έφτασε στην στη Θεσσαλονίκη, για να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Τζούντο. Οι εκπρόσωποι της Αρμενίας είναι 7 αγόρια και 2 κορίτσια. Οι εκπαιδευτές τους είναι ο Tigran Babayan, και η Nairi Matevosyan, και ο διαιτητής είναι ο David Khitaryan. Στον διαγωνισμό περιλαμβάνονται οι εκπρόσωποι από 19 χώρες. Στις 9 Απριλίου θα αγωνιστούν τα αγόρια της κατηγορίας των 55,60,66,73 kg 63,70,78, κιλών και τα κορίτσια της κατηγορίας των 78 κιλών .Ανέφερε στην NeoNews ο Αντιπρόεδρος της Αρμενικής Ομοσπονδίας Τζούντο κ. David Khitaryan.
Πηγή: armenians.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι